BinnenlandCorona

Bestuursvoorzitter Maastricht UMC: 8 op de 10 coronapatiënten zijn gevaccineerd

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Maastricht UMC maakt zich zorgen over de oplopende coronacijfers. “We maken ons ongerust over de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames,” zei bestuursvoorzitter Helen Mertens maandag in Limburg Centraal.

Ze zei dat in Limburg op dit moment 70 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. 26 liggen er op de intensive care.

Mertens zei ook dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het MUMC gevaccineerd is. Slechts twee op de 10 patiënten zijn volgens haar niet geprikt.

Wél gevaccineerd en tóch opgenomen

Minister De Jonge zei er een beetje mee te worstelen dat hij straks maatregelen moet gaan nemen voor mensen die zich bewust niet willen laten vaccineren. Hij zei dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.

Dat is in de ziekenhuizen in Limburg volgens Mertens niet het geval. “We zien dat in de Limburgse ziekenhuizen toch ook behoorlijke aantallen patiënten wél gevaccineerd zijn en tóch opgenomen zijn,” zei ze.

Overgrote deel

“Het gaat dan met name om patiënten op een hoge leeftijd, waarvan we denken dat die vaccinatie onvoldoende het immuunsysteem getriggerd heeft,” vervolgde ze.

“Wij zien eigenlijk dat ongeveer twee op de 10 patiënten niet gevaccineerd zijn. Dus het overgrote deel van onze opnames zijn toch gevaccineerde patiënten,” zei Mertens over de situatie in het MUMC.

4.7 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben het zat
Ben het zat
1 jaar geleden

Nou, dit graag even zsm aan onze “held” De Jonge doorgeven. Hoop dat andere ziekenhuis zo dapper zijn om ook hun eerlijke cijfers te openbaren. Dan is er hopelijk geen draagvlak om nieuwe maatregelen aan te kondigen.
Hoe meer cijfers = hoe meer duidelijkheid!

Frans Peeters
Frans Peeters
1 jaar geleden

Alle middelen moeten genomen worden om iedereen te vaccineren anders gaat dit te hard opvallen in de ziekenhuizen nu is dit enkel waar in de mainstreammedia

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Dat is het nadeel van een experimenteel vaccin, het werkt wel, of het werkt niet……

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Waarom komt dit niet in de m.s.m. naar buiten ? Is heel de wereld corrupt en heeft zich tegen de mensen gekeerd ? Het kan toch niet waar zijn dat iedereen dit duivelse spel steunt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

118
0
We lezen graag je reactie!x