BinnenlandCorona

Bestuursvoorzitter Maastricht UMC: 8 op de 10 coronapatiënten zijn gevaccineerd

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Maastricht UMC maakt zich zorgen over de oplopende coronacijfers. “We maken ons ongerust over de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames,” zei bestuursvoorzitter Helen Mertens maandag in Limburg Centraal.

Ze zei dat in Limburg op dit moment 70 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. 26 liggen er op de intensive care.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mertens zei ook dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het MUMC gevaccineerd is. Slechts twee op de 10 patiënten zijn volgens haar niet geprikt.

Wél gevaccineerd en tóch opgenomen

Minister De Jonge zei er een beetje mee te worstelen dat hij straks maatregelen moet gaan nemen voor mensen die zich bewust niet willen laten vaccineren. Hij zei dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.

Dat is in de ziekenhuizen in Limburg volgens Mertens niet het geval. “We zien dat in de Limburgse ziekenhuizen toch ook behoorlijke aantallen patiënten wél gevaccineerd zijn en tóch opgenomen zijn,” zei ze.

Overgrote deel

“Het gaat dan met name om patiënten op een hoge leeftijd, waarvan we denken dat die vaccinatie onvoldoende het immuunsysteem getriggerd heeft,” vervolgde ze.

“Wij zien eigenlijk dat ongeveer twee op de 10 patiënten niet gevaccineerd zijn. Dus het overgrote deel van onze opnames zijn toch gevaccineerde patiënten,” zei Mertens over de situatie in het MUMC.

4.7 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben het zat
Ben het zat
2 jaren geleden

Nou, dit graag even zsm aan onze “held” De Jonge doorgeven. Hoop dat andere ziekenhuis zo dapper zijn om ook hun eerlijke cijfers te openbaren. Dan is er hopelijk geen draagvlak om nieuwe maatregelen aan te kondigen.
Hoe meer cijfers = hoe meer duidelijkheid!

Frans Peeters
Frans Peeters
2 jaren geleden

Alle middelen moeten genomen worden om iedereen te vaccineren anders gaat dit te hard opvallen in de ziekenhuizen nu is dit enkel waar in de mainstreammedia

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Dat is het nadeel van een experimenteel vaccin, het werkt wel, of het werkt niet……

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Waarom komt dit niet in de m.s.m. naar buiten ? Is heel de wereld corrupt en heeft zich tegen de mensen gekeerd ? Het kan toch niet waar zijn dat iedereen dit duivelse spel steunt.

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x