CoronaMens en Dier

Dansen met Janssen werkte niet zo goed, zegt Kuipers lachend

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

In het griepseizoen begin je met prikken, zodat mensen beschermd zijn op het moment dat het echt op een piek zit. Als we nu een prik zouden geven, dan zijn mensen niet morgen beschermd, zei demissionair minister van VWS Ernst Kuipers in talkshow Op1.

“Dansen met Janssen werkte niet zo goed,” zei Kuipers lachend. “Je kunt niet vandaag een prik geven en dan ben je morgen al beschermd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Wie zei dat ook alweer?” vroeg presentator Sven Kockelmann. “Dat was mijn voorganger,” lachte de minister. “Dat werkt dus niet zo. Dat duurt echt een paar weken.” Hilariteit alom in de studio.

Vanaf 1:40:

Lach het lekker weg joh

“Beschamend,” reageert zanger Tim Douwsma. “En dan dit lachende toontje. Ik heb veel jongeren gesproken die zo’n spijt hebben, en zich belazerd voelen. Maar lach het lekker weg joh.”

De Reclame Code Commissie tikte minister Hugo de Jonge in november 2021 op de vingers voor de ‘Dansen met Janssen’-campagne, waarmee jongeren met onjuiste informatie verleid werden een vaccin te nemen.

De Commissie veroordeelde het ministerie van De Jonge met harde woorden voor de campagne: onzorgvuldig, eenzijdig en te rooskleurig. Het ministerie heeft met deze campagne het vertrouwen in reclame geschaad, aldus de Commissie.

In de prullenbak

Ondanks de veroordeling lieten zowel De Jonge als het ministerie van VWS het verboden filmpje op Twitter staan.

Uit vrijgegeven Wob-documenten is gebleken dat Nederland een overschot aan Janssen-vaccins had opgekocht omdat anders de contracten met de vaccinmakers opengebroken en heronderhandeld moesten worden. Prijskaartje: 56 miljoen euro.

EU-landen hebben inmiddels voor 4 miljard euro aan coronavaccins in de prullenbak gegooid.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

en die door dejonge weggemoffelde vijfkommaeenmiljard dan? ?
dit is jatten met ratten

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Jaja…. wat een mop, hè?

1.
“Dansen met Jansen” was al in strijd met de reclame code daar de campagne geen enkel MEDISCH argument aandroeg om Jansen te nemen (hetgeen bij reclame voor medische supplementen WEL verplicht is).

2.
De festivals werden vervolgens alsnog geschrapt dus veel viel er niet te dansen met Jansen

3.
We weten intussen ook dat de campagne alleen maar bedoeld was om snel van die spuiten af te komen omdat de koeling kapot was.

En nu gaat die vieze vule schoft er nog om lachen. Hoe zal dat aankomen bij hen die er destijds ingetrapt zijn (niet slim natuurlijk, maar laat ik daar nog maar even vergevend over zijn) en nu wakker geworden zijn en zich (terecht) zorgen maken over hun gezondheid.

Hij had al de bijnaam “Lord Voldemort”, maar ik begin nu ook trekjes van Bellatrix Lestrange (in NL vertaling Bellatrix Van Detta) te herkennen.
“He knows how to play… Itchy, bitchy…. BABY!”

Outlaw
Outlaw
3 maanden geleden

Deze MOORDENAAR had allang in de BAJES moeten zitten voor MOORD!

Joop Visser
Joop Visser
3 maanden geleden

Wat kijken al die mensen toch arrogant in de zin ´wat zijn wij toch alwetend en slim als geprikten´. Het lijkt echt of aan die praatafels steeds meer achterlijke lui zitten.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x