BinnenlandCorona

OMT-lid: ‘Hoe effectief de coronapas is? Dat weten we niet’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens betrokkenen bij het coronabeleid van het kabinet wordt vrijdag waarschijnlijk aangekondigd dat de coronapas ook ingezet gaat worden in dierentuinen en pretparken.

Weten we überhaupt of de coronapas werkt? Die vraag stelde BNR-presentatrice Roos Abelman maandag aan OMT-lid en viroloog Menno de Jong. “Er is nooit een formele test gedaan. Het is gebaseerd op theorie, een beetje,” antwoordde hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als je gevaccineerd bent, heb je minder kans op infectie en minder kans om die infectie over te dragen, maar hier is formeel niet naar gekeken,” zei De Jong. “Er is geen experiment geweest om te kijken hoe effectief de coronapas eigenlijk is. Het zou op zich een goed idee zijn om eens te kijken hoe effectief het is.”

We hoeven ook niet uit te testen of een parachute werkt

Abelman vroeg hem vervolgens: “Er is dus niemand geweest die dacht ‘laten we het onderbouwen’? Voor hetzelfde geld werkt de pas niet. Je ziet namelijk nu dat de besmettingen oplopen.” Het antwoord van De Jong: “We hoeven ook niet uit te testen of een parachute werkt.”

“Als je uit een vliegtuig stapt met een parachute gaan we ervan uit dat je veilig beneden komt. Op goede theoretische overwegingen hebben we besloten dat dit een goed idee is. Maar hoe effectief het is? Dat weten we niet precies,” zei het OMT-lid.

Niets anders dan crimineel

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit naar de viroloog. “Natuurlijk wisten we dat dit soort mensen een beetje ins Blaue hinein aan het experimenteren waren met onze maatschappij,” twittert hij.

“Er is geen mens die zelfs maar zou overwegen om uit een vliegtuig te stappen zonder parachute. Maar om een dergelijk onzeker experiment te starten, zonder wetenschappelijke onderbouwing en met zulke verstrekkende gevolgen is niets anders dan crimineel,” stelt Bonte.

4.7 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joost
Joost
2 jaren geleden

De eerste de beste eenvoudige vraag aan het OMT en ze weten het niet.

Johan
Johan
2 jaren geleden

een parachute rugzak bezit 2 parachutes dit om ongelukken te voorkomen. Mocht de een niet lukken open te springen zal ten alle tijden de anderen open gaan. Daar is dus over nagedacht

NooT
NooT
2 jaren geleden

En weer zo’n smerig één-tweetje tussen het OMT en een mediafiguur. Als de QR-pas niet ‘werkt’ (wat zou die moeten doen? .. er is niks aan de hand), is de volgende stap natuurlijk de wakkeren in een kamp te stoppen.
(Trouwens BNR, is dat niet die club die zelf de QR-pas aan attractieparken heeft aangesmeerd met een item over de Efteling?)

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

OMT is een corrupte bende.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x