Homepagina » Mens en Dier » Dolfinaria vanaf nu verboden in India
Dolfinaria vanaf nu verboden in India

Dolfinaria vanaf nu verboden in India

Wie in Nederland dolfijnen wil kijken kan terecht bij het Dolfinarium in Harderwijk, dat jaarlijkse vele honderdduizenden bezoekers trekt. Er komt echter steeds meer kritiek op het houden van dolfijnen in gevangenschap.

Het Indiase ministerie van Milieu en Bosbeheer heeft via een officiële verklaring laten weten dat het houden van dolfijnen nergens in het land nog is toegestaan.

Het ministerie heeft besloten om dolfinaria in het land te verbieden. Volgens de Indiase overheid is het houden van dolfijnen wreed en moreel verwerpelijk.

Eigen rechten

In de verklaring wordt ook gewezen op wereldwijde inspanningen om dolfijnen hun eigen rechten te geven, zoals het recht om te leven, het recht op vrijheid en op lichamelijke integriteit. De zwemmende zoogdieren zouden gezien moeten worden als ‘niet-menselijke personen’.

Volgens een groep wetenschappers en filosofen is het wetenschappelijk bewijs nu sterk genoeg om te kunnen zeggen dat dolfijnen daadwerkelijk emoties en persoonlijkheden hebben. Je kunt ethisch dan stellen dat het doden en gevangen houden van dolfijnen niet juist is, aldus de groep.

Het ministerie stelt verder dat walvisachtigen ‘zeer intelligent en gevoelig zijn’, wat hun gevangenschap des te pijnlijker maakt. Veel dolfijnen die vandaag de dag gevangen worden gehouden zijn hun familie kwijt of moesten toekijken hoe familieleden worden afgeslacht.

Deze traumatische gebeurtenissen wegen zwaar en dragen bij aan een lagere levensverwachting en verspreiding van ziekte, klinkt het.

Geprezen

Het besluit van de Indiase overheid wordt geprezen door dierbeschermingsorganisaties over de hele wereld. “Dit is een enorme overwinning voor de dolfijnen,” zei Ric O’Barry, directeur van Dolphin Project. “De overheid spreekt zich niet alleen uit tegen wreedheid, maar draagt op deze manier ook bij aan een belangrijke dialoog over de manier waarop we denken over dolfijnen – als denkende, voelende wezens in plaats van eigendom waar je geld aan kunt verdienen.”

Afgelopen jaar stemde de Zwitserse Tweede Kamer al in met een verbod op het houden van dolfijnen voor amusement. De beslissing werd genomen na de dood van drie dolfijnen in een Zwitsers dolfinarium.

De dierenbeschermingsorganisatie WSPA riep de Europese Unie en Zwitserland toen op het houden van dolfijnen in gevangenschap te verbieden. De WSPA noemt het leven in gevangenschap een kwelling voor de zeezoogdieren.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lampje
Lampje
7 jaren geleden

Dan volgen dus alsmede de zeehond de Pinguïns,etc.En dit zinnetje verteld ons dat alleen zoogdieren gevoel en IQ hebben??Volgens een groep wetenschappers en filosofen is het wetenschappelijk bewijs nu sterk genoeg om te kunnen zeggen dat dolfijnen daadwerkelijk emoties en persoonlijkheden hebben. Je kunt ethisch dan stellen dat het doden en gevangen houden van dolfijnen niet juist is, aldus de groep.Op andere diersoorten is hetzelfde van toepassing.

deefdrums
deefdrums
7 jaren geleden

Vanuit menselijk oogpunt, zouden alle dieren die in gevangenschap gehouden worden, als wreed gezien moeten worden. Laat dit een voorbeeld zijn voor dierenwinkels, dierentuinen en diereneigenaren. Zodra je niet kan voldoen aan genoeg vrijheid te geven aan een dier, doe het dan niet.

Het zeggen dat een dier geen emoties heeft is wel erg makkelijk. Omdat een dier deze niet vertoond betekend niet dat ze er niet zijn.

Lilian
Lilian
7 jaren geleden

Mag het houden van vrouwen dan nog wel in India?

days of our lives
days of our lives
7 jaren geleden

Ik weet niet hoe het elders in de wereld zit, maar de dolfijnen in Harderwijk hebben een prachtig leven, ze worden beter verzorgd dan de gemiddelde bejaarde in een verzorgingstehuis.

Mijn poes leeft ook hier thuis in gevangenschap. Nouja, ze heeft alle gelegenheid om te ontsnappen maar komt altijd terug. En als ik thuis ben moet ik vaak mijn best doen om haar even van mijn schoot af te halen, omdat ik ook nog wel eens moet koken en schoonmaken.

Het is per dier afhankelijk of gevangenschap slecht of niet slecht is. Vele schrijnende verhalen, maar dolfijnen horen daar m.i. echt niet tussen!

Luna
Luna
7 jaren geleden

Natuurlijk is het verblijven van dolfijnen (en andere dieren) in hun natuurlijke leefomgeving veel beter dan het houden in gevangenschap. Laat daar geen misverstand over bestaan!
Maar voordat mensen kritiek geven op het houden van dolfijnen in het ‘Dolfinarium Harderwijk’ wil ik graag uit ervaring vertellen dat er ontzettend goed voor de dolfijnen daar wordt gezorgd. Ik studeer diergedrag en elk jaar verblijf ik één week in het dolfinarium om daar les te krijgen van dolfijnentrainers en achter de schermen te kijken. Alles wat de dolfijnen aangeleerd krijgen ontstaat vanuit het dier zijn vrije wil. Ze krijgen dagelijks een medische controle waaraan ze vrijwillig meewerken. De dieren worden beloond voor gewenst gedrag en zijn enkel bekend met ‘negatieve correcties’ dit betekent het weghalen van iets positiefs, bijvoorbeeld: een dolfijn wordt gevraagd iets te doen en voert dit niet correct uit. Op dit moment wordt er geen beloning gegeven. Op dit moment vraagt de trainer dit nogmaals, of iets wat zonder twijfel lukt nogmaals zodat gewenst gedrag alsnog beloond kan worden (met bijvoorbeeld vis of spel). Hierdoor maak je het gedrag voor de dolfijn positief en zal deze er plezier in krijgen het uit te voeren. Deze trainingsvorm heet progressive reinforcement (positieve bekrachtiging). Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd op deze manier. Als iemand vragen heeft zal ik mijn best doen daar een goed antwoord op te geven. In deze uitleg heb ik het wel over het dolfinarium in Harderwijk en niet dolfinaria in het algemeen want ik weet niet hoe men daar te werk gaat.
De ‘kunstjes’ die de dolfijnen uitvoeren zijn over het algemeen natuurlijke gedragingen, zoals een voorwerp op hun bek laten balanceren.

http://www.youtube.com/watch?v=lt-jMxdjP_M

voorbeeld van een training in het dolfinarium.

vrede

pietje bell
pietje bell
7 jaren geleden

[quote name=”deefdrums”]Vanuit menselijk oogpunt, zouden alle dieren die in gevangenschap gehouden worden, als wreed gezien moeten worden. Laat dit een voorbeeld zijn voor dierenwinkels, dierentuinen en diereneigenaren. Zodra je niet kan voldoen aan genoeg vrijheid te geven aan een dier, doe het dan niet.

Het zeggen dat een dier geen emoties heeft is wel erg makkelijk. Omdat een dier deze niet vertoond betekend niet dat ze er niet zijn.[/quote]
Een dier vertoond wel degelijk emotie,s.of het dier nu klein of groot is.Zelf emoties .verdriet en pijn van dieren gezien-gehoord en ook nog gevoeld,en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.dit doet pijn tot op het bot toe Als je dat meemaakt.de mensheid superier laat me niet lachen.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
7 jaren geleden

Dier of geen dier… we zitten hoe dan ook allemaal gevangen, hahahaha

En wat je wel en niet zielig vind ligt er ook maar aan hoe je bent opgegroeid en waar je bent opgegroeid.

In Nederland houden wij honden als huisdier, en jagen we op konijntjes voor de fun of voor het eten.

In Japan eten ze honden. Maar geen konijntjes omdat ze er schattig uitzien.

Zelf zou ik in een wereld willen leven waar men genoegen neemt met fruit en groenten.
Maarja, ik kan niet alles hebben he:P

kengai
kengai
7 jaren geleden

Hoe komen jullie erbij dat het in het dolfinarium alles zo goed is.
Het dolfinarium is mede verantwoordelijk voor de dood en gevangen nemen van dolfijnen in Taji, Japan.
De orka morgan word nu mishandeld door de mens en soortgenoten in zijn verblijfplaats mede door het dolfinarium.
Heb de kleine slechte ruimte gezien waar de zeeleeuwen worden gehouden en elke dag hun kunstjes moeten vertonen, walgelijk.
Het dolfinarium zal eerst altijd kiezen voor het geld en daarna voor het welzijn van hun dieren.
Luna, zou zeggen bestudeer de dolfijnen daar eens beter, dan zul je zien dat ze het daar helemaal niet naar hun zin hebben.
Laten ze het dolfinarium maar gebruiken voor opvang, maar niet voor menselijk vertier, want daarvan is de dupe het dier.

deefdrums
deefdrums
7 jaren geleden

[quote name=”days of our lives”]Ik weet niet hoe het elders in de wereld zit, maar de dolfijnen in Harderwijk hebben een prachtig leven, ze worden beter verzorgd dan de gemiddelde bejaarde in een verzorgingstehuis.

Mijn poes leeft ook hier thuis in gevangenschap. Nouja, ze heeft alle gelegenheid om te ontsnappen maar komt altijd terug. En als ik thuis ben moet ik vaak mijn best doen om haar even van mijn schoot af te halen, omdat ik ook nog wel eens moet koken en schoonmaken.

Het is per dier afhankelijk of gevangenschap slecht of niet slecht is. Vele schrijnende verhalen, maar dolfijnen horen daar m.i. echt niet tussen![/quote]

Elk dier wilt zelf de keuze kunnen maken waar heen te gaan. Mijn kat kon elk moment van de dag naar binnen of naar buiten wanneer hij dat wou. Met alle respect, een kat in huis hebben en nooit buiten laten is gevangenschap, een kat een keuze geven niet. Er zijn zelfs mensen die kraaien in gevangenschap opvoeden en vervolgens de keuze geven om vrij rond te vliegen. De 1 komt terug en de ander niet. Maar een dier beperken komt voort uit een beperkte denkwijze.

S7P
S7P
7 jaren geleden

Je kunt stellen dat een dolfinarium geen natuurlijke leefomgeving is. Maar we houden andere dieren in soort gelijke omstandigheden, zoals onze huisdieren als honden, katten, konijnen. En hoe wreed is het om een hond of kat in huis te hebben, die ook in een volkomen onnatuurlijke leefomgeving bevindt ter vermaak van het baasje. Terwijl de meeste baasjes wel goed zijn voor hun huisdieren. En we leren onze honden ook van alles aan.

Nog vele malen beroerder gaan we om met hetgeen wat ‘s-avonds op het bord ligt. Namelijk de vlees uit de bio-industrie dat als nummer onder slechte en overduidelijk veel te krappe omstandigheden gehouden wordt en die dieren beseffen ook donders goed dat ze gedood worden. Zo dom zijn koeien en varkens ook niet. Er wordt behoorlijk sentimenteel gedaan over gestrande zeezoordieren, dolfinaria, dierentuinen etc., gezeik over het eten van hond en kat, maar over het bio-industrievlees wat vele en vele malen slechter is voor het dier mag kennelijk NIET gesproken worden. Het zien verboden te krijgen van de bio-industrie zou prioriteit 1 tot 10 moeten zijn aangaande het aanpakken van dierenleed. Ook de proefdier laboratoria zijn een grote ramp qua dierenwelzijn.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

new york

Ondertussen in New York: stoelen voor gevaccineerden en ongevaccineerden in stadions

Vanaf 19 mei kunnen er in New ...

merkel

Merkels machtsgreep: ‘Deze wet in Duitsland is een opmaat naar massale interneringen’

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verzorgde vandaag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x