Bewustzijn

De kracht van gedachten

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alles wat wij binnen Niburu doen, is erop gericht het bewustzijn van mensen te verhogen. Om deze reden brengen we al jaren onthullend en bewustmakend nieuws.

We weten dat iedere persoon alle middelen in huis heeft om zichzelf gezond en gelukkig te maken en dat ook te blijven. En bewustzijn speelt daar een hoofdrol in. Sterker nog, dat is wat we zijn. Een vorm van bewustzijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Alleen wanneer we bewust zijn, kunnen we werkelijk weten wat en wie we zijn en wat we willen en kunnen. En alleen door bewust te zijn kunnen we invloed uitoefenen op ons zelf, op een positieve manier.

Nu leven we in een maatschappij waarin ons bewustzijn (bewust) laag gehouden wordt. We hoeven zelf niets meer te bedenken, alles wordt voor ons bedacht. Er zijn ontelbare ‘handige’ apparaatjes op de markt, die voor ons denken. Computers, navigatiesystemen, meetapparatuur, noem maar op. En in onze vrije tijd worden we bezig gehouden met de televisie. Dat is misschien nog wel het ergst van allemaal, want daardoor hoeven we niet alleen niet meer na te denken hoe we onszelf gaan vermaken, we worden via dit kanaal ook nog eens flink beïnvloed. De maatschappij wordt op deze wijze in stand gehouden.

Via de mediakanalen wordt ons getoond hoe je eruit moet zien, wat je hoort te zeggen en hoe je dient te denken om ‘erbij te horen’. Er wordt vooral narigheid en waanzin over ons uitgestrooid, in die mate dat we er bijna immuun voor schijnen te raken. En omdat we zelf verleerd zijn om echt na te denken, geloven we vaak ook nog klakkeloos wat er gezegd wordt en te zien is. Hetgeen via de media onder andere als nieuws gebracht wordt, is slechts datgene wat ons vasthoudt in een realiteit van respectloosheid, geweld en vooral angst. Want wanneer mensen bang zijn, zijn zij gemakkelijk te controleren en vaak zelfs bereid hun leven te geven in de strijd tegen datgene en/of diegenen die deze angst schijnbaar doen ontstaan.

Van buitenaf worden er ook steeds zaken op ons afgevuurd die ons doen laten nadenken over feiten die nog niet eens gebeurd zijn en misschien nooit gaan gebeuren. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn de vele verzekeringen die er bestaan. We zijn bang om ziek te worden, om dood te gaan, om zonder werk te komen zitten, dat we geen winst maken, om te zeggen wat we denken en voelen, om voor gek verklaard of afgewezen te worden, om alleen achter te blijven, om onze kinderen te verliezen, om de straat over te steken. Er is een oud gezegde dat vandaag de dag nog steeds heel toepasbaar is, want we lijden nog steeds het meest door het lijden wat we vrezen.

Maar laten we eens kijken naar wat angst precies is. Angst is een emotie. Lichamelijk ontstaat het doordat bepaalde hormonen aangemaakt worden door ons lichaam, die op hun beurt weer een bepaalde reactie teweeg brengen. In dit geval vluchten of vechten. Maar hoe ontstaat een emotie. Een emotie is simpelweg een lichamelijke reactie op een gedachte. In je hoofd ontstaat een bepaalde gedachte en je lichaam reageert daar onmiddellijk op. Hoe dit komt? Je energie gaat daar naartoe, waar je aandacht is, waar jouw gedachten zijn. Wanneer jij denkt aan een beangstigende situatie, is je aandacht bij die situatie en (een deel van) jouw energie is daar dan dus ook, in angst.

Gedachten zijn constructief, opbouwend, creërend. Alles wat is en ooit was, is begonnen met een gedachte, een idee. En vanuit die gedachten ga je handelen en maak je bepaalde keuzes. En zo laten we iets ontstaan. Zo creëren we ons eigen leven. Door de keuzes die we maken krijgt ons leven bepaalde wendingen en verloopt het op een bepaalde manier. Het is een feit dat wij onze eigen gedachten kunnen bepalen. Dit betekent dus dat wij in die zin ook onze eigen angst creëren.

Maar tegelijkertijd betekent dit dat wij zelf onze angsten kunnen wegnemen. Simpelweg door anders over de situatie te denken, anders tegen de situatie aan te kijken. Iedere gebeurtenis heeft altijd twee of meer zijden, van waaruit je de situatie kunt bezien. En wanneer je iedere situatie vanuit meerdere kanten bekijkt, krijg je een beter overzicht. Een soort helikopterview. Vaak neemt dan de angst die je voor iets hebt meteen ook af omdat je het geheel ziet. Het stelt je in staat eerder de positieve kant van iets te zien en dus je gedachten weer op iets positiefs te richten.

Wat hierbij belangrijk is om duidelijk te hebben voor jezelf, is het weten dat je niet je denken bent. Wij mensen hebben het vermogen om onze gedachten te observeren. Wanneer je je gedachten zou zijn, zou dit niet kunnen. Er is dus nog een ‘ik’ die alles observeert en ook kan concluderen dat er iets verandert moet worden. Veel mensen hebben het idee dat zij hun gedachten niet kunnen controleren, omdat zij zich met hun gedachten identificeren. Wanneer je weet dat dit niet zo is, ben je wel in staat om je denken van een afstand te bekijken en te zien wat er anders moet. Alleen al jezelf bewust zijn dat je bepaalde gedachten hebt, is voldoende. Daarmee is de cirkel van het denken doorbroken en ben je bewust.

Een gedachte is, evenals als geuren en kleuren, energie die beweegt met een bepaalde snelheid. Een positieve gedachte zal sneller realiteit worden dan een negatieve gedachte om de eenvoudige reden dat de frequentie, de trilling, hoger is. Daarom is het zo belangrijk dat je gedachten zo snel mogelijk omdraait en positief laat zijn wanneer je negatieve gedachten hebt. Jij bepaalt. En je hebt iedere minuut van de dag de keuze om positief te zijn.

We leven in een duale wereld. Alles heeft een keerzijde. Dus alles wat wij als ‘minder goed’ bestempelen, heeft toch ook een goede kant. Er is geen probleem dat niet een cadeau met zich meebrengt. Want ook iedere minder leuke ervaring, brengt ons het inzicht wat we nodig hebben om verder te komen. Wij creëren dus problemen omdat we de cadeautjes willen hebben. En wanneer je in staat bent dit te zien, wordt het leven minder zwaar en groeit het besef dat werkelijk alles goed is zoals het is en dat we altijd zelf alle touwtjes in handen hebben.

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ginos
Ginos
11 jaren geleden

dit had ik nou net nodig 🙂

Valerie
Valerie
11 jaren geleden

Wauw, dit is echt een van de beste artikels die ik ooit heb gelezen! Vol van waardevolle kennis, mooie inspiratie en gewoon compleet alles omvattend.

a h wertwijn
a h wertwijn
11 jaren geleden

ja ben 59 jaar het zelfde geld voor het gegeven wat je weet kan je niet meer niet weten en daarom is van alle verslavingen sex verslaving de ergste wand met drugs en alcohol kan je proberen te stoppen maar met sex stoppen is iets wat in je hooft zit en je weet dat je wat in je hoofd zit je er nooit meer uit krijgt

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x