Mens en Dier

De Jonge beschuldigt FVD van ‘reinste complotretoriek’, Van Meijeren reageert

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

Het referendumvoorstel van FVD heeft zware kritiek gekregen van demissionair minister De Jonge van Binnenlandse Zaken. Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) noemde het referendum nodig omdat de overheid niet te vertrouwen en corrupt is.

Volgens De Jonge is dat ‘je reinste complotretoriek’. Hij beschuldigde Van Meijeren ervan ‘totale onzin die niet onschuldig is’ te verspreiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Hij sprak over corruptie in het parlement, de regering en de rechterlijke macht. We zouden leven in een postdemocratisch tijdperk en, hij zegt het echt, bewegen richting een totalitaire staat,” zei de minister.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kwaadaardige elite

Van Meijeren zei op zijn beurt dat de minister inhoudelijk moet ingaan op zijn opmerkingen in plaats van ze ‘gemakzuchtig weg te wuiven als complottheorie’.

Als je allerlei termen hanteert als ‘ontmenselijking’, ‘uitsluiting’, ‘onteigening’, ‘onder valse voorwendselen’, ‘buitensporig politiegeweld’ en ‘een leger dat wordt ingezet tegen weerloze burgers’, ben je bezig met een narratief over een kwaadaardige elite die aan de macht is en de belangen van het volk in de uitverkoop doet, beweerde De Jonge.

Zwaktebod

Van Meijeren reageert op X: “Ik vroeg hem om één van de door mij benoemde feiten te weerleggen, maar zelfs hier bleek hij niet toe in staat. Wat een zwaktebod!”

Hij krijgt bijval van Emile Ratelband. “Slecht verhaal, Hugo! Je geeft geen antwoord!” Huisarts Els van Veen voegt toe: “Iets een ‘complottheorie’ noemen is een manier om je niet te verantwoorden. Ongehoord hoe deze minister groepen mensen dehumaniseert. En dan verbaasd zijn dat mensen media en politiek niet meer vertrouwen.”

4.8 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jackie
Jackie
6 maanden geleden

Heb het filmpje gezien. Tenenkrommend om weer eens met die de jonge geconfronteerd te worden. Deze sinister kon (deed alsof ie niet wilde) geen voorbeelden geven nav de vraag van Gideon

Charlotte
Charlotte
6 maanden geleden

Een dat gaat straks over de verkiezingen?? Dat gaat goed fout!!..🥺🤦‍♀️

Mikkie
Mikkie
6 maanden geleden

Waarom?…dáárom…

Voederbiet69
Voederbiet69
6 maanden geleden

Tegen referenda KAN je niet zijn, een referendum is de ultieme democratie, dichter bij de kiezer kan je als politicus niet komen. Een politicus die tegen referenda is, is in feite tegen de democratie.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x