Homepagina » Mens en Dier » ‘De Jonge wil coronamaatregelen vasthouden en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘De Jonge wil coronamaatregelen vasthouden en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen’

Voor 1 september moeten alle 18-plussers die dat willen volledig zijn gevaccineerd, zei zorgminister Hugo de Jonge in het tv-programma WNL op Zondag. Het krijgen van een tweede prik van Pfizer, Moderna of AstraZeneca is volgens hem ‘heel belangrijk’ vanwege de mutaties. De verwachting is dat iedereen halverwege juli de eerste prik heeft gehad.

De Jonge zei dat het een ‘heel reëel perspectief’ is dat Nederland van de meeste maatregelen af kan zijn voordat het nieuwe school- en studiejaar begint. “Dat betekent dat we echt klaar moeten kunnen zijn met de hele vaccinatiecampagne.”

Als we dan inderdaad allemaal gevaccineerd zijn, dan lukt het ook echt om die maatregelen los te laten en dan kunnen we er ook echt gerust op zijn dat dat ons geen vierde golf oplevert, aldus de minister. Hij waarschuwde voor ‘onvoorzichtig gedrag’ van mensen die niet volledig gevaccineerd zijn.

Opmerkelijk

Terwijl de maatregelen dus nog tot september van kracht blijven, wordt ondertussen de capaciteit op de IC’s teruggebracht naar 1350 bedden. Dit is opmerkelijk, aangezien maatregelen zoals de anderhalvemeterregel waren gekoppeld aan het aantal IC-opnames. Ook worden steeds meer corona-afdelingen gesloten, terwijl IC-baas Diederik Gommers onlangs nog waarschuwde voor code zwart.

Kamerlid Fleur Agema wijst erop dat het RIVM in augustus nul opnames verwacht. “Toch wil De Jonge de maatregelen vasthouden tot 1 september en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen. Ook door de testverplichting voor leuke dingen doen,” schrijft ze.

4.3 56 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
levitas
levitas
4 maanden geleden

afserveren al deze criminelen zoals deze jonge en consorten.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
4 maanden geleden

Covid is het middel en fascisme is het doel. Voor het tribunaal met deze oorlogsmisdadiger. En graag ook jury rechtspraak.

R W
R W
4 maanden geleden

De diepste kerker in met die machtswellusteling! En zijn vrouw en kinderen erbij!

Nijntje
Nijntje
4 maanden geleden

Hugo snapt nog steeds niet dat hij meedoet aan genocide. Code van Neurenberg zal ook hem gaan treffen. De waarheid komt steeds sneller en is niet te stoppen.

x

Check Also

nos

‘Waarom stelt nou niemand bij breindode NOS de vraag waarom na 2 jaar de IC-capaciteit niet drastisch hoger is?’

Ziekenhuizen moeten zich voorbereiden op een overbelasting ...

moderna

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

149
0
We lezen graag je reactie!x