Financieel

De euro-doofpot: “Falende eenheidsmunt heeft veel schade aangericht en bracht alleen maar schulden”

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De SP wil een onderzoek naar de gang van zaken rond de invoering van de euro.

Kamerlid Arnold Merkies van de grootste oppositiepartij pleitte tijdens een debat over het burgerinitiatief Peuro, dat een dergelijk onderzoek wenst, voor een parlementaire enquête.

Hij vindt het belangrijk ‘dat het tot stand komen van de euro beter wordt onderzocht’.

Veel schade

“De euro was een enorm ingrijpend project, en heeft terugkijkend veel schade aangericht,” aldus Merkies.

Eén van de personen achter Peuro, lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie, hield in de Kamer een pleidooi voor een onderzoek.

Hij vindt dat de invoering van de ‘falende eenheidsmunt’ destijds met zeer weinig kritisch debat gepaard is gegaan.

Rad voor ogen gedraaid

Het opgeven van de gulden is volgens hem één van de grootste politieke kamikaze-acties uit de Nederlandse geschiedenis.

Baudet vindt dat de invoering van de euro tot verlies van soevereiniteit heeft geleid en grote financiële en economische risico’s heeft veroorzaakt.

“Wist men dit alles nu werkelijk niet? Het lijkt er zeer op dat onze politici ons een rad voor ogen hebben gedraaid,” aldus Baudet.

Voorgelogen

“Want op bestuurlijk topniveau waren deze dramatische gevolgen van de invoering van de euro zeer wel bekend,” vervolgde hij.

“Waren Lubbers, Kok en Zalm ontzettend onnozel? Wisten ze van niets? Of hebben ze ons voorgelogen om het Europese project te dienen?” vroeg hij zich af.

De Tweede Kamer ziet niets in een parlementaire enquête naar de invoering van de euro.

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

tja, tis weer campagne tijd he en na de champagne zijn we alles weer vergeten

onbekend
onbekend
5 jaren geleden

Ieder volk heeft zijn eigenheid.

Johan
Johan
5 jaren geleden

Natuurlijk wisten zij het al vanaf het begin al. Ze werken graag met de mind control technieken zoals problem-reaction-solution en verdeel en heers doen ze al duizenden jaren en het werkt als de malle moet ik je zeggen.

Euro = problem, volk reageert erop = reaction, en hun komen weer met een zogenaamde oplossing = solution beetje verdeeldheid zaaien over de volk beetje bangmakerij erbij creëren via de media tadaaa en iedereen gaat waarschijnlijk vrolijk naar zijn werk de volgende dag want ja de oplossing hebben we joepieee.

willen we hier voorgoed vanaf en ik bedoel dan geld voorgoed verbannen.
en kiezen voor liefde simpel als dat collectief niks houd ons tegen dat is al meermaals al bewezen nou hoe vet zou dat zijn dat liefde als middel voor alles kunnen gebruiken en het kan mensen het is mogelijk ik ervaar het al met bepaalde mensen dus ik ben er overtuigd dat het ook mogelijk is voor iedereen. laten nu al beginnen jo dat we morgen opstaan en dat het zo veel veel betere vette dagen zullen worden kan het me niet eens voorstellen lets goooo brothers and sisters from a another mother loveee

bert s
bert s
5 jaren geleden

Natuurlijk werd ons een rad voor de ogen gedraaid, doen ze nog steeds. Waarom zijn de Griekse en Italiaanse banken nog niet gevallen? Allemaal om de euro staande te houden en ondertussen zijn er achter de schermen tientallen miljarden naar deze banken gesluisd, uw belastinggeld! Laat het systeem los en ga eens gewoon niet stemmen in maart.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x