Homepagina » Buitenland » Amerikaanse marine doet meerdere tests met kernraket boven Los Angeles ‘om vijanden af te schrikken’
"Amerikaanse marine doet meerdere tests met kernraket boven Los Angeles om vijanden af te schrikken"

Amerikaanse marine doet meerdere tests met kernraket boven Los Angeles ‘om vijanden af te schrikken’

Toen zaterdag een komeetvormig voorwerp met blauw-groen-witte staart boven Los Angeles en San Diego verscheen, werd op de sociale media druk gespeculeerd over de oorsprong ervan.

Gebruikers plaatsten foto’s en vroegen zich af of het om een meteoor, militaire test of buitenaards bezoek ging. Sommige waarnemers dachten dat het een voorloper was van de Tauriden, de meteorietenregen die deze week langs de aarde raast.

De sheriff van Orange County liet al snel weten dat het om een rakettest van de Amerikaanse marine ging. Een dag eerder legde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA al vliegbeperkingen op rond Los Angeles International Airport.

Volgens lokale media ging het om een Trident, een intercontinentale kernraket die in opdracht van de Amerikaanse marine is ontwikkeld voor gebruik vanaf onderzeeboten. Mike Adams van Natural News merkt op dat de media niet met zekerheid kunnen zeggen of de raket al dan niet een nucleaire lading bevatte.

Oplopende spanningen

Adams denkt dat de rakettest te maken heeft met de oplopende spanningen met China en Rusland. De Congressional Research Service kwam eind september met een rapport over de modernisering van de Chinese marine en de gevolgen daarvan voor de Verenigde Staten.

In augustus ging de grootste Russisch-Chinese marineoefening ooit van start. Die had plaats aan de oostkant van Rusland. Eerder dit jaar hielden beide landen ook een gezamenlijke oefening, maar die was kleiner van opzet en bedoeld als aanloop naar deze grotere oefening.

In september werden vijf Chinese oorlogsschepen gesignaleerd voor de kust van Alaska. Als reactie op deze provocatie stuurde de Amerikaanse marine de USS Lassen naar een plek op enkele kilometers van de nieuwe Chinese legerbases op de Spratly-eilanden.

Volgens Adams is de Trident-raket om tactische redenen in de buurt van een dichtbevolkt gebied gelanceerd. Door de vele getuigen (en video’s) wordt er een duidelijke boodschap afgegeven in de richting van China: “Wij kunnen jullie vernietigen als jullie je niet terugtrekken.”

De nieuwste Trident-raket, die gebouwd wordt door Lockheed Martin, heeft een bereik van 12.000 kilometer en bevat een kernkop die tijdens de vlucht opnieuw op een doel kan worden ingesteld.

Tweede raket

Tot grote verbazing van de Amerikanen heeft de Amerikaanse marine inmiddels een tweede Trident-raket gelanceerd boven Los Angeles. Op maandagmiddag werd een Trident II (D5) gelanceerd vanaf een onderzeeër, zo meldt de Los Angeles Times.

De lanceringen zijn duidelijk een waarschuwing in de richting van andere grootmachten, aldus Adams. De rakettest vond plaats nadat de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter een toespraak had gegeven over de Russische ‘agressie’.

“We willen geen koude of hete oorlog met Rusland,” zei hij in de Ronald Reagan Presidential Library. “We willen Rusland niet tot vijand maken. Maar begrijp me goed; wij zullen onze belangen, onze bondgenoten en de internationale orde beschermen.”

Met andere woorden, de rakettesten zijn een waarschuwing aan het adres van de vijanden van Amerika: “Wij kunnen jullie steden bestoken met kernraketten als jullie ons uitlokken.”

[Natural News]


Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

greta

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta ...

davos

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.