Homepagina » Paranormaal » De reïncarnatie van Mahatma Gandhi
Mahesh Chaturvedi

De reïncarnatie van Mahatma Gandhi

De 63-jarige Mahesh Chaturvedi uit India beweert dat de ziel van Mahatma Gandhi in hem verder leeft en dat hij opdracht heeft gekregen om het werk van de ‘Vader van de Natie’ voort te zetten.

Sinds zijn transformatie tot Gandhi in 2002 reist Chaturvedi het hele land rond en duikt hij op in demonstraties en betogingen.

“Ik ben Gandhi,” zegt hij zelfverzekerd. “Zijn ziel leeft in mij voort.” Chaturvedi vraagt de mensen die hij ontmoet niet het woord ‘hallo’ te gebruiken. “Hallo is een woord dat door de Britten wordt gebruikt en is een erfenis van onze koloniale meesters,” legt hij uit.

Bhagavad Gita

Chaturvedi woont in een kamer boven een openbaar toilet. Hij leidt net als Gandhi een eenvoudig bestaan. Hij kookt voor zichzelf, bidt en leest de Bhagavad Gita, een boek dat een grote rol speelt binnen het hindoeïsme.

Onder meer Albert Einstein, Robert Oppenheimer en ook Mahatma Gandhi putten inspiratie uit de Gita. Gandhi schreef zelfs zijn eigen versie. Hij interpreteerde de veldslag waarover in het boek wordt gesproken als ‘een allegorie waarin het slagveld de ziel is en Arjuna, het hogere streven van de mens die worstelt tegen het kwaad’.

Mahesh Chaturvedi

Verleden

In 2002 begon Mahesh Chaturvedi te geloven dat de ziel van Gandhi in hem was gekomen. Hij zegde zijn baan bij een wekelijks nieuwsblad op en begon te leven als de Vader van de Natie. Hij heeft besloten zijn verleden achter zich te laten en verwacht dat anderen dat ook zullen doen. Overal waar hij komt bereikt hij een groot publiek.

In een land waar miljoenen mensen in armoede leven is het niet verrassend dat Indiërs miljoenen verschillende goden aanbidden. Hoe dan ook herinnert Chaturvedi velen eraan hoe belangrijk het is om te leven volgens de principes van Gandhi.

Mahesh Chaturvedi

Bron: Knack.be Foto’s Reuters.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Op foppers.nl kunt u hem boeken voor 500 euro inclusief geluid en licht

  0 likes
 2. ik denk dat hij wel waarheid spreekt,want ik ben volgens mij ook reincarnatie van Jezus Christus wie 2000 jaar geleden geleefd heeft en die de aarde moet beschermen voor rampen,zoals grote gesteentes asteroiden die op de aarde kunnen botsen.

  0 likes
 3. ik denk dat reincarnatie wel waar is,want ik ben ook reincarnatie van Jezus Christus,die 2000 jaar geleden geleefd heeft en nu ergens op een ander planeet heerst en mij op aarde ziet en beschermt voor rampen zoals grote gesteentes asteroiden die op de aarde kunnen botsen.

  0 likes
 4. Gandhi schreef ten tijde van de 2de Wereldoorlog het “Quit India”-voorstel waarin hij uithaalde naar de Britten, maar ook naar zijn eigen bevolking. Nadat India haar onafhankelijkheid had gekregen heeft Gandhi nooit om verdeeldheid gevraagd maar om verbroedering.

  Mahesh Chaturvedi daarentegen loopt anno 2012 nog steeds verdeeldheid te creëren. Als er al iets zou zijn als een “ziel” en “reïncarnatie” dan is dat zeker niet van toepassing bij deze man.

  0 likes
 5. Hoeveel Ghandi’s zalen er nog opduiken? Want er is nog een ander vent uit Indië, die beweert, de herboren Gahndi te zijn. Het is Anna Hazare, en er bestaat ook een website:

  http://www.annahazare.org

  Zeker, hij staat beter in het voer als Ghandi toen, maar neus en ogen lijken te kloppen. Maar iedereen moet het zelf beoordelen …

  0 likes
 6. [quote name=”marijke antoni”]ik denk dat reincarnatie wel waar is,want ik ben ook reincarnatie van Jezus Christus,die 2000 jaar geleden geleefd heeft en nu ergens op een ander planeet heerst en mij op aarde ziet en beschermt voor rampen zoals grote gesteentes asteroiden die op de aarde kunnen botsen.[/quote]
  Ja hoor… en ik ben de kerstman…

  0 likes
 7. [quote name=”Timothy Drake”]Op foppers.nl kunt u hem boeken voor 500 euro inclusief geluid en licht[/quote]
  Haha!

  0 likes
 8. Een Walk inn misschien?
  Drunvalo melchizedek zegt van zichzelf dat hij een walk inn is..

  0 likes
 9. lekker laten lopen.

  0 likes
 10. @Marijke Antoni: je denkt dat reincarnatie kan, want jij bent de reincarnatie van Jesus Christus. Dit lijkt me een schijnbare tegenstelling: want dan denk je immers niet dat het waar is, maar dan weet je dat het waar is. Op zich nog best lastig om te reincarneren als iemand die erom bekend stond, opgestaan te zijn uit de dood. Voel je nu zelf geen remming om deze bewering te doen: De reincarnatie van jesus die de wereld beschermt tegen asteroiden… Je probeert bewijs aan te dragen voor de reincarnatie van Ghandi, door jezelf als geincarneerde Jesus te presenteren. Welke twijfels heb je moeten overwinnen om deze bewering te doen? Welke drempels en angsten heb je moeten overwinnen om te besluiten dan toch maar toe te geven dat je de geincarneerde Jesus bent? Ik kan me zo goed voorstellen dat mensen die dit lezen denken, daar zitten weer allemaal “gekkies” op artikeltjes te reageren. Geef ze eens ongelijk?!

  0 likes
 11. @Alexander: de trol niet voeren, a.u.b.

  0 likes
 12. “In een land waar miljoenen mensen in armoede leven is het niet verrassend dat Indiërs miljoenen verschillende goden aanbidden.” Heerlijk stukje journalistiek… …Zo Gandhi wel weer…

  Laat het gedachtengoed van Gandhi en de Bhagavdad Gita ons allen leiden en inspireren. Heel simpel: kom tot jezelf, wees jezelf en ben de verandering die je wilt zien in de wereld!

  Goed weekend allemaal met veel Liefde en Licht!

  0 likes
 13. Dus…de ziel van Ghandi heeft een andere ziel uit zijn lichaam verdreven?? Lekker persoontje dan aangezien 2 zielen in 1 lichaam tot conflicten leidt. Mits men er in gelooft, dan 😉

  0 likes
 14. De zin en onzin van het leven. Wat een onzin dus.

  0 likes
 15. [quote name=”Patricia Müller”]Hoeveel Ghandi’s zalen er nog opduiken? Want er is nog een ander vent uit Indië, die beweert, de herboren Gahndi te zijn. Het is Anna Hazare, en er bestaat ook een website:

  http://www.annahazare.org

  Zeker, hij staat beter in het voer als Ghandi toen, maar neus en ogen lijken te kloppen. Maar iedereen moet het zelf beoordelen …[/quote]

  Wel goed weten wat je zegt he? Anna Hazare heeft nog samengewerkt met Gandhi, dus hij kan nooit claimen een incarnatie van Gandhi te zijn. Overigens vond hij Gandhi op sommige gebieden (Gandhi sloot te vaak zijn ogen voor het geweld van de Moslims) een softie.

  0 likes
 16. Richard van Bemmelen

  [quote name=”Ik Gandhi”][quote name=”Patricia Müller”]Hoeveel Ghandi’s zalen er nog opduiken? Want er is nog een ander vent uit Indië, die beweert, de herboren Gahndi te zijn. Het is Anna Hazare, en er bestaat ook een website:

  http://www.annahazare.org

  Zeker, hij staat beter in het voer als Ghandi toen, maar neus en ogen lijken te kloppen. Maar iedereen moet het zelf beoordelen …[/quote]

  Wel goed weten wat je zegt he? Anna Hazare heeft nog samengewerkt met Gandhi, dus hij kan nooit claimen een incarnatie van Gandhi te zijn. Overigens vond hij Gandhi op sommige gebieden (Gandhi sloot te vaak zijn ogen voor het geweld van de Moslims) een softie.[/quote]
  Los van of ik dit geloof: een ziel kan wel degelijk (deels) incarneren in nog levende mensen. Het lineaire tijddenken geldt niet op het niveau van de ziel. Een ziel kan ook in meerdere personen aanwezig zijn.

  0 likes
 17. Richard van Bemmelen zei:

  {Los van of ik dit geloof: een ziel kan wel degelijk (deels) incarneren in nog levende mensen. Het lineaire tijddenken geldt niet op het niveau van de ziel. Een ziel kan ook in meerdere personen aanwezig zijn.}

  Los van of je dit gelooft???
  Je MOET er wel in geloven, want bewijzen ervoor heb je niet…..

  0 likes
 18. Richard van Bemmelen

  [quote name=”Boon”]
  Los van of je dit gelooft???
  Je MOET er wel in geloven, want bewijzen ervoor heb je niet…..[/quote]

  Ik bedoel dus, los van of ik het bovenstaande geloof (over Anna Hazare) en bewijzen heb ik wel degelijk, maar ik vind het niet nodig om die hier te noemen. Ieder sensitief persoon zal kunnen invoelen wat ik bedoel.

  0 likes
 19. Dat (ziel die in meerdere individuen aanwezig is, zoals God in ieder individu aanwezig is)geldt dan niet voor een individuele (niet verloste) ziel, maar voor een universele (verloste) ziel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.