Buitenland

Amerikaanse marine doet meerdere tests met kernraket boven Los Angeles ‘om vijanden af te schrikken’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen zaterdag een komeetvormig voorwerp met blauw-groen-witte staart boven Los Angeles en San Diego verscheen, werd op de sociale media druk gespeculeerd over de oorsprong ervan.

Gebruikers plaatsten foto’s en vroegen zich af of het om een meteoor, militaire test of buitenaards bezoek ging. Sommige waarnemers dachten dat het een voorloper was van de Tauriden, de meteorietenregen die deze week langs de aarde raast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De sheriff van Orange County liet al snel weten dat het om een rakettest van de Amerikaanse marine ging. Een dag eerder legde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA al vliegbeperkingen op rond Los Angeles International Airport.

Volgens lokale media ging het om een Trident, een intercontinentale kernraket die in opdracht van de Amerikaanse marine is ontwikkeld voor gebruik vanaf onderzeeboten. Mike Adams van Natural News merkt op dat de media niet met zekerheid kunnen zeggen of de raket al dan niet een nucleaire lading bevatte.

Oplopende spanningen

Adams denkt dat de rakettest te maken heeft met de oplopende spanningen met China en Rusland. De Congressional Research Service kwam eind september met een rapport over de modernisering van de Chinese marine en de gevolgen daarvan voor de Verenigde Staten.

In augustus ging de grootste Russisch-Chinese marineoefening ooit van start. Die had plaats aan de oostkant van Rusland. Eerder dit jaar hielden beide landen ook een gezamenlijke oefening, maar die was kleiner van opzet en bedoeld als aanloop naar deze grotere oefening.

In september werden vijf Chinese oorlogsschepen gesignaleerd voor de kust van Alaska. Als reactie op deze provocatie stuurde de Amerikaanse marine de USS Lassen naar een plek op enkele kilometers van de nieuwe Chinese legerbases op de Spratly-eilanden.

Volgens Adams is de Trident-raket om tactische redenen in de buurt van een dichtbevolkt gebied gelanceerd. Door de vele getuigen (en video’s) wordt er een duidelijke boodschap afgegeven in de richting van China: “Wij kunnen jullie vernietigen als jullie je niet terugtrekken.”

De nieuwste Trident-raket, die gebouwd wordt door Lockheed Martin, heeft een bereik van 12.000 kilometer en bevat een kernkop die tijdens de vlucht opnieuw op een doel kan worden ingesteld.

Tweede raket

Tot grote verbazing van de Amerikanen heeft de Amerikaanse marine inmiddels een tweede Trident-raket gelanceerd boven Los Angeles. Op maandagmiddag werd een Trident II (D5) gelanceerd vanaf een onderzeeër, zo meldt de Los Angeles Times.

De lanceringen zijn duidelijk een waarschuwing in de richting van andere grootmachten, aldus Adams. De rakettest vond plaats nadat de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter een toespraak had gegeven over de Russische ‘agressie’.

“We willen geen koude of hete oorlog met Rusland,” zei hij in de Ronald Reagan Presidential Library. “We willen Rusland niet tot vijand maken. Maar begrijp me goed; wij zullen onze belangen, onze bondgenoten en de internationale orde beschermen.”

Met andere woorden, de rakettesten zijn een waarschuwing aan het adres van de vijanden van Amerika: “Wij kunnen jullie steden bestoken met kernraketten als jullie ons uitlokken.”

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x