Homepagina » Binnenland » Euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland (video)
Nigel Farage

Euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland (video)

De Britse euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland. Hij is Europarlementariër en leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij.

Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen gaat hij bij De Balie in Amsterdam in debat over de toekomst van de Europese Unie, zo laat het cultureel centrum vrijdag weten.

Eén van zijn bekendste optredens was zijn persoonlijke aanval in 2010 op EU-president Herman Van Rompuy (zie video). “U heeft het charisma van een natte dweil,” zei Farage toen. “U ziet eruit als een bankbediende. Ik wil vragen, iedereen vraagt zich af, wie bent u?”

Met welke politici en opponenten Farage 5 september in debat gaat, is niet bekendgemaakt. De Balie staat begin volgende maand in het teken van de verkiezingen op 12 september. Onder meer wordt een groot verkiezingsdebat georganiseerd met de buitenlandwoordvoerders van alle politieke partijen.

In 2006 ontmaskerde Farage enkele leden van de Europese Commissie. Zo is de Franse politicus Jacques Barrot Europees Commissaris belast met justitie, veiligheid en vrijheid. Hij trad oorspronkelijk aan als vicevoorzitter en commissaris voor transport. Eerder werd Barrot veroordeeld wegens frauderen met gelden ten behoeve van zijn partij.

Tot oktober 2009 was László Kovács Europees Commissaris voor fiscaliteit en douane. Hij nam het initiatief voor een Europese Vennootschapsbelasting: de CCCTB. Kovács was jarenlang goede vrienden met de Hongaarse dictator János Kádár.

Siim Kallas, sinds 2004 de eerste Europees Commissaris namens Estland, was commissaris voor administratieve zaken, toezicht en fraudebestrijding. Hij heeft nu de portefeuille transport. Hij was aan het begin van de negentiger jaren president van de centrale bank van Estland. Hij werd vrijgesproken van mishandeling en fraude, maar veroordeeld wegens het verstrekken van onjuiste informatie. Uitgerekend Kallas werd commissaris voor fraudebestrijding.

Peter Mandelson was vanaf 2004 Europees Commissaris voor handel. In 1998 werd hij in Groot-Brittannië benoemd tot minister van handel en industrie. Aan het einde van dat jaar kwam hij in opspraak omdat hij een rentevrije lening had bij een bevriende miljonair, wiens handel en wandel ook door het ministerie van Mandelson werd onderzocht. Hij trad af, om tien maanden later terug te keren als minister voor Noord-Ierland. In 2001 moest hij opnieuw aftreden omdat hij zijn collega van Binnenlandse Zaken onder druk had proberen te zetten om een Indiase zakenman te naturaliseren.

Uit Nederland hebben we Neelie Kroes. Zij werd door oud-Europarlementariër Paul van Buitenen beschuldigd van liegen tegen het Europees Parlement. Toch is ze momenteel de Europees Commissaris belast met de portefeuille digitale agenda. Ze is vrijwel ieder jaar aanwezig op de Bilderbergconferentie.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Timothy Drake
Timothy Drake
8 jaren geleden

Wat een held!

sus
sus
8 jaren geleden

actually van rompuy ziet er een beetje uit als erich honnecker. de laatste staatsratsvorsitzende der DDR. allemaal planwirtschaft – niks vrije markt…

Eden
Eden
8 jaren geleden

Leuk!

Eden
Eden
8 jaren geleden

Hopelijk is SOPN ook van de partij dan 😀

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gevaccineerden

Grootste krant VS verwijdert passage die suggereert dat gevaccineerden corona verspreiden

USA Today, de grootste krant van de ...

pfizer

Oeps: coronavaccinmaker Pfizer roept kankerverwekkend antirookmedicijn terug

Pfizer, de fabrikant van onder andere coronavaccins, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x