Graancirkels

VIDEO: Enorme graancirkel in de vorm van een swastika ontdekt in Wiltshire

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Engelse Wiltshire is een enorme graancirkel in de vorm van een swastika verschenen. Het symbool, dat is ontdekt in een weiland in Beckhampton, heeft een doorsnee van ruim 50 meter.

De swastika is het heiligste teken uit het hindoeïsme en staat voor positiviteit. Schrijver Hugh Newman, die met een drone beelden heeft gemaakt van de enorme formatie, zag op Facebook een bericht voorbij komen over de graancirkel.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Grote vraag

VIDEO: Enorme graancirkel in de vorm van een swastika ontdekt in WiltshireDe 43-jarige Newman, die in Wiltshire woont, snelde naar de plek waar de formatie was verschenen en maakte met zijn drone een aantal foto’s. “De grote vraag is wie deze graancirkels maakt, omdat mensen soms geen idee hebben hoe ze daar terecht zijn gekomen. De boer wist het ook niet,” zei hij.

Hugh zei dat het oude symbool staat voor positiviteit en vaak kan worden gezien op oude boeddhabeelden en tempels. De swastika werd al 5000 jaar voor de komst van Adolf Hitler gebruikt.

Geluk

Het woord swastika is afgeleid van het Sanskriet svastika, dat de betekenis heeft van dat wat gunstig is of geluk brengt en in het bijzonder als teken voor mensen of objecten om hun geluk mee aan te kondigen.

In de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hakenkruis ook door de nazi’s als symbool gebruikt. Sindsdien wordt het in westerse landen vooral hiermee geassocieerd, ondanks de zeer oude geschiedenis van het symbool zelf.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marko
Marko
7 jaren geleden

Tip : Laat je niet voor de gek houden ze komen niet van een andere planeet zoals ze zeggen. Ze waren hier al vanaf het begin.

Tom Hiatt
Tom Hiatt
7 jaren geleden

Groot verschil tussen deze omgekeerde swastika ( die Hitler en co gebruikten) en de echte.

http://www.jrbooksonline.com/html-docs/the_backwards_swastika.htm

“Hitler did not want the keep the wheel of history moving, he wanted it to turn backwards”, writes the German historian Guido Knopp, who also speaks about Hitler’s intention “to go back to pre-modern, even pre-civilised forms of society”.

Paul
Paul
7 jaren geleden

Bij het swastika symbool uit India wijzen de uiteinde de andere kant op.
Iets anders dus als het hakenkruis uit de 2e wereld oorlog

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Jammer dat dit teken niet in een Indiase rijstveld is gemaakt. Daar zouden ze het als een goddelijke teken beschouwen dat het goed zal gaan met de mensheid.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x