Mens en Dier

Roland Pierik wekt woede met uitspraken over Douwe Bob: ‘Waar is dit lid van de Gezondheidsraad mee bezig?’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Muzikant Douwe Bob heeft besloten zijn tournee in het najaar niet door te laten gaan. Hij vindt het discriminerend dat zijn publiek sinds zaterdag een QR-code moet tonen bij zalen en daar wil hij ‘niet aan meedoen’, zegt hij in een video op Instagram.

Douwe Bob, die zelf niet gevaccineerd is, besloot zijn concerten af te zeggen nadat hij zelf werd geweigerd bij een bioscoop toen hij geen coronatoegangsbewijs liet zien. “Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden. Ik heb een tour staan. Ik ga het niet doen. De discriminatie is te groot,” zegt hij.

Roland Pierik, lid van de vaccinatiecommissie van de Gezondheidsraad en daarmee één van de adviseurs van minister De Jonge, schreef in een reactie op het besluit van Douwe Bob: “Ik krijg toch ook wel de indruk dat de Coronacheck een hoop middelmatige artiesten redt, want geeft hen de mogelijkheid om pijnloos slechtlopende tournees af te kappen en ook nog even de moral high ground te claimen.”

Bijna religieus

De reactie van Pierik maakt veel los. “Hoe fan kan je zijn van de Coronacheck, bijna religieus dit aan het worden,” schrijft voormalig Op1-presentatrice Talitha Muusse.

“Stel eens voor dat een lid van de Gezondheidsraad [deze] polariserende teksten zou verspreiden. En dat dit lid de stoel van universitair hoofddocent rechtsfilosofie aan de UvA Amsterdam bekleedt. Waar is dit lid mee bezig?” twittert Maarten van den Berg. “Stop polarisatie.”

Het is precies andersom

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek reageert: “Het probleem van de Pieriks van deze wereld. Zij claimen in discussies met tegenstanders de ‘wetenschap’ aan hun kant te hebben. Maar dan opeens menen zij ook het niveau van artiesten te kunnen beoordelen. Een staaltje lachwekkend politiek opportunisme, Roland Pierik.”

“Het is precies andersom, de coronapas geeft mensen als u de mogelijkheid om met niet-kloppende beweringen (de pas zou beschermen, wat niet zo is) de bevolking gevangen te houden,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Vervolgens gebeurde dit:


En toen dit:

4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
9 maanden geleden

Goed allemaal er tegein en het kaartenhuis klapt in elkaar…

Jacky
Jacky
9 maanden geleden

Pierik pierik toch!! De heksenbrouwsels werken zo goed dat Israël zich al lek heeft geprikt aan de derde spuit en zich al voorbereidt op de vierde.
Die troep werkt alleen waarvoor het gemaakt is…….. en dat is genocide plegen op de bevolking.
Zielig mannetje.

Jeff
Jeff
9 maanden geleden

Hee sukkel; je denk toch niet dat we ons laten pierikken he?
Douwe Bob .. chapeau man.

Geen schaap
Geen schaap
9 maanden geleden

Heel moedig van Douwe Bob om zich niet te laten inspuiten EN de tournee wegens die pas te cancellen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x