Spiritueel

De reïncarnatie van Mahatma Gandhi

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 63-jarige Mahesh Chaturvedi uit India beweert dat de ziel van Mahatma Gandhi in hem verder leeft en dat hij opdracht heeft gekregen om het werk van de ‘Vader van de Natie’ voort te zetten.

Sinds zijn transformatie tot Gandhi in 2002 reist Chaturvedi het hele land rond en duikt hij op in demonstraties en betogingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Ik ben Gandhi,” zegt hij zelfverzekerd. “Zijn ziel leeft in mij voort.” Chaturvedi vraagt de mensen die hij ontmoet niet het woord ‘hallo’ te gebruiken. “Hallo is een woord dat door de Britten wordt gebruikt en is een erfenis van onze koloniale meesters,” legt hij uit.

Bhagavad Gita

Chaturvedi woont in een kamer boven een openbaar toilet. Hij leidt net als Gandhi een eenvoudig bestaan. Hij kookt voor zichzelf, bidt en leest de Bhagavad Gita, een boek dat een grote rol speelt binnen het hindoeïsme.

Onder meer Albert Einstein, Robert Oppenheimer en ook Mahatma Gandhi putten inspiratie uit de Gita. Gandhi schreef zelfs zijn eigen versie. Hij interpreteerde de veldslag waarover in het boek wordt gesproken als ‘een allegorie waarin het slagveld de ziel is en Arjuna, het hogere streven van de mens die worstelt tegen het kwaad’.

Mahesh Chaturvedi

Verleden

In 2002 begon Mahesh Chaturvedi te geloven dat de ziel van Gandhi in hem was gekomen. Hij zegde zijn baan bij een wekelijks nieuwsblad op en begon te leven als de Vader van de Natie. Hij heeft besloten zijn verleden achter zich te laten en verwacht dat anderen dat ook zullen doen. Overal waar hij komt bereikt hij een groot publiek.

In een land waar miljoenen mensen in armoede leven is het niet verrassend dat Indiërs miljoenen verschillende goden aanbidden. Hoe dan ook herinnert Chaturvedi velen eraan hoe belangrijk het is om te leven volgens de principes van Gandhi.

Mahesh Chaturvedi

Bron: Knack.be Foto’s Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

Op foppers.nl kunt u hem boeken voor 500 euro inclusief geluid en licht

marijke antoni
marijke antoni
11 jaren geleden

ik denk dat hij wel waarheid spreekt,want ik ben volgens mij ook reincarnatie van Jezus Christus wie 2000 jaar geleden geleefd heeft en die de aarde moet beschermen voor rampen,zoals grote gesteentes asteroiden die op de aarde kunnen botsen.

marijke antoni
marijke antoni
11 jaren geleden

ik denk dat reincarnatie wel waar is,want ik ben ook reincarnatie van Jezus Christus,die 2000 jaar geleden geleefd heeft en nu ergens op een ander planeet heerst en mij op aarde ziet en beschermt voor rampen zoals grote gesteentes asteroiden die op de aarde kunnen botsen.

Nieuws Gierig
Nieuws Gierig
11 jaren geleden

Gandhi schreef ten tijde van de 2de Wereldoorlog het “Quit India”-voorstel waarin hij uithaalde naar de Britten, maar ook naar zijn eigen bevolking. Nadat India haar onafhankelijkheid had gekregen heeft Gandhi nooit om verdeeldheid gevraagd maar om verbroedering.

Mahesh Chaturvedi daarentegen loopt anno 2012 nog steeds verdeeldheid te creëren. Als er al iets zou zijn als een “ziel” en “reïncarnatie” dan is dat zeker niet van toepassing bij deze man.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x