Homepagina » Buitenland » De MSM zijn massamisleidingswapens. Duitse professor onthult hoe iedere oorlog begint met leugens
De MSM zijn massamisleidingswapens. Duitse professor onthult hoe iedere oorlog begint met leugens

De MSM zijn massamisleidingswapens. Duitse professor onthult hoe iedere oorlog begint met leugens

De Duitse professor en publicist Ulrich Teusch schrijft in zijn nieuwe boek ‘Der Krieg vor dem Krieg’ (de oorlog voor de oorlog) over de leugens die in het Westen worden verspreid om oorlogen te rechtvaardigen.

Hij noemt de mainstream media in zijn boek ook wel ‘massamisleidingswapens’.

Telkens weer sturen de media aan op oorlog door middel van tendentieuze en op emoties werkende berichten, aldus Teusch.

Militair-industrieel complex

Denk daarbij aan Rusland, Iran en eerder Syrië, maar ook Irak, Afghanistan en Libië.

Volgens Teusch blijven de media ‘belangrijke berichten wegdrukken, informatie eenzijdig wegen, met twee maten meten en zich lenen voor overduidelijke propaganda’.

De professor wijst erop dat de Verenigde Staten oorlog nodig hebben. Hij noemt in dit verband de macht van het militair-industrieel complex, waar Eisenhower al voor waarschuwde.

Zwaar hadden meegewogen

Tijdens zijn afscheidsspeech sprak Eisenhower van de ‘verwerving van onverantwoorde invloed, of deze nu bewust of onbewust is, door het militair-industrieel complex’.

Na de Vietnamoorlog bleek bijvoorbeeld dat de belangen van dit complex zwaar hadden meegewogen in beslissingen over intensivering of voortzetting van de oorlog.

Zinloos

Teusch roept mensen op over te stappen op ‘anti-systemische media’.

Als genoeg mensen dat doen, dan wordt de oorlogspropaganda van de mainstream media vanzelf zinloos, zo stelt hij.

[Novini]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vrijheid schreef:

  De media is medeplichting aan propaganda, brainwashing en maakt zich schuldig aan moord op onschuldige mensen! Maar goed, ik sprak gisteren nog met een dame die totaal vastzit in de media en ze vond het maar raar dat ik het staatsjournaal niet meer volgde, want “je moet toch op de hoogte blijven van het nieuws”.
  Ik zei tegen haar: die media die jij zo vertrouwd die misleid jou, je wordt en bent inmiddels al gehersenspoeld en voor het ware nieuws heb ik daarvoor mijn eigen bronnen.
  Ze begon wat dom te lachen, ha, ha en wie zegt dat die zaken die jij leest, dat dat de waarheid is.
  Echt niet wakker te krijgen deze mensen, zitten zo vast in hun bubbel, de matrix en zullen ook nooit onderzoek gaan doen. Deze schapen krijgen het straks zwaar als de pleuris straks echt gaat uitbreken.
  Maar wij hebben gewaarschuwd, wie niet horen wil…….

  16 likes
  • Philip schreef:

   Verwijs dan eens naar die zgn massavernietigings wapens in Irak….die er nooit gevonden zijn, maar het land is nu wel een puinhoop en het Westen word daar nu meer dan ooit gehaat.

   Meestal laat het de mensen wel even nadenken!!

   7 likes
   • Sergio schreef:

    Ik zal nooit vergeten hoe Collin Powell een gelikte Power Point presentatie gaf tijdens een NAVO bijeenkomst en vol overtuiging de lokaties aangaf vd massa vernietigingswapens in Irak.

    5 likes
    • Philip schreef:

     Achter af heeft die ontslag genomen, maar het was te laat.

     Iedere oorlog begint met valse voorwendsels, het is aan de mensen om die ballon te doorprikken…al zijn de meeste daar niet toe in staat!!
     De mensen die er in staat voor zijn, worden weggeschreven als complot theoristen (heb het zelf meegemaakt)

     4 likes
   • Jeff schreef:

    ja, precies … wat is de reden, dat wij gehoord hebben dat er geen vernietigingswapens waren?….. want je had ze er ook kunnen neerleggen! Duidt dus op meerdere machten, die elkaar in de haren zijn gevlogen.

    3 likes
    • Philip schreef:

     Een invasie van een land gebeurd steeds onder het mom van democratie en of verboden wapens..ja toch.
     Maar in the end gaat het altijd (Altijd) voor Aardse grondstoffen (olie, gas, edelmetalen)(geografisch voordeel)

     Maar zoals je zelf al stelt zijn het steeds dezelfde machten die elkaar het leven zuur maken..met de VS op kop.
     Denk maar aan de oorlog in Afghanistan, de Russen hebben jaren gestreden tegen de Taliban, de Russen wilde de drugs toevoer een halt toe roepen.
     Maar jaren later werd die zelfde terroristische Taliban bewapend en opgeleid door de VS. om te blijven vechten tegen de Russen (de vijand van mijn vijand is mijn vriend)

     De Irakese oorlog in de jaren 80 tegen Iran (thans was Sadam toen al aan de macht en wist men dat die niet deugde) werd gesteund en gefinancierd door de VS (de vijand van mijn vijand is mijn vriend)

     Syrië is het zelfde, je hebt de Russen, de Chinezen en de Iraniërs, zij vechten niet alleen tegen terroristisch gespuis, die trouwens opgeleid en bewapend worden door het Westen (VS, Europa, Israël, Saudi Arabië) maar zij vechten ook tegen die zelfde landen. (de vijand van mijn vijand is mijn vriend)

     En ondertussen heb ik de landen genoemd die eigenlijk heel de Aarde naar de verdoemenis leiden, met de VS op kop.
     Ik vrees dat het nog niet gedaan zal zijn, een derde wereld oorlog staat voor de deur.
     Het is niet de vraag of die er komt, het is alleen de vraag wanneer dat die komt!!

     2 likes
  • Mikkie schreef:

   Dit wisten we toch allang?
   Syrie…assat heel slechte man….khadaffy….en vooral de RUSSEN…die zijn me toch een party slecht….
   Nee, dan de Amerikanen.
   .die zitten echt overal! En waarom?

   9 likes
 • Klaas Vaak schreef:

  Het is natuurlijk best wel belangrijk, te weten dat papieren schoolagenda´s nog steeds veel verkocht worden.
  Ik was dan ook erg blij dat ik dat nieuws reeds om 7:00 u. op de radio kon vernemen en een uur later nog eens en elk daaropvolgend uur nog eens en nog eens en ‘s avonds op de tv reeds nog eens. Het grote voordeel van het Journaal en van 1Vandaag is dat je dan niet alleen kunt horen maar ook nog eens kunt zien dat het allemaal echt waar is. Spectaculair!! Ik weet niet of Nieuwsuur het er nog over had. Toen lag ik al op bed. Nieuws kan best vermoeiend zijn. Over agenda’s nog het volgende. Veel scholieren hebben naast zo’n agenda ook iets met dezelfde functie op hun smartphone staan.
  Ze hebben dan als het ware een dubbele agenda. Dat zou een leuk bruggetje geweest zijn naar bijvoorbeeld Agenda 2030 en de uitrol van 5G, maar, toegegeven, dat zou te gecompliceerd worden voor een volk van Jippen en Jannekes. Een ruitenpatroon van condensstre … sluierbewolking … boven het hoofd van Gerrit Hiemstra is een heel wat gerust stellender afsluiting van een dag vol opwindend nieuws.

  9 likes
 • Jeff schreef:

  Ben het er helemaal mee eens, maar denk eerder dat de msm een slachtoffer is. Ook hun bestaan hangt af van inkomsten en subsidies. Dan kan je dus niet meegaan en ten onder, of buigen en slikken. Niet dat ik nu medelijden heb met ze hoor, maar kapitaal is gewoon magic. Zoiets als de vrije pers, bestaat al lang niet meer, al willen ze nog wel is de schijn opwekken. Ja ok, de sinaasappel pers is vrij, als je het niet gebruikt.

  6 likes
 • Margie schreef:

  Nepnieuws, bijgeplaatste fotos van andere gebeurtenissen en/of jaren…
  Hoe ver kun je gaan? Hoe diep kun je zinken?

  3 likes
 • eksegese schreef:

  Ach de M.S.M. is best goed te gebruiken als informatiebron, draai alles precies andersom en je bent waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan ooit tevoren. Kortom : niets is wat het lijkt en het meeste blijkt achteraf niets meer dan een smerige leugen. De geschiedenis met zijn onophoudelijke gruwelijkheden is het bewijs.

  2 likes
 • x

  Check Also

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  >