Financieel

Econoom waarschuwt voor ‘grootste crash van onze tijd’ in 2024

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Econoom Harry Dent komt met een ernstige waarschuwing. Volgend jaar zal zich de grootste crash van onze tijd voordoen, verwacht hij. De econoom baseert zijn voorspelling op de overgewaardeerde markten en de overmatige stimulering.

Dent trekt een parallel met de beurscrash van 1929 tot 1932, de plotselinge ineenstorting van de aandelenkoersen op de beurs van Wall Street. Deze zogeheten beurskrach had wereldwijd catastrofale gevolgen en gold als directe oorzaak van de crisis van de jaren 30.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Dit gaat alle perken te buiten

De econoom voorziet een depressie, erger nog dan een recessie. Die zal gekenmerkt worden door werkloosheid en een grotere kloof tussen rijk en arm. De middenklasse zal het moeilijker krijgen, voorspelt hij.

De Fed, de Amerikaanse centrale bank, is volgens hem te laat met het verhogen van de rente, waardoor de impact in 2024 veel groter zal zijn.

Dent zei deze week in een interview met Fox Business dat er sinds 2009 ongekende hoeveelheden geld zijn bijgedrukt. 27 biljoen dollar om precies te zijn. “Dit gaat alle perken te buiten, 100 procent kunstmatig, wat betekent dat we ons in een gevaarlijke situatie bevinden.”

Soortgelijke voorspellingen

“Als ik gelijk heb, zal dit de grootste crash van onze tijd worden, waarbij het meeste zich afspeelt in 2024.” De econoom verwacht dat de eerste tekenen zich in mei aandienen.

De afgelopen weken hebben diverse analisten soortgelijke voorspellingen gedaan. In 2009 schreef Dent het boek ‘The Great Depression Ahead’ over een op handen zijnde beurscrash.

[The Epoch Times]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
6 maanden geleden

we gaan zien wat komen gaat .. als ik in angst moet gaan leven dan kan je maar beter dood en begraven zijn !!! live go,s on….

Wil Obdam
Wil Obdam
6 maanden geleden

Volgens mij komt dit precies gelijktijdig met de cyberaanval van WEF zodat ze ook die achterlijke CBDC kunnen invoeren.

TOM
TOM
6 maanden geleden

De zoveelste voorspelling…..laat maar komen!

Ernst
Ernst
6 maanden geleden

De beurscrash van de jaren 30 is veroorzaakt door de allerijkste die op deze manier bedrijven voor een prikkie konden overnemen .

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x