Buitenland

De MSM zijn massamisleidingswapens. Duitse professor onthult hoe iedere oorlog begint met leugens

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse professor en publicist Ulrich Teusch schrijft in zijn nieuwe boek ‘Der Krieg vor dem Krieg’ (de oorlog voor de oorlog) over de leugens die in het Westen worden verspreid om oorlogen te rechtvaardigen.

Hij noemt de mainstream media in zijn boek ook wel ‘massamisleidingswapens’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Telkens weer sturen de media aan op oorlog door middel van tendentieuze en op emoties werkende berichten, aldus Teusch.

Militair-industrieel complex

Denk daarbij aan Rusland, Iran en eerder Syrië, maar ook Irak, Afghanistan en Libië.

Volgens Teusch blijven de media ‘belangrijke berichten wegdrukken, informatie eenzijdig wegen, met twee maten meten en zich lenen voor overduidelijke propaganda’.

De professor wijst erop dat de Verenigde Staten oorlog nodig hebben. Hij noemt in dit verband de macht van het militair-industrieel complex, waar Eisenhower al voor waarschuwde.

Zwaar hadden meegewogen

Tijdens zijn afscheidsspeech sprak Eisenhower van de ‘verwerving van onverantwoorde invloed, of deze nu bewust of onbewust is, door het militair-industrieel complex’.

Na de Vietnamoorlog bleek bijvoorbeeld dat de belangen van dit complex zwaar hadden meegewogen in beslissingen over intensivering of voortzetting van de oorlog.

Zinloos

Teusch roept mensen op over te stappen op ‘anti-systemische media’.

Als genoeg mensen dat doen, dan wordt de oorlogspropaganda van de mainstream media vanzelf zinloos, zo stelt hij.

[Novini]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ben het er helemaal mee eens, maar denk eerder dat de msm een slachtoffer is. Ook hun bestaan hangt af van inkomsten en subsidies. Dan kan je dus niet meegaan en ten onder, of buigen en slikken. Niet dat ik nu medelijden heb met ze hoor, maar kapitaal is gewoon magic. Zoiets als de vrije pers, bestaat al lang niet meer, al willen ze nog wel is de schijn opwekken. Ja ok, de sinaasappel pers is vrij, als je het niet gebruikt.

Vrijheid
Vrijheid
4 jaren geleden

De media is medeplichting aan propaganda, brainwashing en maakt zich schuldig aan moord op onschuldige mensen! Maar goed, ik sprak gisteren nog met een dame die totaal vastzit in de media en ze vond het maar raar dat ik het staatsjournaal niet meer volgde, want “je moet toch op de hoogte blijven van het nieuws”.
Ik zei tegen haar: die media die jij zo vertrouwd die misleid jou, je wordt en bent inmiddels al gehersenspoeld en voor het ware nieuws heb ik daarvoor mijn eigen bronnen.
Ze begon wat dom te lachen, ha, ha en wie zegt dat die zaken die jij leest, dat dat de waarheid is.
Echt niet wakker te krijgen deze mensen, zitten zo vast in hun bubbel, de matrix en zullen ook nooit onderzoek gaan doen. Deze schapen krijgen het straks zwaar als de pleuris straks echt gaat uitbreken.
Maar wij hebben gewaarschuwd, wie niet horen wil…….

Klaas Vaak
Klaas Vaak
4 jaren geleden

Het is natuurlijk best wel belangrijk, te weten dat papieren schoolagenda´s nog steeds veel verkocht worden.
Ik was dan ook erg blij dat ik dat nieuws reeds om 7:00 u. op de radio kon vernemen en een uur later nog eens en elk daaropvolgend uur nog eens en nog eens en ’s avonds op de tv reeds nog eens. Het grote voordeel van het Journaal en van 1Vandaag is dat je dan niet alleen kunt horen maar ook nog eens kunt zien dat het allemaal echt waar is. Spectaculair!! Ik weet niet of Nieuwsuur het er nog over had. Toen lag ik al op bed. Nieuws kan best vermoeiend zijn. Over agenda’s nog het volgende. Veel scholieren hebben naast zo’n agenda ook iets met dezelfde functie op hun smartphone staan.
Ze hebben dan als het ware een dubbele agenda. Dat zou een leuk bruggetje geweest zijn naar bijvoorbeeld Agenda 2030 en de uitrol van 5G, maar, toegegeven, dat zou te gecompliceerd worden voor een volk van Jippen en Jannekes. Een ruitenpatroon van condensstre … sluierbewolking … boven het hoofd van Gerrit Hiemstra is een heel wat gerust stellender afsluiting van een dag vol opwindend nieuws.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Ach de M.S.M. is best goed te gebruiken als informatiebron, draai alles precies andersom en je bent waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan ooit tevoren. Kortom : niets is wat het lijkt en het meeste blijkt achteraf niets meer dan een smerige leugen. De geschiedenis met zijn onophoudelijke gruwelijkheden is het bewijs.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x