Homepagina » Archeologie » De opkomst en de ondergang van de Nephilim
2902 henoch293487394872498424

De opkomst en de ondergang van de Nephilim

Als we denken aan buitenaardse wezens, denken we vaak aan wezens van vlees en bloed, al dan niet in ruimtepakken. Wat als we ernaast zitten?

Wat als blijkt dat de echte buitenaardsen zo anders zijn dan we denken dat ze onopgemerkt kunnen blijven, maar toch een grote invloed kunnen uitoefenen op onze gehele beschaving?

Op school leer je bijvoorbeeld niets over de Nephilim. De meeste mensen zien engelen en demonen als een mythologische weergave van de strijd tussen goed en kwaad. Het boek Genesis geeft echter een omschrijving van hun herkomst:

Toen het aantal mensen op aarde begon toe te nemen en dochters werden geboren, zagen de Zonen van God dat deze dochters mooi waren en ze huwden eenieder van hen die ze uitkozen. Toen zei de Heer: “Mijn Geest zal het niet eeuwig opnemen tegen de mensen omdat ze sterfelijk zijn, ze zullen honderdtwintig jaar worden.” De Nephilim waren in die tijd en ook daarna op aarde, toen de Zonen van God naar de mensen gingen en kinderen met ze kregen. Zij waren de helden van weleer, mannen met aanzien. – Genesis 6:1-4

Boek van Henoch

Hetzelfde verhaal vinden we terug in het Boek van Henoch, één van de vele oude geschriften die de eindversie van de Bijbel niet haalde op het moment dat deze in 325 werd samengesteld door het Eerste Concilie van Nicea. Het Boek van Henoch is rond 300 voor Christus geschreven en er wordt onder meer naar verwezen in de Dode-Zeerollen en verschillende Koptische teksten.

Het eerste gedeelte van het Boek van Henoch omschrijft de val van de Wachters, de engelen boven de Nefilim. Het resterende gedeelte van het boek vertelt over de bezoeken van Henoch aan de hemel in de vorm van reizen, visioenen en dromen.

Shemjaza

Nadat de zonen van de mensen zich in die dagen hadden vermenigvuldigd werden dochters geboren, elegant en mooi. En toen de engelen, de zonen van de hemel, hen aanschouwden zeiden ze tegen elkaar: “Laten we uit de nakomelingen van de mens vrouwen kiezen en ook kinderen krijgen.” Toen zei hun leider Shemjaza: “Ik alleen zal lijden voor een dergelijke misdaad.” Maar ze antwoordden hem en zeiden: “We zweren allen dat we samen schuldig zijn en wij zullen onze intentie niet veranderen.”

Ze waren met tweehonderd en daalden neer op Ardis (in de tijd van Jared) wat de top is van de Armonberg (de Hermonberg in het hedendaagse Israël). Dit zijn de namen van hun leiders: Shemjaza, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel, Saraknyal, Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael en Arazyal. Ze namen vrouwen voor zichzelf, benaderden hen en leerden hen toverspreuken. En de vrouwen raakten zwanger en brachten reuzen voort. – Henoch 7:1-11

Wapens

Volgens Henoch waren de Zonen van God engelachtige wezens die omlaag kwamen naar het aardse rijk en op de Hermonberg een pact sloten om kinderen te krijgen met menselijke vrouwen.

Ze brachten de mensen spreuken, meteorologie, astrologie, astronomie, interpretaties van de schijngestalten van de maan, kruidengeneeskunde en de tekens van de zon, sterren en de maan. Bovenal leerden ze de mensen hoe ze wapens konden maken. De Zonen van God werden verantwoordelijk gehouden en Shemjaza en Azazel aangewezen als zondebok.

Grote invloed

De nakomelingen van de Zonen van God en de vrouwen waren naar verluidt de Nephilim. Maar ook de engelen die uit de hemel neerdaalden stonden bekend als de Nephilim. Je kunt het vergelijken met een Iers gezin dat naar de Verenigde Staten emigreert. Na emigratie zijn de gezinsleden officieel Amerikaans staatsburger, maar eigenlijk zijn ze zowel Iers als Amerikaans.

Het gaat hier om een belangrijk onderwerp omdat het ons verleden in een historisch en spiritueel perspectief helpt te plaatsen. De activiteiten van de Nephilim hebben een grote invloed gehad op de mensheid als geheel en het verloop van wereldgebeurtenissen.

Bron: Viewzone.com

Leestip: The Rise and Fall of the Nephilim: The Untold Story of Fallen Angels, Giants on the Earth, and Their Extraterrestrial Origins

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
7 jaren geleden

Leuk om over dit onderwerp te lezen.

Big up!

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x