Homepagina » Gezondheid » 700 Colombiaanse meisjes ziek door Gardasil. Lees hoe ze samen de strijd aangaan tegen Big Pharma
700 (!) Colombiaanse meisjes ziek door Gardasil. Lees hoe ze samen de strijd aangaan met Big Pharma

700 Colombiaanse meisjes ziek door Gardasil. Lees hoe ze samen de strijd aangaan tegen Big Pharma

In Colombia is een groepszaak aangespannen tegen de Colombiaanse overheid en farmareus Merck. Dat schrijft Medscape.

De zaak is aangespannen door 700 meisjes en vrouwen die zeggen dat ze letsel hebben opgelopen door Gardasil, het HPV-vaccin van de farmaceut.

In Japan loopt al een groepszaak vanwege het vaccin tegen baarmoederhalskanker. Bij die zaak zijn 63 slachtoffers betrokken.

Onveilig

Advocate Monica Leon del Rio heeft de rechtszaak op 4 augustus aangespannen en eist een schadevergoeding van omgerekend 26 miljoen euro.

De 700 slachtoffers stellen dat het vaccin verantwoordelijk is voor hun gezondheidsproblemen, met name problemen die betrekking hebben op het immuun- en zenuwstelsel.

Ze eisen daarnaast dat er een verklaring wordt opgesteld waarin staat dat het vaccin onveilig is.

Symptomen

In Colombia wordt het HPV-vaccin sinds 2006 gegeven. Sinds 2012 krijgen tienermeisjes in totaal drie doses toegediend.

In 2014 daalde het vertrouwen in de prik toen een groep meisjes die pas waren gevaccineerd last kreeg van diverse symptomen.

De advocate besloot toen een groep op te richten voor de slachtoffers. Eerder spande ze al soortgelijke rechtszaken aan.

Bijwerkingen

In 2015 eiste ze bijvoorbeeld dat er een database zou komen waarin alle gemelde bijwerkingen van vaccins zouden worden opgeslagen.

Ze eiste ook dat de Colombiaanse overheid de medische kosten van de slachtoffers voor haar rekening zou nemen.

Instanties als de FDA, de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijven volhouden dat het HPV-vaccin veilig is.

[Medscape]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Het gaat niet om onze gezondheid maar om GELD ! Werk zelf bijna 28 jaar in de gezondheidszorg en en zie en hoor veel ! Als ik ziek ben zoek ik homeopathie ! Dit zegt genoeg toch ?

  17 likes
  • Waarom werk je dan nog in de gezondheidszorg? Dat zegt genoeg over jou !
   En het gaat niet eens om geld, het gaat erom de wereldpopulatie te verminderen. Ze hebben toch al geld zat, geld krijgen ze gratis voorgeschoteld.

   2 likes
   • ten eerste heeft pietje ervoor geleerd,dus het is niet makkelijk om van baan te veranderen,autofabrikanten sjoemelen ook met de uitstoot dus moet iedereen die in de autofabrieken weken maar ontslag nemen?

    het bankwezen is ook corrupt dus moet iedereen die bij een bank werkt maar ontslag nemen?

    ten tweede worden er ook goeie dingen gedaan door mensen die in de zorg werken.

    jouw opmerking zegt alles over jou en niets over Pietje.

    wat doe jij voor werk?

    fff

    2 likes
    • Soms moet je je wel aan strenge regels houden, maar hoe ver zou men gaan als het ethisch niet aanvaardbaar meer is? stel dat je een baan hebt in de gezondheidsbranche, waarbij je mensen vaccineert terwijl je intussen weet dat vaccineren slecht is en door jou werk meer kwaad aanricht en als gevolg daarvan mensen in slechte gezondheid kunnen verkeren? Is er dan geen enkel ander werk in je omgeving waarbij je wel ethisch verantwoord geld kunt verdienen? Of is men zo egoïstisch? Of ben je heilig door schaapgedrag te vertonen? Of is het misschien angst ? ..

     Als iedereen schaapgedrag BLIJFT vertonen, dan komen we geen stap verder in onze galactische federatie, en blijft kostbare intelligentie achterwege in schapenweide. Bovendien is de kwaliteit van het leven toch al ver achteruitgegaan met zoveel zieke mensen. Ze willen de wereldpopulatie dan wel verminderen, toch gaan mensen niet snel dood. In plaats daarvan zijn ze op lange termijn ziek en zitten ze andere mensen dwars of hebben een zombie leven zonder enkel prestatie te leveren in de maatschappij. Dat komt allemaal door jullie soort personen!
     Denk bewust!! Denk niet egoïstisch!!

     0 likes
 2. Ach dat er steeds zulke ernstige problemen opduiken bij vaccinaties moet louter toeval zijn. Die vaccins zijn toch terdege onderzocht en getest, anders gaan ze zo’n goedje echt niet in onze kinderen spuiten.
  Heb toch een beetje vertrouwen in onze overheid en gezondheidszorg.

  0 likes
  • Ik val bijna achterover; van welke planeet kom jij???? Die goedgelovigheid heeft menig kind en volwassene behoorlijk ziek gemaakt. Wij zijn prima in staat om bv. kinderziektes te overleven/overwinnen, maar de gezondheidszorg beweert eigenlijk dat wij te zwak zijn om dit te kunnen, dus spuit er maar op los. Hierdoor krijgt het lichaam niet de kans om sterk te worden en zodoende allerlei aanvallen van buitenaf te pareren.

   11 likes
  • Exegese, wat je nu schrijft is psychotisch zelfs.

   2 likes
  • Je leest zoveel hier of her en der, en toch heb je vertrouwen in de overheid. Dit is echt lachwekkend exegese, …blijkbaar zie je door de bomen het bos niet meer? Ze willen de wereldpopulatie verminderen dus mensen moeten wel ziek gemaakt worden, houdt dat in je achterhoofd.

   1 likes
 3. Er worden de laatste jaren nogal wat orthomoleculaire genezers om het leven gebracht. Zij waren druk bezig het gebruik van nagalese in vaccins in openbaarheid te brengen.

  http://www.iocob.nl/2015/11/vaccins-moedwiiders-vermoord/

  1 likes
  • Goed artikel: “Het verhaal staat bol van bizarre gedachten en misinformatie. Helaas wakkert dit soort verhalen de vaccinatie angst aan die bij een aantal mensen bestaat.
   Er is maar een tegengif tegen dit soort angsten, heldere en eerlijke informatie.”

   5 likes
   • Goed artikel ? Rest ons nog de vraag waarom precies deze artsen, die het nagalese-schandaal, of zeg maar gerust aanslag op de menselijkheid in de openbaarheid trachten te krijgen, stuk voor stuk overduidelijk om het leven worden gebracht. Of is dat weer puur toeval volgens jouw. En moeten we ons daar echt geen zorgen over maken ?

    0 likes
   • Wie verstrekt die info? Waar hebben ze geleerd? Welke hoogleraar wetenschapper of professor “ligt” hun het meeste? Dan weten we ook gelijk welk jasje deze mensen aan hebben. Want sommige uni vers it air’ e clubjes houden er inderdaad een vreemd MACABER handelen en moraal aan over, wat doorslaat middels hun aangeboden baantje via dat clubje hun lessen omzetten in “werk”.

    0 likes
 4. Ik ken zowiezo ‘n handvol mensen, wiens leven is verpest door (combinatie van) medicijnen.
  Hun lichaam is beschadigd en kan niet meer worden hersteld zowel lichamelijk als psychisch.

  Want de bijwerkingen zijn gewoon riskant, enkele daargelaten.
  Ik heb afgelopen jaren het eea. gelezen over vaccinatie dat is net zo erg.

  Medicijnen, ik walg van dat woord!

  8 likes
 5. Wees gerust @Anke, ik denk er precies zo over als jij maar mijn strijd tegen deze waanzin duurt al jaren en ik verval ten einde raad in ironie. Misschien werkt dat beter. De leugen achter het hele vaccinatie verhaal is zo groot dat mensen het niet eens kunnen bevatten dat ze kei en kei hard bedonderd worden met hun gezondheid als inzet. Het is te triest voor woorden maar het gaat maar door, dag in dag uit worden mensenlevens zwaar beschadigd, ja zelfs vernietigd en nog wil een belangrijk deel van de mensen het niet inzien.

  5 likes
  • Het deed beetje pijn het zo te lezen idd, want ik heb meer het gevoel dat we in een kampf wonen, en we weten wie dit soort dingen verzinnen. De psychiaterie is ook ernstig bevuild

   0 likes
 6. Als er nu nog verteld wordt wat HPV is en waar het voor dient dan wordt het wat meer duidelijk

  1 likes
 7. Voor mensen die echt meer willen weten over goede afweging over wel of niet vaccineren van hun kinderen :

  https://www.vaccinvrij.nl/

  Vaccineren is een keuze geen verplichting, maar voor hoe lang nog ?

  0 likes
 8. Zoals ik het nu voel is, is dat ik geen kinderen zo op deze wereld zou willen zetten. Komt die nazi experiment van die muizen “the beautifull ones” idd uit. Nazi experimenten, zieke gestoorde geesten, eugenetica trainen onze gezondheidszorg. Zo, ik ben lekker extreem hierop gaan reageren, bedankt, ik geniet nog altijd van mn bakkie koffie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

epidemioloog

Epidemioloog onthult: ‘Aanzienlijke kans dat het coronavaccin niet werkt’

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl is één ...

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...