Binnenland

Deze zero-Covidmevrouw neemt namens partij van Omtzigt plaats in corona-enquête: ‘Echt schaamteloos’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Tweede Kamerlid Rosanne Hertzberger zal namens NSC, de partij van Pieter Omtzigt, plaatsnemen in de parlementaire enquêtecommissie corona.

“Er is een leven vóór en een leven ná corona. Niet alleen voor hen die direct te maken kregen met ernstige ziekte en sterfte door het virus, maar ook voor mensen die nog steeds langdurig ziek zijn of kampen met mentale klachten. Het is voor iedereen belangrijk om te weten hoe het besluitvormingsproces is gegaan en of de genomen beslissingen rechtvaardig en proportioneel waren,” zegt Hertzberger.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In coronatijd pleitte ze voor nóg strengere maatregelen. “Ik heb geen zin om Covid te krijgen. Omdat het risico dat ik daar een week of twee weken echt goed ziek van ben aanzienlijk is. Ik ken dat niet, ik hou niet van ziek zijn. Ik wil niet twee weken ziek zijn en in isolatie moeten. Ik heb er geen zin in,” zei ze op 9 februari 2021 bij De Balie.

“Ik wil naar zero-Covid,” vervolgde Hertzberger. “Ik wil dat Covid weggaat door de besmettelijke mensen te weren uit de samenleving. Dus ik wil helemaal niet alles opengooien. Daar zou ik erg tegen zijn omdat je dan een hele grote epidemie krijgt onder 60-minners. Daar ben ik er één van. Nee, dank je.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

De toon is gezet

Veel mensen vinden het een slechte zaak dat uitgerekend Hertzberger plaatsneemt in de parlementaire enquêtecommissie.

“Dus deze ‘zero-Covid’-mevrouw van NSC, die ‘besmettelijke mensen’ wilde weren uit de maatschappij, gaat plaatsnemen in de enquêtecommissie die onderzoek doet naar het gevoerde coronabeleid? Zucht…” reageert FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers.

“De toon is gezet voor de parlementaire enquête naar de coronacrisis. En die toon is vals. Niet om aan te horen. Van deze dame hoeven we niks te verwachten. Helemaal niks,” aldus neuroloog Jan Bonte, die vindt dat ‘dit afschuwelijke mens’ niets te zoeken heeft in een parlementaire enquêtecommissie.

Schaamteloos

Hij richt zich tot Omtzigt: “Dit is het beste wat u te bieden heeft? Werkelijk? Dit is een schaamteloze klap in het gezicht van alle critici die achteraf gelijk bleken te hebben. U spuugt hiermee alle mensen die vanaf het begin hun vraagtekens bij het beleid zetten, en hun reputatie en hun financiële zekerheid op het spel zetten, recht in het gezicht. Schaamteloos. Echt schaamteloos.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) is (gematigd) optimistisch, ondanks de uitspraken die ze in 2021 deed. “Ze is daarna hier sterk op terug gekomen en dat biedt juist kansen voor een grondige evaluatie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geurtje
Geurtje
3 maanden geleden

Oh, deze dame. Verder geen commentaar.

Edwin
Edwin
3 maanden geleden

Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint. Dit soort mensen zijn geestelijk ziek en hebben begeleiding nodig. Ze leiden aan een angstpsychose die leidt tot grootheidswaanzin en blijkbaar ook een vorm van narcisme.

Geen Schaap
Geen Schaap
3 maanden geleden

en ik heb geen zin in dit soort ‘antimensen’

Mark
Mark
3 maanden geleden

De “ik wil generatie”, alles draait om mij

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x