Archeologie

Verloren stad Heracleion gevonden in de Middellandse Zee (video)

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben een mythische stad blootgelegd die 1200 jaar geleden werd verzwolgen door de Middellandse Zee.

Heracleion, een oude stad in de buurt van Alexandrië, geeft nu zijn geheimen prijs. De opgedoken resten van de stad blijken in opmerkelijk goede staat te verkeren.

Hoewel de oude Grieken de polis kenden als Heracleion, noemden de oude Egyptenaren de stad Thonis. In 2000 werd Heracleion herontdekt door de Franse onderwaterarcheoloog dr. Franck Goddio en een team van het Europese Instituut voor Onderwaterarcheologie (IEASM).

De ruïnes van de verloren stad werden in de baai van Aboukir op 10 meter onder het wateroppervlak gevonden. Er is inmiddels ook een documentaire verschenen over de belangrijkste ontdekkingen in Thonis-Heracleion. De stad was niet alleen een belangrijk internationaal handelscentrum, maar mogelijk ook een belangrijk oord voor gelovigen.

Verloren stad Heracleion gevonden in de Middellandse Zee

Er zijn intussen meer dan 64 oude scheepswrakken, ruim 700 ankers, vele gouden munten en enorme tabletten met teksten in het Oudgrieks en het Oud-Egyptisch gevonden. Daarnaast zijn 5 meter grote beelden en sarcofagen aangetroffen.

Verloren stad Heracleion gevonden in de Middellandse Zee

De ontdekking werd eerder dit jaar gepresenteerd tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door de Oxford-universiteit. Eén mysterie blijft nog onbeantwoord. Waarom zonk Thonis-Heracleion? Het team van Goddio denkt dat de zware gebouwen na een aardbeving zijn weggezakt in de klei.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

thonis.ook wel de plaats der inwijdingen genoemd is gewoon naar de bodem van de zee verhuisd nadat ingewijden terug vielen in aardse patronen,en zich inlieten met uit andere landen komende zeelieden.dat is ook de plaats waar zeelui die gevoelig zijn zeemeerminnen zien,maar niet zo als in sage,s. gewoon 2 benen maar met zwemvliezen tussen hun tenen.de lorelij bij koblenz in duitsland was vloeger ook zo,n gebied.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik weet niet wat en wie ik moet geloven want oude testament bijbel stond Rente de doodstraf op en in het nieuwe is alles toegestaan. Het Vaticaan vervalst alles wat ze maar kunnen gebruiken om ergens de indruk op te leggen Dit kan net zo goed pas 2 jaar in het water liggen voor het manipulatie moment zoals nu.

pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]Ik weet niet wat en wie ik moet geloven want oude testament bijbel stond Rente de doodstraf op en in het nieuwe is alles toegestaan. Het Vaticaan vervalst alles wat ze maar kunnen gebruiken om ergens de indruk op te leggen Dit kan net zo goed pas 2 jaar in het water liggen voor het manipulatie moment zoals nu.[/quote]
dacht het even niet.dit stamd uit de tijd van dehoger dynastie der farao,s

Lowietje
Lowietje
9 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]Ik weet niet wat en wie ik moet geloven want oude testament bijbel stond Rente de doodstraf op en in het nieuwe is alles toegestaan. Het Vaticaan vervalst alles wat ze maar kunnen gebruiken om ergens de indruk op te leggen Dit kan net zo goed pas 2 jaar in het water liggen voor het manipulatie moment zoals nu.[/quote]
Geloof in jezelf Pascal..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x