Binnenland

In Haarlemmermeer moeten particulieren hun eigendom mogelijk afstaan aan asielzoekers

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

In Haarlemmermeer is een speciaal team op zoek naar panden die geschikt zijn voor het huisvesten van asielzoekers. Het gaat daarbij niet alleen om eigendom van de gemeente, maar ook van ondernemers en particulieren.

Die speurtocht is strikt geheim. Het Haarlems Dagblad citeert de fractievoorzitter en een fractiemedewerker van Forza: “Eigenaren worden pas ingelicht over de aard van de bedoelingen als het oog van het projectteam definitief op hun pand is gevallen. Dit alles om ‘geen onnodige onrust’ te veroorzaken bij de eigenaren of omwonenden. Om dezelfde reden wordt ook de gemeenteraad onwetend gehouden. Als eigenaren niet mee zouden willen werken, zou hun bezit zomaar onteigend kunnen worden.”

Spreidingswet

Haarlemmermeer moet dit jaar verplicht 607 asielzoekers opvangen en 191 statushouders huisvesten. Ook geldt er een extra inspanningsverplichting voor opvang van Oekraïners, zeggen de politici van Forza.

De zogeheten spreidingswet verplicht gemeenten permanente huisvesting te bieden aan asielzoekers en vluchtelingen. Gemeenten die niet meewerken, kunnen door de overheid gedwongen worden om mee te werken aan de komst van een AZC op een door de overheid aangewezen locatie.

Meer dan 2000 mensen

Begin vorige maand schreef de gemeente Haarlem dat de negen gemeenten in de regio Kennemerland zoeken naar mogelijke opvanglocaties voor asielzoekers. In de regio moeten meer dan 2000 mensen opgevangen worden.

Op dit moment onderzoeken alle negen gemeenten welke locaties binnen hun gemeentegrenzen in aanmerking komen voor de opvang van asielzoekers.

4.6 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

208 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kruizingajohan
kruizingajohan
6 maanden geleden

In Duitsland is het al zover!

hans
hans
6 maanden geleden

ow, willen ze een burgeroorlog. nou dat kan hoor.
voorkom het, stem ze weg, stem verstandig.

Greet Resist
Greet Resist
6 maanden geleden

sinister de jonge is de moderne versie van andries riphagen

William
William
6 maanden geleden

Dit is echt tegen alle grondrechten in… het word echt tijd voor opstand… starks word je je eigen huis uitgezet voor een statushouder… het land is gvd volledig naar de kloten door dit beleid

Back to top button
208
0
We lezen graag je reactie!x