Mens en Dier

Column over aanslag op Baudet wekt walging: ‘Smerig stukje ophitsing’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

Bij aankomst voor een lezing aan de universiteit van Gent werd FVD-leider Thierry Baudet aangevallen door een man. Hij werd met een opvouwbare paraplu hard op het hoofd geslagen en heeft een lichte hersenschudding.

De universiteit probeerde de lezing tevergeefs tegen te houden. Er was veel politie op straat, met onder meer een waterkanon.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Anne Frank Huis

Columnist André Manuel adviseert Baudet in het Anne Frank Huis te gaan zitten. “Daar zoeken ze nooit. En het gebouw is al volledig op zijn wensen ingericht. Daar staat al een kassa. Daar kan hij gewoon entree gaan vragen. Dat zijn verdienmodel een beetje in stand blijft,” schrijft hij in een column.

Volgens Manuel kun je de aanslag ‘van een hele verre afstand zien als iemand van het Nederlandse verzet die in 1941 ergens voor de deur van een extreemrechtse studentenvereniging in Gronau de heer Anton Mussert met een Oranje paraplu om de oren slaat’.

Wat een smeerlapperij

“Door zulke teksten wordt er een klimaat gecreëerd van agressie en zelfs geweld tegen FVD en Thierry Baudet,” waarschuwt fractievoorzitter van FVD in de gemeente Westland Jasper van der Voort. Tegen het AD, dat de column afdrukte, zegt hij: “Schaam jullie kapot.”

Fractievoorzitter van FVD in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans voegt toe: “Dit bedoel ik met ‘opgejaagd wild’ vanuit de media. Smerig stukje ophitsing wederom.”

“Wat een smeerlapperij. SS-mentaliteit,” vindt arts Maarten Vasbinder.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 208 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
5 maanden geleden

Afbranden die mediahuizen. Weg ermee. Goorlappen zijn het.

Anja Heij
Anja Heij
5 maanden geleden

Ik heb die colum (met moeite) gelezen. Zwaar onder elk niveau. Het is zonde van ieders energie om je hier aan te gaan ergeren of boos om te worden. Niet doen, gewoon negeren.
Baudet en heel Forum zijn te onbereikbaar goed voor deze ‘columnist’ .

Dan nog even dit: mijn moeder van 88 vindt het niveau van de meeste Tweede Kamerleden zwaar beneden niveau. Uitzondering voor de mensen van Forum en voor het eerst in haar leven gaat ze daarop stemmen.
Dus mijn dag is goed.

Piet de zwarte
Piet de zwarte
5 maanden geleden

NSB ers zijn er nog steeds. Nooit weggeweest.
Links tuig.

Anton
Anton
5 maanden geleden

Het geeft zo duidelijk aan dat de maatschappij helemaal totaal verziekt is. Nog erger dan in 2002, met de moord op Pim Fortuyn. Daar begon het overigens ook met een taart. Nu bij Thierry Baudet met een paraplu. We kunnen allemaal extrapoleren. Dat walgelijke artikel in het AD zorgt voor een herhaling van 2002 als we niet uitkijken. Het lijkt er zelfs op dat ze dat ook wensen in de corrupte main stream media.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x