Mens en Dier

Dolfinaria vanaf nu verboden in India

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie in Nederland dolfijnen wil kijken kan terecht bij het Dolfinarium in Harderwijk, dat jaarlijkse vele honderdduizenden bezoekers trekt. Er komt echter steeds meer kritiek op het houden van dolfijnen in gevangenschap.

Het Indiase ministerie van Milieu en Bosbeheer heeft via een officiële verklaring laten weten dat het houden van dolfijnen nergens in het land nog is toegestaan.

Het ministerie heeft besloten om dolfinaria in het land te verbieden. Volgens de Indiase overheid is het houden van dolfijnen wreed en moreel verwerpelijk.

Eigen rechten

In de verklaring wordt ook gewezen op wereldwijde inspanningen om dolfijnen hun eigen rechten te geven, zoals het recht om te leven, het recht op vrijheid en op lichamelijke integriteit. De zwemmende zoogdieren zouden gezien moeten worden als ‘niet-menselijke personen’.

Volgens een groep wetenschappers en filosofen is het wetenschappelijk bewijs nu sterk genoeg om te kunnen zeggen dat dolfijnen daadwerkelijk emoties en persoonlijkheden hebben. Je kunt ethisch dan stellen dat het doden en gevangen houden van dolfijnen niet juist is, aldus de groep.

Het ministerie stelt verder dat walvisachtigen ‘zeer intelligent en gevoelig zijn’, wat hun gevangenschap des te pijnlijker maakt. Veel dolfijnen die vandaag de dag gevangen worden gehouden zijn hun familie kwijt of moesten toekijken hoe familieleden worden afgeslacht.

Deze traumatische gebeurtenissen wegen zwaar en dragen bij aan een lagere levensverwachting en verspreiding van ziekte, klinkt het.

Geprezen

Het besluit van de Indiase overheid wordt geprezen door dierbeschermingsorganisaties over de hele wereld. “Dit is een enorme overwinning voor de dolfijnen,” zei Ric O’Barry, directeur van Dolphin Project. “De overheid spreekt zich niet alleen uit tegen wreedheid, maar draagt op deze manier ook bij aan een belangrijke dialoog over de manier waarop we denken over dolfijnen – als denkende, voelende wezens in plaats van eigendom waar je geld aan kunt verdienen.”

Afgelopen jaar stemde de Zwitserse Tweede Kamer al in met een verbod op het houden van dolfijnen voor amusement. De beslissing werd genomen na de dood van drie dolfijnen in een Zwitsers dolfinarium.

De dierenbeschermingsorganisatie WSPA riep de Europese Unie en Zwitserland toen op het houden van dolfijnen in gevangenschap te verbieden. De WSPA noemt het leven in gevangenschap een kwelling voor de zeezoogdieren.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lampje
Lampje
8 jaren geleden

Dan volgen dus alsmede de zeehond de Pinguïns,etc.En dit zinnetje verteld ons dat alleen zoogdieren gevoel en IQ hebben??Volgens een groep wetenschappers en filosofen is het wetenschappelijk bewijs nu sterk genoeg om te kunnen zeggen dat dolfijnen daadwerkelijk emoties en persoonlijkheden hebben. Je kunt ethisch dan stellen dat het doden en gevangen houden van dolfijnen niet juist is, aldus de groep.Op andere diersoorten is hetzelfde van toepassing.

deefdrums
deefdrums
8 jaren geleden

Vanuit menselijk oogpunt, zouden alle dieren die in gevangenschap gehouden worden, als wreed gezien moeten worden. Laat dit een voorbeeld zijn voor dierenwinkels, dierentuinen en diereneigenaren. Zodra je niet kan voldoen aan genoeg vrijheid te geven aan een dier, doe het dan niet.

Het zeggen dat een dier geen emoties heeft is wel erg makkelijk. Omdat een dier deze niet vertoond betekend niet dat ze er niet zijn.

Lilian
Lilian
8 jaren geleden

Mag het houden van vrouwen dan nog wel in India?

days of our lives
days of our lives
8 jaren geleden

Ik weet niet hoe het elders in de wereld zit, maar de dolfijnen in Harderwijk hebben een prachtig leven, ze worden beter verzorgd dan de gemiddelde bejaarde in een verzorgingstehuis.

Mijn poes leeft ook hier thuis in gevangenschap. Nouja, ze heeft alle gelegenheid om te ontsnappen maar komt altijd terug. En als ik thuis ben moet ik vaak mijn best doen om haar even van mijn schoot af te halen, omdat ik ook nog wel eens moet koken en schoonmaken.

Het is per dier afhankelijk of gevangenschap slecht of niet slecht is. Vele schrijnende verhalen, maar dolfijnen horen daar m.i. echt niet tussen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x