Homepagina » Natuur en Milieu » Aarde gaat over 3 dagen ten onder, als we tenminste deze vooraanstaande klimaatdeskundigen mogen geloven
aarde

Aarde gaat over 3 dagen ten onder, als we tenminste deze vooraanstaande klimaatdeskundigen mogen geloven

De Duitse website Alles Schall und Rauch herinnert ons eraan dat ‘vooraanstaande experts’ in 2004 waarschuwden dat de aarde in 2020 hoogstwaarschijnlijk ten onder zou gaan.

We hebben dus nog maar enkele dagen te gaan.

In 2004 publiceerden ‘klimaatdeskundigen’ een rapport waarin ze waarschuwden voor ‘klimaatcatastrofes’ in 2020. Het werd destijds gretig overgenomen door de media.

Een ‘dreigend en realistisch’ scenario

Als gevolg van klimaatverandering ‘zullen rond 2020 voedsel- en drinkwatertekorten zijn ontstaan en zal de zeespiegel aanzienlijk zijn gestegen’.

Der Spiegel schreef over de studie, die op 22 februari 2004 werd gepresenteerd door George W. Bush:

Dit scenario is dreigend en realistisch: de Golfstroom stort in, verwoestende stormen en overstromingen vernietigen kusten. Bossen sterven. De olie raakt op. Er breken oorlogen uit. Binnen enkele jaren zal er totale anarchie uitbreken op aarde.

Op dezelfde dag schreef de Britse Guardian:

Klimaatverandering kan in de komende 20 jaar tot een wereldwijde catastrofe leiden, waarbij miljoenen mensen omkomen als gevolg van oorlogen en natuurrampen.

Een geheim rapport dat onder het tapijt is geveegd door Amerikaanse defensiechefs waarschuwt dat grote Europese steden zullen overstromen als Groot-Brittannië in 2020 een ‘Siberisch’ klimaat krijgt. Met als gevolg nucleaire conflicten, megadroogtes, hongersnood en wijdverbreid geweld.

Niets

Wat is er van de voorspellingen terechtgekomen? Niets.

Na 16 jaar is er niets terechtgekomen van de doemvoorspellingen van ‘klimaatdeskundigen’.

Eén van deze zogenaamde deskundigen is de Duitse ‘klimatoloog’ Hans Joachim Schellnhuber, directeur van het Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Jarenlang adviseerde deze klimaatleugenaar bondskanselier Merkel over de klimaatcrisis.

Doemscenario’s

In 2004 werd hij daarnaast samen met een aantal andere ‘klimaatwetenschappers’ uitgenodigd in het Witte Huis om president Bush bij te praten over het klimaatonderzoek.

Met hun doemscenario’s hoopten ze Bush er vervolgens van te overtuigen dat klimaatverandering echt is en dat de mens hier de oorzaak van is.

Ze hoopten ook dat de Verenigde Staten verdragen zouden ondertekenen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Volop

De media citeren Schellnhuber nog altijd volop.

Zo schreef de BBC in juli dit jaar op basis van uitspraken van Schellnhuber dat we niet 12 jaar, maar 18 maanden hebben om de aarde te redden.

Hoelang krijgen dergelijke eindtijdprofeten nog een podium?

[Alles Schall und Rauch]


Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met anderen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Ik word binnenkort 40 en ik hoor deze klimaatpropaganda al mijn hele leven, nooit maar ook nog nooit is er 1 voorspelling uitgekomen. Heel Afrika zou een woestijn worden, alle kustprovincies/landen zouden onder water staan of overstromen. Zure regen zou alle plantleven vernietigen. Antarctica zou ik 2020 ijsvrij zijn,door het gat in de ozonlaag. Australiërs zouden in 2020 in maanpakken rondlopen. De gletsjers in Amerika zouden in 2020 verdwenen zijn. Het gas zou op zijn in 2030. Massale vissterfte zou ons voedselvoorraad zwaar decimeren. Een overschot aan kern afval waar we geen raad mee wisten.
  Dit is wat ik zo even uit mijn mouw schudt en er zijn nog veel meer van dat soort loze voorspellingen die nooit uit zijn gekomen of uit zullen komen.

  Al tientallen jaren is bekend dat de kapitalistische wereld compleet uitgemolken is en het einde heeft bereikt. Dit gebeurd zo ongeveer iedere 50-100 jaar. (lees de geschiedenisboeken er maar op na) Dat was ook de reden voor de 1ste wereldoorlog. Er was weer een monetaire reset nodig. Eigenlijk zijn we allang over het punt heen maar dit probeert de wereldelite uit te stellen door via greenbond’s e.d. uit te stellen zodat wij de burgers dit kunnen betalen wat gewoon uitstel voor executie is. De vraag is niet of maar wanneer stort dit kapitalistische systeem opnieuw in elkaar maar wanneer is de vraag.

  44 likes
  • @Bas

   Goede reactie, echter het kapitalisme had je beter kunnen vertalen in corporatisme.

   11 likes
   • Moedeloos wordt ik van die klimaatdoemdenkers en de daarbij behorende klimaatzwendel.
    Ik zou tot de jongere generatie willen zeggen.
    Blijf een Klimaatoptimist.
    In de jaren 70; Smogalarmen
    In de jaren 80 gat in de ozonlaag.
    Niets aan de hand, gewoon doorademen.

    18 likes
   • Het kapitalisme is een meer omvattende bewoording, want dit heeft niet alleen betrekking op coöperaties. Ook banken/beurzen en politiek horen hierbij.
    Sterker nog dit neigt naar kapitalistisch marxisme.

    “De crisistheorie is een belangrijk onderdeel van het marxisme. Periodiek terugkerende crises zijn volgens het marxisme inherent aan het kapitalisme en brengen het uiteindelijk tot ondergang. Deze ondergang zou gevolgd worden door een overgang naar het socialisme. Marx zelf had geen algemene crisistheorie opgesteld, wel benoemde hij verschillende tegenstellingen die een crisis tot gevolg kunnen hebben.

    “De onderconsumptiecrisis is de belangrijkste oorzaak, stelde Marx in deel drie van Het Kapitaal:
    De ultieme reden van alle reële crisissen blijft de armoede en consumptiebeperking van de massa’s tegenover de tendens van de kapitalistische productie de productiekrachten zodanig te ontwikkelen alsof alleen de absolute consumptiecapaciteit van de maatschappij de grens is”

    5 likes
    • @Bas

     Denk simpel dat het corporatisme toch verder gaat en de overheid hierbij gebruikt werd/wordt om wetten en regels en de macht van de overheid te gebruiken ten behoeve van multinationals en ook banken (spel: crisis en redding banken 2008) Het kapitalisme is in zijn oorsprong gericht op het vrije ondernemersschap, wat daarna kwam was uitbuiting en misbruik maken van het kapitalisme wat uiteindelijk weer de voedingsbodem was voor verschillende massa sturende ideologieën, met alle gevolgen van dien(??).

     …..”Marx was afkomstig uit een Joodse familie die zich mede om praktische redenen tot het christendom bekeerde (crypto jood?). Ook is de goede band van Marx en zijn vrouw Jenny met de familie Philips (de grondleggers van de hedendaagse multinational) opvallend”….

     3 likes
 2. BANGMAKERIJ die hele handel, de NATUUR staat haar eigen mannetje en staat ver BOVEN de achterlijke doemdenkerij die mensen verspreiden! Kijk en denk zelf, laat je niks (meer) wijsmaken!
  Het is allemaal agendawerk , er moet iets kapot GEMAAKT worden en dat is allemaal gefinancieerd door die enge oude varaan, genaamd S o r o s en kornuiten met zijn ” liefdadigheids” instellingen die de hele wereld tot chaos willen..

  fijne zondag nog allen hier ( zou dan de ” laatste zijn van dit jaar en erna niet meer.. haha)

  17 likes
 3. ‘WE” zijn al lang vergaan maar zitten nog in de ontkenningsfase.

  11 likes
  • Wij zijn niet vergaan. Het systeem zorgt ervoor, dat we moeten denken dat we zijn vergaan.(totale controle over alles wat leeft)
   Met een ander of een nieuw systeem waarbij gelijkheid(meer delen) voorop komt te staan, dan komt alles meer in balans. Zo ook de natuur. Er zijn best veel goede veranderingen mogelijk, die weinig of niks kosten.(het systeem van groei houdt dit tegen)
   Als je de wereld wil veranderen, dan moet je iets gratis doen en er niks voor terug vragen of verwachten.(behalve een beetje respect). Voor natuurveranderingen kun je jezelf indekken/aanpassen. Voedsel kun je inpotten/inblikken en voor lange tijd opslaan. Gebruiken wanneer het nodig is. Dit zou je wereldwijd kunnen doen. Bouwen waar het minste risico is enz. Watervoorzieningen(recycle) op plekken waar dit nodig is. Er is kennis genoeg om grote problemen op te kunnen lossen. Moet je wel andere mensen het licht in de ogen gunnen. Dat vind ik voor nu het grootste probleem. Er is geen vertrouwen meer in elkaar. Mede veroorzaakt door het systeem zelf!

   7 likes
   • Als de doelstellingen behaalt kunnen worden die gepresenteerd worden op de expo sdgs in Dubai, dan zie ik het nog wel rooskleurig in. Met wel 1 voorwaarde, dat er enige vorm van vrijheid behouden kan worden.
    Dgs bond gaat de komende reset van het systeem in werking stelling.
    Tenminste dat zegt: The economist.
    Eerst zien, dan geloven. Maar ja, enige hoop/lichtpuntje moet je blijven behouden.
    Ondertussen kunnen we wel elkaar het licht in de ogen blijven gunnen.

    2 likes
    • Omvolking en cultuurwijziging is al lang een feit, ” WE’ zijn daarom allang vergaan. Kijk eens goed om je heen en je ziet het overal bevestigt.

     Dit is tot stand gekomen door mensen, want mensen maken het systeem niet andersom.
     Een systeemreset verandert daar niets aan, mens blijft mens, dat wijst de historie uit.

     5 likes
     • Inderdaad René, we zitten al heel gevangen op deze planeet en alles blijft zich maar herhalen we leren er niets van. Elk jaar weer dezelfde voetbal, wielren en meer van die onzin en oorlogen en berovingen en ellende en ziektes en verdriet en na je 30e ga ja aftakelen je moet elke dag vroeg je nest uit om te werken en allemaal is het voor niets. Het is om moedeloos van te worden, we zijn allemaal allang dood en dit is de hel.

      3 likes
     • En dit komt hierdoor:
      Enkele punten uit resolutie 1743 zijn:

      1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.

      1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.

      1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.

      1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.

      1743-11: De islam is een religie van vrede.

      1743-12: Haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.

      1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.

      1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.

      1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.

      1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.

      1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de zegeningen van de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.

      1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.

      2 likes
 4. s o r o s oude varaan. vindingrijke omschrijving

  8 likes
  • Ruud, dank voor je spitse reactie

   Het woord zegt het voort, het is en zijn oude reptilianen die de wereld in hun macht (denken) te hebben..
   Tot dat hun HOLEN ontdekt worden waarin zij zich verschuilen door de wakkerheid des mens die steeds meer en meer minder slaap nodig heeft
   Maar goed, die s o r o s is een heel vies eng cryptootje van het z i o n i s m e, dus.. wat doen wij daar mee??
   AFSERVEREN die varaan die ziektes voort brengt

   6 likes
 5. Waar is de goeie ouwe tijd van de ‘de zure regen’ en het ‘gat in de ozonlaag’

  5 likes
 6. Profeten die brood eten…

  4 likes
 7. Hoelang dergelijke eindtijdprofeten nog een podium krijegen??
  Nét zolang als jullie die onzin blijven publiceren. Nine4 News kom liever met feiten, die er toe doen.
  Ze zijn er genoeg: James Corbett, Rosa Koire, etc.

  4 likes
 8. Dus Schellnhuber is de Jehova onder de klimaat’wetenschappers’ die steeds weer het einde van de Aarde voorspelt, niks uitkomt en toch geciteerd wordt? Als men de Jehova’s hierom belachelijk kan maken, waarom maken we deze Schellnhuber dan niet belachelijk voor hetzelfde?

  4 likes
 9. Zou maar zo kunnen dat die schelnnhuber op de playlist van die oude varaan staat zou me niks niet verwonderen

  4 likes
 10. je heb wel meer op feetjes en bijeenkomsten dat iemand liever dood dan levend wordt gewenst toch..
  maar om als parasiet over deze gastwereld te zeggen dat die ook dood moet, ben je wel de domste parasiet van deze wereld; als je al van deze wereld bent..

  2 likes
 11. Vlg de zogenaamde weerwetenschappers zouden we allang kopje onder zijn, met die Electric cars zijn we er inderdaad niet ver vandaan?

  2 likes
 12. Een geheim rapport dat onder het tapijt is geveegd door Amerikaanse defensiechefs waarschuwt dat grote Europese steden zullen overstromen als Groot-Brittannië in 2020 een ‘Siberisch’ klimaat krijgt.

  Dat Siberische klimaat is wel verontrustend met het huidige zonneminimum. Misschien niet direct Siberisch maar wel erg koud! En er wordt hier en daar gewaarschuwd voor een nieuwe naderende ijstijd!

  1 likes
 13. “Een geheim rapport dat onder het tapijt is geveegd door Amerikaanse defensiechefs waarschuwt dat grote Europese steden zullen overstromen als Groot-Brittannië in 2020 een ‘Siberisch’ klimaat “
  Sibirisch klimaat, alles bevroren, waar komt dan dat water vandaan voor de ondergelopen steden?

  0 likes
 14. Mag best hard aan gewerkt worden. Oplossingen zijn er immers al voor zon beetje alle problemen. Allleen rijken, die vrijwel allemaal waarbij de waarheid min of meer bepaald wordt door geldstromen, zien de oplossingen niet.

  Ik snap niet dat ik hier artikelen lees alsof fijnstof uit verbrandingsmotoren geen probleem zijn: Zie de smoq in Azatische landen of Mexico city etc. Alsof het lichaam niet razendsnel verouderd met zulke lucht.

  Ook als de zeespiegel, nog steeds stijgt, is dat nog steeds bepalend voor klimatologen. Dat er ongelooflijk veel vis is is ook teken dat de voedselstromen in oceanen immens zijn toegenomen. Mede dus door warmere temperaturen.

  Een strenge winter maakt nog geen zwaluw.

  Volgens Kryon gaan we zeer snel naar een mini ijstijd. En was de opwarming nodig voor aarde om naar deze afgekoelde tijd te veranderen.

  Dus in zekere zin heeft iedereen gelijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...

media

Media kregen opdracht om RIVM ‘heel te laten’ tijdens coronacrisis: ‘Wat was ik naïef. Ik dacht dat het om de inhoud ging’

Het kabinet heeft er bij de grote ...