Binnenland

De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom de Forum-leider bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Henri Beunders van de Erasmus Universiteit van Rotterdam vindt de demonisering van Thierry Baudet heel gevaarlijk.

“Wat er speelt is dit: de politiek-correcte goegemeente, zeg maar de mensen die kranten lezen als NRC, Volkskrant en Trouw en die naar de VPRO kijken, beschouwen Baudet eigenlijk als één van hen omdat hij uit hetzelfde milieu komt,” zegt Beunders in gesprek met De Telegraaf.

“Hij zou zich in hun ogen, net als zij, moeten bekommeren om de ‘slachtoffers’ van de samenleving, om vluchtelingen, moslims, vrouwen, mensen van kleur,” klinkt het.

Schok

Maar hij trekt zich niets aan van die ‘slachtofferitis’. Integendeel, hij stelt die cultuur fundamenteel ter discussie. Daarom is de schok zo groot, aldus Beunders.

De hoogleraar noemt als voorbeelden het klimaat en de problemen van de Derde Wereld.

“Wij zijn schuldig aan de opwarming van de aarde en aan de armoede in de wereld, we moeten iets doen! Trump en Baudet zeggen: we zijn helemaal niet schuldig. Dat voelt voor veel linkse ‘goedmensen’ als een persoonlijke aanval,” zegt Beunders.

Wereldbeeld tegenspreekt

Hij stelt vast dat mensen enorm geëmotioneerd zijn over een politicus die hun wereldbeeld tegenspreekt.

Dat leidt ertoe dat hij een ‘fascist’ wordt genoemd en dat gemaskerde demonstranten roepen dat hij een kogel verdient.

Schuld

Beunders wijst erop dat de westerse progressieven geen enkele band voelen met christelijke slachtoffers van moslimterreur, maar zich wel identificeren met de islamitische slachtoffers van de aanslagpleger in Nieuw-Zeeland.

En omdat de dader zogenaamd één van ons is, voelen zij die schuld en beweren zij om die reden dat Baudet en Wilders de aanslag van Christchurch hebben uitgelokt, besluit de hoogleraar.


[Telegraaf]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
3 jaren geleden

Wat wij van het gepeupel heel erg verkeerd doen is dat we alitijd maar weer blijven vervallen in links-rechts denken. Zo lang we dat blijven doen zal er helemaal nooit iets veranderen.

Het wordt nu toch echt hoog nodig dat wij de eindleiders in deze wereld gaan zien voor wat ze zijn. Er is maar één groep mensen die er altijd op vooruit gaan en er altijd weer in slagen om hun regels aan ons op te dringen. Dit gaat nog elke dag in sneltreinvaart door. En het maakt hen helemaal geen reet uit welke politieke partij de meeste aanhang heeft. Zolang deze maar naar de pijpen van het establishment dansen.

De wereld stikt van corruptie. Of dat nu in de media, de politiek, het bankwezen, de geheime diensten, de grote industriëen, het leger, Hollywood, Europa is, het interesseert die linkse goedmensen helemaal niks. Want ze hebben een nieuwe zondebok gevonden. FvD!

Ze vallen liever een eenling aan dan dat zij zich druk maken over de werkelijke problematiek. Het zijn een stelletje simpele kortzichtige K.T-hypocrieten!

Louise
Louise
3 jaren geleden

Wordt een mantra zolangzamerhand, 40 jaar eenzijdig onderwijs en opvoeding ….
Ineens waren de prinsjes en prinsesjes het middelpunt van het heelal, alles kon en mocht, je mocht tot je 4 de levensjaar in de pamper blijven lopen, onder het mom het kind geeft het wel aan(?!)
Volwassen mensen die met jonge kinderen gingen onderhandelen ( ?!)
Als ze hun zin niet kregen gingen ze op de grond liggen krijsen, ieder kind was een wereldwonder met speciale gebruiks aanwijzing……..Alles moest kindvriendelijk tot vakantie toe, en vooral ook mee uit eten, lekker veel herrie….
Als het niet zo goed ging op school was dat de schuld van de juf of meester, …..De prinsjes en prinsesjes moesten wel met een goed diploma de school verlaten, of ze het snapten of niet, anders bedreig je de docent,gebeurde met regelmaat weet ik uit betrouwbare bron…..Er is echt geen docent die een boek hierover durft te schrijven…. Met verjaardagen lag de woonkamer vol Bart Smit artikelen , vaak luidruchtig …..
In de tussentijd bedachten politici tja zielig een kind moet altijd een diploma krijgen dus passen we het onderwijs maar aan, en ach was rekenen nu zo belangrijk , we hebben hulpmiddelen , en wat maakt taal nu eigenlijk uit als we elkaar maar begrijpen en je kunt alles opzoeken… Het hele creatieve onderzoekende van het kind werdt //onderdrukt…. nog, Als baby, infant reis je de wereld over, of zo’n kindje dat nu leuk vindt of niet……..Buiten spelen, je arm breken, niet te behappen voor de ouders……Nu hebben we de crèche ,voor en naschoolse opvang en nog een leuk clupje erbij…..wanneer zo’n kind tot rust moet komen geen idee, de tijd zal het leren….. En ja het is generaliseren , gelukkig zijn er nog ouders die weten dat de grote boze wereld er anders uitziet,bovendien is het hier in ‘ Hollandse het grootste probleem……Dus ja over de vraag waarom mensen alleen maar in hun eigen bubbel leven en toch denken dat ze geweldig zijn…Is het even schrikken als er een partij gaat winnen, op intelligentie , regelmaat, eigen verantwoording etc…. Het leven is simpel je krijgt wat je erin stopt……..

Peter snijder
Peter snijder
3 jaren geleden

Het constant bashen en bedreigen van de man begint gevaarlijke en ziekelijke tendensen naar voren te brengen,.
Het begint er op te lijken ,dat de heersende elite in doodsangst is.,omdat er nu eindelijk eens iemand op een duidelijke en intellectuele wijze de vinger op de zere plek legt.
mislukte integratie,klimaatzwendel, liegen, bedriegen,van het partijkartel, de smerige eenzijdige voorlichting van de NOS en de linkse media,begint het volk zat te worden.
Succes Thierry, je krijgt van mij het voordeel an de twijfel.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Snap niet dat er anarchisten tussen zitten die Baudet een kopje kleiner willen maken. Op welk spoor zitten zij? Valt dat nog uit te leggen? Klimaatverandering is een issue maar in het algemeen doet Nederland er gemiddeld meer aan dan de meeste landen in de wereld. We hebben overal een container voor. Neem dan groot vervuilers als Amerika die zich nergens wat van aantrekken. Bovendien chaos in Noord Afrika en het Midden Oosten veroorzaakten door oorlogen te plannen, uit te lokken. Meer ellende, meer armoede, en met als gevolg enorme vluchtelingenstromen. Maar daar was meneer Baudet niet verantwoordelijk voor, laat staan medeplichtig aan. De man wil een referendum volgens Zwitsers model invoeren. Veel democratischer kan het er volgens mij niet aan toe gaan. Voor de rest moet zich alles nog uitwijzen. Dat is waar maar voor zo ver kan ik hem niets anders meegeven dan het voordeel van de twijfel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x