Mens en Dier

Heb je kritiek op het vlieggedrag van Jetten? Dan ben je volgens dit klimaatmeisje ‘domrechts’

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!

Het is toch wat met die zelfverklaarde klimaatactivisten. Mensen die vinden dat anderen minder moeten vliegen, hebben vaak zelf de grootste CO2-voetafdruk. Klimaatminister Rob Jetten raakte in opspraak vanwege een vlucht naar Argentinië en reageerde dat hij ‘braaf compenseert’.

Klimaatactivist Hannah Prins van Extinction Rebellion pakt het heel anders aan. Zij noemt mensen die kritiek hebben ‘domrechts’. Dat komt haar op stevige kritiek te staan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Prins gaf ‘klimaatdrammer’ Jetten een steuntje in de rug. “Grappig dat domrechts opeens tegen vliegen is. Het probleem zijn privévliegtuigen en bullshitvluchten, die moeten we verbieden en belasten. Niet mensen die een keer in de zoveel jaar familie of een thuisland opzoeken. Fijne reis,” zei ze tegen de minister.

Dat is het punt

“Aldus het meisje wier Instagrampagina vol staat met bullshitvluchten,” reageert Sander van Dam. “En op het hoofdkantoor van de communistische partij bepaalt Hannah Prins wat bullshitvluchten zijn,” vult voormalig Eerste Kamerlid René Dercksen aan.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs schrijft: “Waarom mensen die anders denken meteen ‘domrechts’ noemen? En zij zijn niet tegen vliegen, integendeel. Ze worden het alleen zat dat hun jaarlijkse vliegvakantie onbetaalbaar wordt door het gedram van lieden zoals u die zelf de hele wereld (kunnen) overvliegen. Dat is het punt.”

Hypocriete deugmensen

“Als er iemand voor veel onnodige bullshitvluchten in haar jonge leven verantwoordelijk is geweest, ben jij dat, Hannah Prins!” zegt oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Ik trek ze slecht, dit soort hypocriete deugmensen.”

Over bullshitvluchten gesproken. Eerder pakte Jetten het vliegtuig voor een tripje naar Groningen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
3 maanden geleden

Die Jetten en die Prins. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂. En die oorlogen dan ,heeft dat geen co2 uitstoot. Stelletje hypocriete deugkneuzen. Dacht het wel he. Donder verdomme op met dat klimaatgeneuzel. Klopt gewoon niet. Maar wel lekker verdienen he.

Anja Heij
Anja Heij
3 maanden geleden

Als Rob Jetten familie heeft in Patagonië of als het zijn thuisland is: prima, uitstekend zelfs, laat hij daar vooral blijven.

Loire
Loire
3 maanden geleden

Zoiemand kun je beter negeren en onteigenen van alles wat ze heeft, want ze moet eerst leren lezen en begrijpen, dus terug naar de lagere school.

Piet
Piet
3 maanden geleden

Die bijten elkaar niet, beide dienen ze dezelfde club de een Schwan de ander Soros..

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x