Bewustzijn

Wat is verlichting? (video)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De demonen in deze wereld zitten in ons eigen hart en dat is de plaats waar de strijd moet worden uitgevochten, zei Gandhi eens.

Verlichting is simpelweg een westers begrip waarmee een aantal termen worden aangeduid. Een onderdeel ervan is ‘ontwaken’ en ‘begrijpen’.

In het Westen lijkt het begrip verlichting synoniem met zelfverwerkelijking en het ware zelf, opgevat als een substantiële essentie die bedekt is door maatschappelijke en sociale conditioneringen.

In de praktijk zijn er sterkere overeenkomsten met de Romantiek dan met de Verlichting of Eeuw van de Rede: de nadruk op gevoel, op intuïtief inzicht en op de ware essentie achter de wereld der verschijnselen.

Met name D.T. Suzuki sprak van een tijdloze, transcedente werkelijkheid. Verdere popularisering van het begrip werd in de hand gewerkt door Heinrich Dumoulin, die metafysica zag als de uitdrukking van een transcedente waarheid.

De mogelijkheid om te ontwaken is in ieder voelend wezen aawezig en bouwt voort op uitspraken dat het bewustzijn of de geest van zichzelf puur en zuiver is, en vervuild of verduisterd wordt door verlangens en begeerte. Het inzicht in de essentie van de geest komt bij het ontwaken tevoorschijn.

Bron: YouTube/TheSpiritScience

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
213 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Die zogenaamde “verlichting” is een satanische programmering om de zoekende zieltjes van de new age een dwaallicht voor te houden terwijl er hard wordt gewerkt aan het afpakken van vrijheden door de machten achter de schermen (ofwel de illuminati; verlichten). Men probeert om iedereen over te halen om het luciferianisme als nieuwe “religie” aan te nemen. het is een sluw opgezette val en men haalt een aloud fossiel voor de dag (Gandhi) om mensen op een dwaalspoor te brengen van dwaallichten. Zodoende rolt de mensheid mogelijk in een communistische werelddictatuur zonder protest of verzet. Om te beginnen wil men dat in de VS doen en ook in de EU.

Bobby T.
Bobby T.
9 jaren geleden

Was dat niet zoiets als een schakelaartje overhalen en jawel hoor…er was licht!!! En donders handig in deze donkere dagen.

Sun
Sun
9 jaren geleden

Mooi Bericht,

Het zou fijn zijn als Salusa weer wordt geplaatst!

rob
rob
9 jaren geleden

demonen zit in ons eigen hart?
ze zitten eerder in het hooft dat denkt Een hart denkt niet..als we denken aan demonen dan schept men een beeld deze beelden kunnen dan een vertekend beeld laten zien van een mismakend beeld die op een mens over komen als monsters die voeding nodig heeft ze lijken op mensen maar wijken af van wat we kennen. Maar deze zijn zelf door de mens gecreeert Denk maar eens aan horrorfilms daar zijn genoeg beelden uit te halen die angst op wekken…en wie schept deze beelden het is toch de gedachtenfantasie die door deze denken/gedachte worden gevormd..het is het denken zelf die deze beelden met het hooftdenkgedachte word gevormd in fantasie beelden ..niet echt een illusie waarin het denken zich uit..niet werkelijk niet echt ..fantasie van gedachten/denkwereld die alleen maar deze beelden vormen..we kunnen deze als heel echt ervaren in een film worden ze tot leven gebracht maar het zijn maar beelden niet werkelijk en fantasie [zo.n produkt verkoopt angst] het is alleen de mens die deze demonen scheppen ..het zijn gewoon energie die vertaald worden in beelden..en omdat een mens een angstig wezen kan zijn ..kunnen deze alleen in de vorm van fantasie worden verkocht aan een angstige geest door te denken dat ze echt bestaan en als werkelijkheid kunnen worden ervaren alleen deze werkelijkheid is een illusie ..alles is gewoon energie maar als men niet weet hoe deze energie bewegingen werkt kunnen ze verkeert begrepen worden ..en vloeit er angst uit voort die gewoon door het menselijke gedachten zijn gevormd en deze bestaan uit energie waarvan we de werking niet goed word begrepen ze uitten dan zich in
beelden die op demonenachtige wijzen door de mens zelf is gevormd films zijn daar bewijzen van.. ook boeken kunnen dat in oproepen..maar het blijft beeld verzinsels van de angstige geest zijn bewustzijn weet nog niet dat deze zelf door de geest word gevormd..alleen zuiver denken die in evenwicht is met het hart die voelt en begrijpt en weet..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

213
0
We lezen graag je reactie!x