CoronaMens en Dier

Veel lof voor column oud-politiewoordvoerder over pandemieverdrag en Covid: ‘Wat een moed’

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!

Waarom zwijgen wij over het pandemieverdrag waar Nederland eind mei mee zal instemmen, ondanks de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid die hier tegen is? En waarom heeft niemand het over het AstraZeneca-vaccin dat onlangs van de markt is gehaald?

Die vragen stelt spreker en columnist Ilaaf Al-Saidi, die bij het ministerie van Defensie trainingen gaf aan commando’s en als woordvoerder en communicatieadviseur werkte bij de politie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze neemt ons in een column mee terug naar de coronatijd. Haar leidinggevende zei tegen haar dat ze niet meer naar het werk mocht komen als ze zich niet zou laten vaccineren. Ook werd haar een schuldgevoel aangepraat door collega’s.

Het is nog niet klaar

Een politiechef zei in een filmpje bestemd voor intern gebruik dat zijn zwangere dochter geen prik wilde omdat de langetermijngevolgen nog niet bekend waren. Een collega uit het team van Al-Saidi knipte dat fragment er expres uit.

Ze gaat in haar column ook in op het politieoptreden tijdens de coronaprotesten op het Malieveld. “Het geweld […] tegen weerloze demonstranten die op de grond zaten, was en is onacceptabel,” schrijft ze. Veel politieagenten stonden er niet achter, maar werden al snel ‘wappie’ genoemd.

“Mijn verhaal en het verhaal van miljoenen die met mij onder druk zijn gezet om zich te vaccineren tegen hun wil in, moet naar buiten,” benadrukt Al-Saidi. “Het is nog niet klaar, omdat geen van de verantwoordelijken is aangesproken op misleiding, stigmatisering en discriminatie van mensen.”

Niet trouw aan vakantievierende koning, maar aan het volk

Ze zegt niet trouw te zijn aan een koning die naar Griekenland op vakantie ging, terwijl mensen leden, maar trouw te zijn en blijven aan het volk.

Al-Saidi krijgt veel lovende reacties. “Wat een moed,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Welke integere agent, Romeo, VWS-ambtenaar, AIVD- of NCTV-held volgt?”

Ex-verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Hopelijk volgen er meer moedige mensen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 226 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
11 dagen geleden

💪👍👍👍👍👍👍👌✌

Feniks
Feniks
11 dagen geleden

TOPMEID

Jan
Jan
11 dagen geleden

Het is verschrikkelijk dat je volgens bepaalde mensen moed moet hebben om de gewone waarheden hoog te houden,, zieke boel daar

Margie
Margie
11 dagen geleden

Kan maar een ding zeggen. KLASSE!!!!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x