Binnenland

Euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland (video)

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse euroscepticus Nigel Farage komt naar Nederland. Hij is Europarlementariër en leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij.

Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen gaat hij bij De Balie in Amsterdam in debat over de toekomst van de Europese Unie, zo laat het cultureel centrum vrijdag weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Eén van zijn bekendste optredens was zijn persoonlijke aanval in 2010 op EU-president Herman Van Rompuy (zie video). “U heeft het charisma van een natte dweil,” zei Farage toen. “U ziet eruit als een bankbediende. Ik wil vragen, iedereen vraagt zich af, wie bent u?”

Met welke politici en opponenten Farage 5 september in debat gaat, is niet bekendgemaakt. De Balie staat begin volgende maand in het teken van de verkiezingen op 12 september. Onder meer wordt een groot verkiezingsdebat georganiseerd met de buitenlandwoordvoerders van alle politieke partijen.

In 2006 ontmaskerde Farage enkele leden van de Europese Commissie. Zo is de Franse politicus Jacques Barrot Europees Commissaris belast met justitie, veiligheid en vrijheid. Hij trad oorspronkelijk aan als vicevoorzitter en commissaris voor transport. Eerder werd Barrot veroordeeld wegens frauderen met gelden ten behoeve van zijn partij.

Tot oktober 2009 was László Kovács Europees Commissaris voor fiscaliteit en douane. Hij nam het initiatief voor een Europese Vennootschapsbelasting: de CCCTB. Kovács was jarenlang goede vrienden met de Hongaarse dictator János Kádár.

Siim Kallas, sinds 2004 de eerste Europees Commissaris namens Estland, was commissaris voor administratieve zaken, toezicht en fraudebestrijding. Hij heeft nu de portefeuille transport. Hij was aan het begin van de negentiger jaren president van de centrale bank van Estland. Hij werd vrijgesproken van mishandeling en fraude, maar veroordeeld wegens het verstrekken van onjuiste informatie. Uitgerekend Kallas werd commissaris voor fraudebestrijding.

Peter Mandelson was vanaf 2004 Europees Commissaris voor handel. In 1998 werd hij in Groot-Brittannië benoemd tot minister van handel en industrie. Aan het einde van dat jaar kwam hij in opspraak omdat hij een rentevrije lening had bij een bevriende miljonair, wiens handel en wandel ook door het ministerie van Mandelson werd onderzocht. Hij trad af, om tien maanden later terug te keren als minister voor Noord-Ierland. In 2001 moest hij opnieuw aftreden omdat hij zijn collega van Binnenlandse Zaken onder druk had proberen te zetten om een Indiase zakenman te naturaliseren.

Uit Nederland hebben we Neelie Kroes. Zij werd door oud-Europarlementariër Paul van Buitenen beschuldigd van liegen tegen het Europees Parlement. Toch is ze momenteel de Europees Commissaris belast met de portefeuille digitale agenda. Ze is vrijwel ieder jaar aanwezig op de Bilderbergconferentie.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

Wat een held!

sus
sus
11 jaren geleden

actually van rompuy ziet er een beetje uit als erich honnecker. de laatste staatsratsvorsitzende der DDR. allemaal planwirtschaft – niks vrije markt…

Eden
Eden
11 jaren geleden

Leuk!

Eden
Eden
11 jaren geleden

Hopelijk is SOPN ook van de partij dan 😀

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x