Financieel

Het is niet de vraag of, maar wanneer de boel klapt. Econoom gaat in dit gesprek dieper in op ons bizarre geldsysteem

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons huidige geldsysteem is ooit ontstaan vanuit de behoefte om de oorlogen en levensstijl van de elite te kunnen financieren. Als onderpand werden de burgers gebruikt die belasting moesten betalen.

Het geld dat de elite nodig had voor oorlogen werd gemaakt door de bankiers, maar werd betaald door de burgers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat geld werd gecreëerd door simpelweg de kraan open te draaien en daar hield niemand zich verder mee bezig, stelt econoom en schrijver Ad Broere in gesprek met George van Houts.

Bizarre situatie

We bevinden ons eigenlijk in een bizarre situatie. Het meeste geld bestaat uit schuld. Hoe meer geld er wordt gemaakt, hoe meer schuld er is.

Als we onze schulden aflossen, verdwijnt het geld weer. Er moet dus altijd schuld zijn om een economie te hebben, legt Broere uit.

Met andere woorden: als iedereen zijn schulden zou afbetalen, zou er geen economie meer zijn.

Petrodollar

In het begin werd geld nog gedekt door goud, maar daar maakte de Amerikaanse president Richard Nixon begin jaren zeventig een einde aan.

Oud-minister Henry Kissinger zorgde vervolgens voor de invoering van de petrodollar, waarna alle landen verplicht werden olie te betalen in dollars.

Als landen proberen onder dit systeem uit te komen, grijpt de macht achter deze oliedollar gelijk in, aldus Broere.

Duur

Zo probeerde de Libische leider Moammar Gaddafi bijvoorbeeld over te stappen op een door goud gedekte dinar. “Dat is hem duur komen te staan,” zegt Broere.

Hij merkt op dat we met dit huidige geldsysteem te ver zijn gegaan. Volgens hem is het niet de vraag of, maar wanneer de boel klapt.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Boekentip: Geld komt uit het niets

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

De ECB en de FED zijn pseudo joodse banken die de opdracht hebben het monetaire systeem op te blazen, waarna de macht over de burger volledig overgenomen kan worden. Een totale reset met een in iedere hand een paar nieuwe wereld dollars en de verplichting daarbij dat iedereen wordt gechipt. Geen chip, geen geld, geen geld betekent verhongeren en de dood. Zo ongeveer zie ik het gebeuren.

Het is alleen al van de gekke dat we afhankelijk zijn geworden van de beurzen. De pseudo joden hebben het in een decennia voor elkaar gekregen dat de economie afhankelijk is geworden van de beurzen en niet meer andersom, zoals het hoort. De wereld staat compleet op z’n kop….en in brand.

Tja, vroeger was de politiek er voor de burger en nu is de burger er voor de overheid. ….en vroeger werd je beloond voor hard werken en netjes leven, dat is nu een misdaad en VERBOTEN! En dient te worden bestraft…. Crimineel gedrag, verkrachten en moord en vooral dagelijks waardeloos gedrag, dat wordt tegenwoordig beloond en worden mensen in de watten gelegd die feitelijk in de bajes horen te zitten en dat geldt zeer zeker ook voor de ‘mensen’ in de politiek en de bankenwereld.

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

De centrale banken zijn het financiële gif van de wereld. Kennedy wilde al af van de FED (Federal Reserve) wat overigens een private bank is. Iedereen weet hoe het met hem is afgelopen, maar hij wilde ook de CIA sluiten en ik kan hem geen ongelijk geven want het is (by far) het meest criminele, oorlogszuchtige en moorddadigste instituut ter wereld gezien alle false flags en dus op valse gronden geïnitieerde oorlogen om landen van hun olie en grondstoffen te beroven.
.
‘The creature from Jekyll Island’ is een geweldig boek over hoe het hele door en door corrupte financiële systeem opereert, maar ook op YouTube kun je los gaan. Het bijdrukken van geld (quantative easing) loopt op haar laatste benen. Elke valuta heeft een beperkte houdbaarheid.
.
De Rothchilds, Rockefellers, Morgans, Warburgs zijn een paar van de meest steenrijke families die vrijwel alle centrale banken controleren net als het BIS (bank of International Settlement) . We zitten in een transitie naar een totaal nieuw geldsysteem en dat zal zeer zeer waarschijnlijk de blockchaintechnologie zijn (cryptocurrency). Er vindt veel suppressie plaats vanuit de financiële wereld omdat banken hierbij niet meer nodig zijn en dat willen ze natuurlijk niet. Ze (the powers that be) willen overal controle over en ze zijn zo machtig ze kunnen binnen vijf minuten een beurs laten instorten met hun kolossale geldreserves kunnen ze alles manipuleren en dat doen ze dus ook zo nu en dan. Trump wil ook af van de Fed (Federal Reserve) of het in ieder geval reguleren en dat verklaart ook dat enige tijd geleden de beurs met 666 punten (waar ken ik dat getal toch van?) instortte. Het was een waarschuwing van de Deep State. Spannende tijden. Als we de centrale banken kunnen eindigen dan zal dat een zegen zijn voor de mensheid omdat deze roofzuchtige kapitalisten dan tweede viool moeten spelen. Hoop doet leven.

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Give a man a gun and he can rob a bank

Give a man a bank and he can rob the world.

johan den haag
johan den haag
6 jaren geleden

Het meest treffende van het stuk is voor mij het gedeelte waar er wordt gezegd dat het niemand interesseert.
Dat is beangstigend. Maar ook wel weer vanzelfsprekend.
Het gros van Nederland die klaagt, kijkt toch liever naar Temptation Island, Ik hou van Holland etc.
Die zul je ook niet Op http://www.hoezithetnuecht.nl aantreffen.
Hoe hier dan mee om te gaan?

Niet.

Het zal gaan, zoals het moet gaan.

WOII had als men goed met de afloop van WOI was omgegaan ook voorkomen kunnen worden.

Hopelijk laat God ons niet in de diepste ellende storten en gelukkig heeft Zijn Zoon al voor redding gezorgd.

Ik raad u een positieve houding aan en u zich te richten naar Zijn waarden.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x