Universum

‘Coherente’ radiosignalen opgevangen van planeet op 12 lichtjaar

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Wetenschappers hebben ‘coherente’ radiosignalen opgevangen van een planeet die op 12 lichtjaar van de aarde staat, wat erop wijst dat hij beschikt over een magnetisch veld.

Magnetische velden zijn essentieel voor een bewoonbare planeet, aangezien ze het leven beschermen tegen kosmische straling en geladen deeltjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekers van de Amerikaanse National Science Foundation (NSF) zeggen dat het radiosignaal afkomstig is van een rotsachtige planeet die YZ Ceti b wordt genoemd. De planeet draait rond de kleine rode dwerg YZ Ceti.

radio
Foto: VLA (Unsplash)
Nieuwe informatie

De onderzoekers verwachten nog meer rotsachtige planeten met een magnetisch veld te ontdekken. De ontdekking is gedaan met behulp van de Karl G. Jansky Very Large Array, een radioastronomisch observatorium.

Het feit dat het op zo’n grote afstand kon worden gedetecteerd, doet vermoeden dat het een zeer sterk magnetisch veld is. “Dit geeft ons nieuwe informatie over de omgeving rond sterren,” zei astrofysicus Sebastian Pineda van de Universiteit van Colorado.

Langdurig

Als YZ Ceti b daadwerkelijk beschikt over een magnetisch veld, vergroot dat de kans dat hij langdurig een atmosfeer aan zich kan binden. Drie jaar geleden deed een onderzoeksteam een vergelijkbare ontdekking bij de nabije rode dwergster GJ1151.

[Daily Mail]

4.3 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marijke
Marijke
1 jaar geleden

Kunnen we mooi naar een andere planeet als de Deepstate het hier heeft overgenomen. 😉

Annette
Annette
1 jaar geleden

Deze planeet, op een afstand van 12 lichtjaren van de Aarde, beschikt dus over een magnetisch veld.

En dat is dus goed nieuiws voor ons als bewoners van de Aarde.

Prima. Dan kan er dus per direct gestopt worden met de flauwekul van de CO2-uitstoot.

Sorry dat ik er verder niets zinnigs over kan vertellen. Uiteindelijk kan je ook niet overal verstand van hebben.

Morgenochtend is er misschien weer een onderwerp, waar ik wel kan proberen iets zinnigs over te zeggen.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
1 jaar geleden

In astronomische termen is 12 lichtjaar vlakbij. Uitermate waarschijnlijk bruist het hele universum van het leven, we hebben het alleen volgens het narratief nog niet ontdekt, in de menselijke ervaring is 12 lichtjaar nou eenmaal heel erg ver weg. Het zou me helemaal niks verbazen wanneer buitenaards leven het leven hier op Aarde reeds lang geleden ontdekt heeft, daar zijn aanwijzingen voor zoals de Nazca-lijnen in Peru en bepaalde tekeningen in Egyptische pyramiden. Ook zou het me niks verbazen wanneer er reeds veelvuldig contact is geweest met de huidige bewoners van deze planeet.

wim
wim
1 jaar geleden

De Aliens komen , of is het de duivel die als verlosser gebracht wordt ?

Als ik vertel over mogelijk buitenlands leven , wordt je voor gek verklaart , maar als het gelijktijdig in alle kranten en op tv komt dan is het natuurlijk waar .

Na 9/11 , MH17 , Corona en de rest van de leugens zal men dit straks ook weer als zoete koek slikken , de komende jaren worden we klaargestoomd voor buitenaards leven maar zoals wij al weten is het niet wat ze ons doen willen geloven ..,.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x