Buitenland

Dit is wat je moet weten over afzwaaiend onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

Dinsdag werd bekend dat de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland later deze maand opstapt.

In 2014 werd ze in verlegenheid gebracht door een uitgelekt telefoongesprek. In gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev bekritiseerde ze de rol van de Europese Unie in de crisis in Oekraïne. Ze was boos dat de EU aanvankelijk geen sancties wilde uitvaardigen tegen Moskou. “Fuck de EU,” zei ze op een gegeven moment.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit het telefoongesprek bleek dat het nieuwe corrupte regime in Oekraïne al door Amerika was gevormd, schreven Marie-Thérèse ter Haar en emeritus hoogleraar Karel van Wolferen daar eerder over in het Reformatorisch Dagblad.

Overweldigend bewijs

De Amerikaanse oud-presidentskandidaat Ron Paul zei hierover: “Na een gelekt telefoontje kwamen we al snel tot de ontdekking dat de Amerikaanse ambassadeur in Kiev en […] Nuland gedetailleerde plannen hadden gemaakt voor een nieuwe regering in Kiev.”

Paul voegde toe dat het afzetten van de democratisch gekozen regering voor het grootste deel was gepland door de Verenigde Staten en EU.

Het bewijs voor de coup was zo overweldigend dat zelfs George Friedman, oprichter van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor, in een interview zei dat het afzetten van president Janoekovitsj ‘het meest flagrante voorbeeld van een coup ooit was’.

Haar man was adviseur van McCain

De man van Nuland, Robert Kagan, richtte in 2009 samen met William Kristol de denktank Foreign Policy Initiative (FPI) op.

Zij zijn ook medeoprichters van het Project for the New American Century (PNAC), een neoconservatieve denktank die een sleutelrol speelde in de aanloop naar de inval in Irak door de regering-Bush. Volgens ingewijden is het PNAC eigenlijk een nieuwe naam voor het FPI.

Gebleken is dat het FPI banden onderhield met politici die nauw betrokken zijn bij de situatie in Oekraïne. Kagan was ook adviseur buitenlands beleid voor wijlen senator John McCain.

Toen oud-minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Oekraïne een poging deed om vrede tot stand te brengen, stuurde McCain juist aan op een uitbreiding van het conflict. Hij wilde toenmalig president Obama bij wet verplichten om wapens naar Oekraïne te sturen.

Biolabs

In 2014 ontstonden er grote demonstraties op het Maidanplein in Kiev. De betogers werden gesteund door Europarlementariërs, maar we zagen ook McCain en Nuland, en toenmalig vicepresident Joe Biden.

McCain dook op tussen de Oekraïense oppositieleiders, waaronder de extreemrechtse Oleh Tyahnybog. Nuland deelde op het Onafhankelijkheidsplein, het centrum van de protesten in Kiev, cake uit aan betogers en politie.

Nuland baarde in maart 2022 opzien door het bestaan van de Amerikaanse biolabs in Oekraïne te bevestigen. Tegenover senator Marco Rubio zei ze dat de labs ‘moeten worden beschermd tegen Rusland’.

Tijdens een hoorzitting in de Senaat zei ze dat er ‘faciliteiten’ waren in Oekraïne waar ‘biologisch onderzoek’ werd gedaan.

Nord Stream 2

De Britse journalist Afshin Rattansi schreef toen: “Nuland, berucht vanwege haar rol in de staatsgreep in 2014 in Oekraïne waarbij 14.000 mensen zijn gestorven, geeft nu toe dat de VS biolabs hebben aan de grens met Rusland. Echte massavernietigingswapens en niet de Iraakse soort?!”

Voormalig presidentskandidaat Tulsi Gabbard zei in de show van Tucker Carlson dat Nuland niet ontkennend antwoordde op de vraag van Rubio of er biologische of chemische wapens zijn in Oekraïne.

Eind januari 2022 waarschuwde Nuland dat Nord Stream 2 er niet zou komen als Rusland Oekraïne binnenvalt.

Kachovka-dam

De gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor zei bovendien dat Nuland verantwoordelijk is voor de doorbraak van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne. Volgens hem heeft ze groen licht gegeven voor de vernietiging van de dam.

Macgregor wees erop dat Nuland al minstens 14 tot 15 jaar betrokken is bij alles wat er gebeurt in Oekraïne. Komt er nu een koerswijziging?

Oliver Stone maakte in 2016 onderstaande documentaire over Oekraïne, Nuland en McCain:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie D
Jopie D
2 maanden geleden

Dikke vriendin van Kaag ??

Slivovits
Slivovits
2 maanden geleden

goede foto om een doel op te fabriceren -2 criminelen bij elkaar-

malion
malion
2 maanden geleden

Duistere vrouwen.

Marc
Marc
2 maanden geleden

En de fervente msm kijkers maar blijven steunen dit ukrinaziland, de NOS zou verboden moeten worden

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x