Binnenland

Omtzigt wilde weten hoe vaak onze regering is veroordeeld en dit kreeg hij terug: ‘Van mijn stoel gevallen’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Pieter Omtzigt vroeg via Kamervragen op hoe vaak de regering veroordeeld is. Wat blijkt: het aantal veroordelingen is de afgelopen jaren verdubbeld. De meeste uitspraken zijn geheim.

Omtzigt kreeg 44 pagina’s terug met allemaal rechtszaken, over onder meer een staatsbezoek aan Marokko en afspraken over migratie, Schiphol en mest.

Het gaat om zaken waarbij er een uitspraak is geweest, de regering zich niet aan de uitspraak gehouden heeft en een dwangsom betaald heeft. Het aantal is de afgelopen drie jaar opgelopen van ongeveer 30 zaken naar meer dan 150 zaken en al die zaken zijn politiek gevoelig.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Negentig procent wordt niet gepubliceerd

“De regering heeft nu twee miljoen euro betaald in bakken zaken, sommige gaan terug naar 2018, die na vier, vijf jaar nog steeds niet openbaar zijn,” zei Omtzigt in de Tweede Kamer. Hij vroeg Kamerlid Inge van Dijk (Financiën, Binnenlandse Zaken) hoe de CDA-fractie zo’n lijst beoordeelt.

“Ik ben van m’n stoel gevallen,” aldus Omtzigt. “Negentig procent van de uitspraken wordt in Nederland niet gepubliceerd.”

Hoe kan dit?

Van Dijk antwoordde: “Mijn eerste reactie is: bijzonder dat deze niet gepubliceerd zijn. Ik wist het niet eerlijk gezegd, maar mijn eerste reactie is: vraagteken, hoe kan dit?”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Staatscriminelen die veroordelingen ook nog eens verborgen houden voor iedereen. Kan gewoon.”


4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
11 dagen geleden

Voor wappies geen verrassing hier.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
11 dagen geleden

Bananen republiek is te goed.
Schimmelende bananenschillen republiek… hooguit.

Ron d'Hondt
Ron d'Hondt
11 dagen geleden

Zo gaat dat in een dictatoriale bananenkoninkrijk

Hugo
Hugo
11 dagen geleden

Schandalig. Deze regering van VVD, D66, CDA, CU met meelopers als GL/PVDA maar ook die Soros partij Volt zijn zware witte boorden criminelen en ze worden dik betaald door belastingen door U en mij opgebracht. Het wordt nu toch wel tijd dat wij Nederlanders de boel recht gaan zetten. Als de partijen het zelf niet doen en het OM de ogen dicht houd vragen ze om problemen. En die kunnen ze wat mij betreft krijgen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x