Homepagina » Binnenland » De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom de Forum-leider bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept
De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom hij bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept
Foto: Elekes Andor Wikimedia Commons

De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom de Forum-leider bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept

Hoogleraar Henri Beunders van de Erasmus Universiteit van Rotterdam vindt de demonisering van Thierry Baudet heel gevaarlijk.

“Wat er speelt is dit: de politiek-correcte goegemeente, zeg maar de mensen die kranten lezen als NRC, Volkskrant en Trouw en die naar de VPRO kijken, beschouwen Baudet eigenlijk als één van hen omdat hij uit hetzelfde milieu komt,” zegt Beunders in gesprek met De Telegraaf.

“Hij zou zich in hun ogen, net als zij, moeten bekommeren om de ‘slachtoffers’ van de samenleving, om vluchtelingen, moslims, vrouwen, mensen van kleur,” klinkt het.

Schok

Maar hij trekt zich niets aan van die ‘slachtofferitis’. Integendeel, hij stelt die cultuur fundamenteel ter discussie. Daarom is de schok zo groot, aldus Beunders.

De hoogleraar noemt als voorbeelden het klimaat en de problemen van de Derde Wereld.

“Wij zijn schuldig aan de opwarming van de aarde en aan de armoede in de wereld, we moeten iets doen! Trump en Baudet zeggen: we zijn helemaal niet schuldig. Dat voelt voor veel linkse ‘goedmensen’ als een persoonlijke aanval,” zegt Beunders.

Wereldbeeld tegenspreekt

Hij stelt vast dat mensen enorm geëmotioneerd zijn over een politicus die hun wereldbeeld tegenspreekt.

Dat leidt ertoe dat hij een ‘fascist’ wordt genoemd en dat gemaskerde demonstranten roepen dat hij een kogel verdient.

Schuld

Beunders wijst erop dat de westerse progressieven geen enkele band voelen met christelijke slachtoffers van moslimterreur, maar zich wel identificeren met de islamitische slachtoffers van de aanslagpleger in Nieuw-Zeeland.

En omdat de dader zogenaamd één van ons is, voelen zij die schuld en beweren zij om die reden dat Baudet en Wilders de aanslag van Christchurch hebben uitgelokt, besluit de hoogleraar.


[Telegraaf]Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Wordt een mantra zolangzamerhand, 40 jaar eenzijdig onderwijs en opvoeding ….
  Ineens waren de prinsjes en prinsesjes het middelpunt van het heelal, alles kon en mocht, je mocht tot je 4 de levensjaar in de pamper blijven lopen, onder het mom het kind geeft het wel aan(?!)
  Volwassen mensen die met jonge kinderen gingen onderhandelen ( ?!)
  Als ze hun zin niet kregen gingen ze op de grond liggen krijsen, ieder kind was een wereldwonder met speciale gebruiks aanwijzing……..Alles moest kindvriendelijk tot vakantie toe, en vooral ook mee uit eten, lekker veel herrie….
  Als het niet zo goed ging op school was dat de schuld van de juf of meester, …..De prinsjes en prinsesjes moesten wel met een goed diploma de school verlaten, of ze het snapten of niet, anders bedreig je de docent,gebeurde met regelmaat weet ik uit betrouwbare bron…..Er is echt geen docent die een boek hierover durft te schrijven…. Met verjaardagen lag de woonkamer vol Bart Smit artikelen , vaak luidruchtig …..
  In de tussentijd bedachten politici tja zielig een kind moet altijd een diploma krijgen dus passen we het onderwijs maar aan, en ach was rekenen nu zo belangrijk , we hebben hulpmiddelen , en wat maakt taal nu eigenlijk uit als we elkaar maar begrijpen en je kunt alles opzoeken… Het hele creatieve onderzoekende van het kind werdt //onderdrukt…. nog, Als baby, infant reis je de wereld over, of zo’n kindje dat nu leuk vindt of niet……..Buiten spelen, je arm breken, niet te behappen voor de ouders……Nu hebben we de crèche ,voor en naschoolse opvang en nog een leuk clupje erbij…..wanneer zo’n kind tot rust moet komen geen idee, de tijd zal het leren….. En ja het is generaliseren , gelukkig zijn er nog ouders die weten dat de grote boze wereld er anders uitziet,bovendien is het hier in ‘ Hollandse het grootste probleem……Dus ja over de vraag waarom mensen alleen maar in hun eigen bubbel leven en toch denken dat ze geweldig zijn…Is het even schrikken als er een partij gaat winnen, op intelligentie , regelmaat, eigen verantwoording etc…. Het leven is simpel je krijgt wat je erin stopt……..

  34 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Dat is nou 40 jaar socialisme, er is in die tijd veel verknoeid.

   25 likes
   • Sinds de jaren 80 is vrijwel steeds de liberale VVD aan de macht geweest in NL en er is sinds de jaren negentig een globaliserende agenda ingezet onder het mom “De Markt doet z´n werk”.
    Jajaja, dat is socialisme ten top…

    19 likes
    • Strijdervoorvrijheid

     Als VVD de grootste partij, toen de tweede grootste uitsluit (onbegrijpelijk gewoon) en je gaat dan coalitie aan met de linkse partijen, en zet ze nog op de meest cruziale punten ook (waar je ze niet zetten moet) dan ben je zo links als de tyfus. Een satan met een masker op. Nee hoor we worden al jaren bestuurd door links, sinds Joop den Uyl en eerder is dat al zo, benzine slangen snijders, linkse aktivisten, en krakers, hebben dit land naar de verdommenis bestuurd. Links zijn kan echt niet meer.

     12 likes
     • Al dat marktdenken in de zorg, onderwijs, banken sector en ook energie en telecom heeft ons veel ellende gebracht.
      En al die graaiers en bonusfreaks en het denken in alleen nog maar geld en in participatie om te kunnen bezuinigen, rechts zijn kan echt niet meer.

      8 likes
     • Dus als ik je goed begrijp heeft links dus marketing ingevoerd bij de zorg waardoor de helft van zorggeld nu daaraan opgaat?

      Begrijp jij jezelf nog wel?

      5 likes
     • Al dat marktdenken in de zorg, onderwijs, banken sector en ook energie en telecom heeft ons veel ellende gebracht.
      En al die graaiers en bonusfreaks en het denken in alleen nog maar geld en in participatie om te kunnen bezuinigen, alleen maar denken aan multinationals… rechts zijn kan echt niet meer.

      3 likes
    • Inderdaad, niets socialisme alleen maar liberalisme wat de klokt slaat de afgelopen 40 jaar. Een kaalslag van mens en maatschappij.

     6 likes
     • @weg met ons. Het gaat er slechts om dat we de laatste 40 jaar GEEN beleid hebben gehad gericht om socialisme maar veel meer gericht op ego gericht Liberalistisch marktdenken met steeds meer nadruk op Neo en niet op Rijnland.
      Dat niet erkennen, betekent echt de feiten verdraaien.

      6 likes
     • @Rikk

      Liberalisme is niet het probleem, maar degene die dit “woord” of een dergelijke stroming misbruiken en als wolven in schaapskleren zich voordoen als liberalen. Hetzelfde gebeurt met kapitalisme en liber-T-arisme.

      4 likes
 2. Wat wij van het gepeupel heel erg verkeerd doen is dat we alitijd maar weer blijven vervallen in links-rechts denken. Zo lang we dat blijven doen zal er helemaal nooit iets veranderen.

  Het wordt nu toch echt hoog nodig dat wij de eindleiders in deze wereld gaan zien voor wat ze zijn. Er is maar één groep mensen die er altijd op vooruit gaan en er altijd weer in slagen om hun regels aan ons op te dringen. Dit gaat nog elke dag in sneltreinvaart door. En het maakt hen helemaal geen reet uit welke politieke partij de meeste aanhang heeft. Zolang deze maar naar de pijpen van het establishment dansen.

  De wereld stikt van corruptie. Of dat nu in de media, de politiek, het bankwezen, de geheime diensten, de grote industriëen, het leger, Hollywood, Europa is, het interesseert die linkse goedmensen helemaal niks. Want ze hebben een nieuwe zondebok gevonden. FvD!

  Ze vallen liever een eenling aan dan dat zij zich druk maken over de werkelijke problematiek. Het zijn een stelletje simpele kortzichtige K.T-hypocrieten!

  53 likes
  • Ja, ben het met je eens. Doet mij denken aan Hans Janmaat, uitgekotst in de 2e kamer, aanslag op hem gepleegd waarbij zijn vrouw ernstig gewond raakte en het gepeupel zich maar verkneukelen. Heb mij altijd links van het midden gevoeld, maar ik ben nadien mijn gevoel voor richting kwijtgeraakt. Zo zie je maar dat veel mensen diep in hun hart dictators zijn hoe kun je nu denken dat je middels onderdrukking van gedachtengoed en haatzaaierij, jazeker moord onvrede een ideologie te lijf kunt gaan en uit kan roeien.

   9 likes
 3. Het constant bashen en bedreigen van de man begint gevaarlijke en ziekelijke tendensen naar voren te brengen,.
  Het begint er op te lijken ,dat de heersende elite in doodsangst is.,omdat er nu eindelijk eens iemand op een duidelijke en intellectuele wijze de vinger op de zere plek legt.
  mislukte integratie,klimaatzwendel, liegen, bedriegen,van het partijkartel, de smerige eenzijdige voorlichting van de NOS en de linkse media,begint het volk zat te worden.
  Succes Thierry, je krijgt van mij het voordeel an de twijfel.

  27 likes
 4. Snap niet dat er anarchisten tussen zitten die Baudet een kopje kleiner willen maken. Op welk spoor zitten zij? Valt dat nog uit te leggen? Klimaatverandering is een issue maar in het algemeen doet Nederland er gemiddeld meer aan dan de meeste landen in de wereld. We hebben overal een container voor. Neem dan groot vervuilers als Amerika die zich nergens wat van aantrekken. Bovendien chaos in Noord Afrika en het Midden Oosten veroorzaakten door oorlogen te plannen, uit te lokken. Meer ellende, meer armoede, en met als gevolg enorme vluchtelingenstromen. Maar daar was meneer Baudet niet verantwoordelijk voor, laat staan medeplichtig aan. De man wil een referendum volgens Zwitsers model invoeren. Veel democratischer kan het er volgens mij niet aan toe gaan. Voor de rest moet zich alles nog uitwijzen. Dat is waar maar voor zo ver kan ik hem niets anders meegeven dan het voordeel van de twijfel.

  19 likes
  • Op hun website lees je hun standpunten, kan er weinig verkeerds in zien, of leef ik in een andere wereld?

   5 likes
  • De pvv dreigte de grootste te worden en de leider dissident ,dan mag je kabinetten in elkaar steken volgens parij idealen.Dus komt er ineens een nieuwe partij die in dat vijvertje vist en blijven de oude idealen de toon aangeven.Nu zijn er twee partijen en is de pvv volkomen onschadelijk gemaakt lees de pvv stemmer.Nu er twee groepen zijn gemaakt kan de economische elite weer gewoon verdergaan met ons voor voldongen feiten plaatsen namelijk groei door middel van stelen bevolking van andere landen nog even en alle grote ooit vooruitstrevende steden zijn onschadelijk gemaakt en verdeelt in partijen op kleur die niet meer naar verkiezings programma’s kijken maar de etnisiteit van de partij voorman.Nu kan de economische elite weer verdergaan zonder tegen spraak.De voor uitlopende steden veranderd in derde wereld bekrompen religie gestuurt,het onderwijs kapot gemaakt door derde wereld denkbeelden en vervangen voor achtelijke religie huizen.Geen huizen voor oorsponkelijke bevolking maar voor derde wereld bevolkings groei en ga zo maar door.Wat niet klopt aan dit verhaal is het volgende.Een nieuwe woonwijk voor 10000 mensen kost hier net zo veel als een stad voor in sommige gevallen 140000 duizend inwoners daar, zonder ontwrichting van onze samen leving.De opvang van een nieuwe bewoner kost ons 250000 euro’s per persoon die wij en onze kinderen moeten afbetalen.wij kunnen niet meer in onze eigen steden onze kinderen krijgen kutonderwijs vanwege instroom kinderen nieuwe bewoners.Wij verliezen alle rechten die wij hadden omdat nieuwkomers niet om kunnen gaan met onze vrije cultuur regels die te veel verschillen van hun bekrompen cultuur.Onze steden waren speer punten van atheisme,wetenschap,mensenrechten,en een tolerante vluchtplaats voor politieke vluchtelingen iplv een vergaarbak van allemaal derde wereld religieuze onverdraagsame op achterlijkheid uitgekozen[ja echt] agresievelingen waar door wij al onze rechten gaan kwijtraken.De economische elite die hier voordeel uit haald draait uiteraard niet voor de kosten op zij krijgen de geprivaticeerde baten en wij de gesocialiceerde kosten .En de wachtlijsten voor woningen ,verlies van arbeids rechten ,verlies van veiligheid,prive gegevens overal kamera’s en dat allemaal in een politiestaat met ongekende bevoegdheden die wij vroeger niet nodig hadden met honderden uit het buitenland afkomstige misdaad organisatie’s die hier mensen onhooften en of tussen plubliek op elkaar schieten als of we in een slechte door onze politiek opgezette film zijn beland die voort denderd over alles en door alles heen.De echte verraders van nederland zijn de economische elite’s die het woord krimpende economische teruggang niet willen begrijpen en ons er voor laat betalen om hier te groeien en niet daar [waarom eigelijk]en onze economie weggeeft aan jan en alleman .Beseft iemand in nederland hoe rijk en hoeveel ruimte en veiligheid er was geweest zonder de grootheids waanzin plannen van de economische groei elite gewoon wij de nederlanders samen met de volkeren van onze voormalige kolonie’s de indo’s,surinamers en antilianen die er deel van uitmaken.Iplv overal buitenlandse hotels , had elke grootstedeling een extra huis kunnen kopen om het hele jaar te verhuren had iedereen een uitstekend betalende baan met alle rechten en voordelen en veel schonere lucht zodat we een jaar of wat langer leven.Overal ruimte voor natuur Goede opleiding e.d.En volop mogelijk heden om met kleine ondernemingen geld te verdienen met de nieuwe kolonisten verdwijnt er heel veel geld naar het buitenland.
   Lage gezondheids kosten al die kosten voor mensen die niets bijdragen waren niet uitgegeven en ga zo maar door.Er zal nooit een oplossing komen van uit de 30 % elite die dit tegen gaat en de derde wereld ontwikkelt,en vervolgens de opbrengsten van grondstoffen aan de bevolking in derde wereld landen doet toe komen.Die humane oplossing moet uit het gewone volk komen en bestaat o.a.het opbouwen van de derde wereld goede scholing aldaar zodat de vrouwen minder kinderen nemen ,het opstarten van schone industrie zodat het werk daarna toe gaat iplv de werkers hiernatoe en ga zo maar door.Met het haten van derdewereld bewoners hier bereikt men segregatie en daar zijn onze voormalige kolonie bewoners de dupe van en uiteindelijk wij ook.
   Mvrg,Marcel

   2 likes
 5. Ik zie een link met het verscheiden van Pim Fortijn

  4 likes
 6. Ik heb ooit eens een hele tijd geleden geprobeerd een groepje personen te waarschuwen voor
  gebeurtenissen, die zich hoogst waarschijnlijk in de toekomst zouden gaan afspelen. Ik kreeg toen te horen: misschien willen we dit allemaal niet weten!

  1 likes
 7. Karel de Kwaadsteniet

  Woorden uit Koran en uit de links socialistisch marxistische fundamentalistische bijbel kunnen doden net zoals in de middeleeuwen de catharen wegens hun zelfstandige uitleg van de bijbel werden gedood door de rooms katholieke kerk.

  Het bleek afgelopen veertig jaar in veel gevallen lastig om allochtinen te deprogrammeren van hun achterlijke cultuur en de agressie jegens ongelovigen van het islamgeloof. Voorgangers in de moskeemochten de meest hatzaaiende boodschappe verspreiden en de marxistisch fundamentalistische massamedia zwegen of keken de andere kant op, maar vooral trokken zij voortdurend niet de conclusie dat we nu wel een voldoende groot percentage van de bevolking moeten zien te integreren als blank europese autochtone bevolking.

  Van Dam noemde Pim Fortuin een minderwaardig mens in een verbale strafexpeditie op de NOS een untermensch dus en Van Dam moest dat oodeel velle in opdracht van de gestaalde partijkaders van de partij van de allochtonen, warmee hij tegelijkertijd aangaf zichzelf net zoals de nationaalsocialisten als Ubermensch te beschouwen.

  De bruinhemden van Hitler zijn vervangen door zwarthemden van de pseudo antifascisten.

  Het is nog steeds een grote vraag of dit in de geest van vele mensen ingepeperde rode terreur gedachtengoed nog wel kan worden omgevormd tot een bereidheid tot hoor en wederhoor en democratisch respect voor autochtone en allochtone democratische minderheden. Nog steeds mag je aleen een mening uiten mits het de politiek correcte deugmening is, wat aangeeft dat wij allang niet meer leven in een samenleving die in staat is tot een respectvole dialoog.

  Terreuracties, nepnieuws, ophitsing van de bevolking door de kwaliteitskranten inclusief het NOS leugenjournaal, valse vlag militaire operaties waarbij moslems deschuld krijgen, christchurch waar een blanke wereldwijd net zoals bij breivik de schuld krijgt in de massamedia en in een moeite door de zelfhaat van blanken wer eens kan worden aangezwengels.

  Mensen kijk nou eens wie er achter de schermen werkelijk succesvol alles en iedereen tegen elkaar ophitst! Doe je eigen onderzoek via alternatieve kritische websites, redeneer voo jezelf en niet volgens de links cultureel marxistische bijbelteksten. Kijk naar de schandalige rol van sommige bestuurders en sommige massamedia die stelselmatig het welbegrepen en gerechtvaardigde eigenbelang van een mooi land als nederland ernstige schade toebrengen.

  Een Cda Buma die grondtroepen naar Syrie wilde sturen, F16s uit nederland zaten er al en dan ook nog de grenzen open houden vor vluchtelingen die door de cowboy americanos over de gehele wereld worden opgejaagd, zo imand is niet in staat om oorzaak en gevolg te onderscheiden. Juichen wanneereen NATO een goed functionerend Land als khadaffis Lybia bombardeert. Hoe krankzinnig moet je zijn als christendemocratisch politicus om in plaats van vrede oorlogshandelingen te bepleiten.

  Kijk en onderzoek een gewelddadig land als Israel zonder enige noemenswaardige kritiek telkens weer wegkomt met wreedheden jegens het Palestijnse semitische volk. Zie hoe zelden een politicus melding maakt van het levensgevaarlijke nucleaire wapenarsenaal van Israel, daar waar Israelische bestuurderen keer op keer weer tonen bereid te zijn tot wraak op welk land en welke bevolking dan ook.

  Kapitalisme en marxisme worden beide gebruikt om Europa en ook de USA in alleopzichten te vernietigen en dat begon in Rusland met de bolsjewiekse rode terreur, in China met de desastreuZe culturele revolutie die werd toegejuichd door linkse nederlandse bestuurlijke types en die vernietiging is nu volop aan de gang onder leiding van EU en VN met het bindende Marrakesh compacte verdrag dat boven elke nationale wet staat. De linkse dromers klimaatwet zal ons land economisch in de achteruit zetten met alle financieeleconomische gevolgen voor iedereen.

  Laten wij hopen dat steeds meer nederlanders mede dankzij Baudet en Hiddema wakker worden, zodat zij hopelijk in staat worden gesteld om de rode terreur om te vormen tot een Zorg voor gezond welbegrepen eigenbelang voor ons mooie nederland zonder op zelfvernietigende wijze de zorgen van heel Afrika en Middenoosten op zich te nemen.

  1 likes
 8. Ohm namo narai !

  Over social and political enginering en MK-Ultra / Delta (Utrecht ?) ..

  Volgens mij kregen we zo rond de verkiezingen op de t.v. een Moloch cocktail uitgeserveerd.
  Een explosief mengsel van (olie)magnaten, satanisme , MK-Ultra , Hemelbestormers en plofmensjes.

  In afwachting op de ontwikkelingen op de schaal van Richter.

  de groeten
  Sri sri Mangnitude / Tsunami giri Babba
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, ...

EU

EU geeft Marokko 450 miljoen tegen corona, Nederland krijgt 25. ‘Ik zeg: Nexit!’

Tunesië en Marokko krijgen gezamenlijk 700 miljoen ...