Mens en Dier

Dit gebeurde er met de familie van de verslaggever die door Tjeerd de Groot werd uitgescholden voor fascist

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Op dinsdag 6 december vorig jaar schold D66-Kamerlid Tjeerd de Groot ON!-verslaggever Jonathan Krispijn in de Tweede Kamer uit voor fascist. Er ontstond veel ophef, waarna De Groot zijn woorden terugnam. Hij bleef echter bij zijn mening dat Ongehoord Nederland, en dus ook Krispijn, in de extreemrechtse hoek behoren.

De Groot vergeleek Krispijn en Ongehoord Nederland met nazi’s uit de Tweede Wereldoorlog. Zowel de omroep als de verslaggever deed aangifte vanwege smaad en laster. Politici spraken er schande van. “Dat is een strafbaar feit,” benadrukte Kamerlid Wybren van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat terwijl Joodse familieleden van Krispijn in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Hij bracht deze zomer een bezoek aan Auschwitz en Sobibor, waar 21 van zijn familieleden werden vermoord.

In beide kampen ligt de familie Querido, waar de oma van zijn vaders kant vandaan komt. Het gaat om vier van de negen kinderen van Isaäc Haïm Querido en Esther de Lara. Drie daarvan werden met hun hele gezin omgebracht.

Dat was heftig

Mordechaï Querido had de oorlog kunnen overleven, omdat hij gehuwd was met een Duitse vrouw. Hij werd echter verraden omdat hij handelde in voedselbonnen.

Isaäc hertrouwde later met Heintje Engelsman. Zij werd op 68-jarige leeftijd weggevoerd naar Auschwitz. Zijn oom, Mordechaï Krispijn, heeft hem de hele familiegeschiedenis verteld.

In het museum van Auschwitz vond hij de namen van de vele Querido’s die zijn omgekomen. “Dat was heftig.”

Bizar

In Sobibor bezocht hij het treinstation waar zijn familieleden aankwamen en waar jonge kinderen meteen werden geselecteerd voor de massavernietiging. “Verder was er weinig te zien. De nazi’s hebben alle sporen uitgewist.”

Krispijn heeft met eigen ogen gezien wat het fascisme voor zijn familie heeft betekend. Hij vindt het bizar dat hij door Tjeerd de Groot in de extreemrechtse hoek wordt gedrukt, niet alleen vanwege het feit dat hij in de Schilderswijk is geboren en opgevoed door zijn Colombiaanse moeder die asielzoeker is, maar ook vanwege zijn Joodse geschiedenis.

Monopolie

“De aangifte tegen Tjeerd de Groot is niet hypocriet. Het was het alleen al waard om te bewijzen dat er in Nederland met dubbele maten wordt gemeten,” schrijft Krispijn op X, voorheen Twitter.

Als de nieuwe wet ingaat van Yesilgöz over het niet mogen ontkennen of bagatelliseren, krijgen de Tjeerds een monopolie op het gebruik van deze termen, zegt hij.

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
9 maanden geleden

Tjeerd de groot???????? Die is knettergek. Gefrustreerde wormen.🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Die neem je toch echt niet serieus. Walgelijk dom kneusjes. Eigenlijk een gefrustreerde worm.🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

tray de pum
tray de pum
9 maanden geleden

Tjeerd de Groot ,hij heeft z,n naam mee wat een grote lullo,een parasiet van de samenleving,leuk om het vakje van demonen 66 op te vullen en het zelfde auwe wijven gedrag als waar die parij en de leden om bekend staan, tentoon te spreiden,voor de rest meer dan opstoken heb ik die griezel niet veel zien presteren,behoudens dan die grote gore muil opentrekken…..

tray de pum
tray de pum
9 maanden geleden

Jurkje aan,heppie een mooi oud wijf…..

Steven
Steven
9 maanden geleden

Zielig kereltje die tjeerd. Een toonbeeld van een complete mislukkeling.
Wat een stumper die gozer!

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x