Homepagina » Gezondheid » Dit 3-jarige jongetje had volgens artsen nog maar 48 uur te leven tot zijn moeder hem cannabisolie gaf
Dit 3-jarige jongetje had volgens artsen nog maar 48 uur te leven tot zijn moeder hem cannabisolie gaf

Dit 3-jarige jongetje had volgens artsen nog maar 48 uur te leven tot zijn moeder hem cannabisolie gaf

Landon Riddle werd op 2-jarige leeftijd gediagnosticeerd met leukemie. Artsen zeiden dat hij waarschijnlijk nog maar een paar dagen zou leven. Landon leeft echter nog steeds.

Het jongetje had acute lymfatische leukemie, kanker van de witte bloedcellen die het meest voorkomt bij kleine kinderen. “Zijn hele borst zal vol tumoren, waardoor hij niet kon ademhalen,” herinnert zijn moeder Sierra zich. “Hij onderging chemotherapie, maar de artsen vertelden ons dat hij het waarschijnlijk niet zou overleven.”

Na twee maanden chemotherapie werd Landon erg ziek en kon hij niet eten. Hij gaf 50 keer per dag over en de artsen gaven de hoop langzaam maar zeker op. De oma van Landon kwam met het idee om het jongetje te behandelen met cannabisolie.

“We deelden onze zorgen met het medische team in Utah en zagen lijdzaam toe hoe Landon bij ieder medicijn verder achteruit ging,” zei Sierra. “Toen kwam mijn moeder op het internet cannabisolie tegen.”

Het gezin verhuisde van Utah naar Colorado, waar behandelingen met cannabisolie legaal zijn. Binnen enkele dagen begon Landon minder vaak over te geven en kon hij weer eten. Toen werd begonnen met de behandelingen, nam het aantal witte en rode bloedcellen in het lichaam van Landon drastisch toe.

“We waren zo blij dat cannabis weer een glimlach op zijn gezicht bracht,” schreef Sierra tijdens de behandeling op haar blog. “Het ging steeds beter met Landon! Het was alsof er een wonder was geschied. Hij glimlachte weer en begon weer te eten. Het is verschrikkelijk dat mensen worden opgepakt omdat ze voor cannabis kiezen in plaats van farmaceutische middelen.”

In 2014 kregen Sierra en Landon het aan de stok met de artsen. De moeder zei dat de situatie van haar zoontje na de behandeling met medicinale cannabis zo erg was verbeterd dat chemotherapie niet meer nodig was. Het ziekenhuis dacht daar duidelijk anders over.

De meeste ziekenhuizen en artsen erkennen dat cannabis mogelijk helpt de symptomen te verzachten, maar geloven niet dat het kanker kan bestrijden. Toch heeft Sierra ervoor gekozen haar zoon, die in remissie is, niet opnieuw te onderwerpen aan chemotherapie.

[First to Know via CNN]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...