Bewustzijn

Expeditie naar holle aarde gepland voor juli

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2011 kondigde de Amerikaanse natuurkundige Brooks A. Agnew aan een expeditie naar de holle aarde te gaan leiden.

Een productiebedrijf in New York heeft aangegeven de expeditie te willen financieren. De North Pole Inner Earth Expedition staat gepland voor juli dit jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens een legende bevindt zich boven de noordpoolcirkel in een oceanische depressie een ingang naar de binnenste aarde. Met behulp van gyroscopen willen Agnew en zijn collega’s de depressie lokaliseren.

Live verslag

Er is ruimte voor 100 passagiers en de expeditie duurt naar verwachting 15 dagen. Er zijn plannen om aan boord van het schip live verslag te gaan brengen. Agnew is tevens eigenaar van Vision Motor Cars, een bedrijf dat betaalbare elektrische auto’s zegt te produceren.

Al in oude tijden bestonden er theorieën over ondergrondse rijken. Ze zijn onder meer terug te vinden in verhalen over het Griekse Hades, de Noorse Svartalfheim en de hel.

Volgens de oude Grieken waren in Lakonia, Argolis, Thesprotia, Pontos en Ermioni grotten die naar de onderwereld leidden. De Angami Naga-stammen uit India beweerden dat hun voorouders uit een ondergronds land in de aarde kwamen. In de middeleeuwen bestond er een mythe dat sommige bergen tussen Eisenach en Gotha in Duitsland een poort naar de binnenste aarde bevatten.

De Braziliaanse indianen die langs de Parima leven beweren dat hun voorouders uit een ondergronds land kwamen en dat velen daar nog wonen. Er zijn ook legendes over de voorouders van de Inca’s, die naar verluidt uit de grotten ten oosten van de Peruaanse stad Cuzco afkomstig waren.

Thule-Gesellschaft

Edmund Halley kwam in 1692 met een hypothese dat de aarde bestond uit een holle schil van ongeveer 800 kilometer dik, twee interne schillen, en een kern ter grootte van de planeten Venus, Mars en Mercurius. Deze schillen zouden van elkaar zijn gescheiden door een eigen atmosfeer per schil, en elke schil zou zijn eigen magnetische polen hebben. Zijn theorie hield ook in dat het poollicht zou ontstaan door gas dat vanuit één van de lager gelegen schillen naar de oppervlakte ontsnapte.

Het Thule-Gesellschaft, dat goed bekend was bij Adolf Hitler, rapporteerde over Tibetaanse mythen over openingen in de aarde naar ondergronds gelegen gebieden. Er is een theorie dat Hitler zelfs een expeditie naar Antarctica had gestuurd om deze opening te vinden. De theorie is afkomstig van een toespraak die grootadmiraal Dönitz in 1944 hield voor een Duitse onderzeeër.

Diepste boorgat

In 2005 werd ook een expeditie gepland om op de noordpool naar mogelijke openingen naar de binnenste aarde te zoeken.

Hoewel de theorie van de holle aarde door de meeste mensen wordt gezien als niet waar, gaan visuele waarnemingen van de kern van de aarde niet verder dan 12,3 kilometer diepte. Dat is de diepte van het superdiep boorgat van Kola, het diepste boorgat ooit gemaakt.

Meer informatie: Npiee.org

Bron: YouTube/DiscloseTruthTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
verbijsterd
verbijsterd
11 jaren geleden

Ik wil wel mee!

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Ik durf nu al vast te voorspellen dat de expeditie een fiasco wordt. De aarde is niet hol dus ze zullen ook geen ingang vinden.

Ik zal wel graag mee willen want het lijkt me fantastisch om eens op de noordpool te zijn.

patrick
patrick
11 jaren geleden

ja dat zou ik ook heel graag willen 🙂

theo
theo
11 jaren geleden

Hoop niet dat ze er in vallen.

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x