Homepagina » Buitenland » VN-rapport: Israël heeft apartheidsregime opgericht dat het Palestijnse volk vervolgt
VN-rapport: Israël heeft apartheidsregime opgericht dat het Palestijnse volk vervolgt

VN-rapport: Israël heeft apartheidsregime opgericht dat het Palestijnse volk vervolgt

De VN-organisatie voor economische en sociale projecten in het westen van Azië (ESCWA) heeft Israël er in een rapport van beschuldigd een apartheidsregime te hebben opgericht.

Onder-secretaris-generaal van de VN Rima Khalaf zei in een persverklaring dat Israël een apartheidssysteem heeft gevormd dat het Palestijnse volk vervolgt.

In het rapport wordt gesteld dat de Palestijnen door verschillende wetten en regels worden onderdrukt en daarnaast worden verzwakt.

Gezuiverd

“Het staat vast dat Israël schuldig is aan beleidspraktijken die de misdaden van apartheid omvatten, zoals die worden omschreven in het internationaal recht,” klinkt het.

Tot deze praktijken worden onder meer de etnische zuivering van bijna 800.000 Palestijnen in 1948 en het ontzeggen van het recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen gerekend.

De Israëlische minister van Defensie Lieberman zei deze maand nog dat ‘de Joodse staat uiteindelijk etnisch moet worden gezuiverd van alle Palestijnen’.

Wettelijk verplicht

Regeringen zijn volgens de Apartheidsconventie van 1973 wettelijk verplicht om actie te ondernemen tegen de misdaad van apartheid.

Zij moeten onder meer gerechtelijke vervolgingen toelaten van Israëlische vertegenwoordigers die aantoonbaar verbonden zijn met het apartheidssysteem.

Jaren

De Israëlische cabaretier Assaf Harel vroeg in de laatste aflevering van zijn talkshow aandacht voor apartheid in Israël.

De apartheid is al jaren hier in Israël, aldus Harel. “Wij Israëliërs misbruiken de Palestijnen dagelijks.”

[DeWereldMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Lol, de vn is zeker vergeten dat er voor 1967 geen palestijnen bestonden. Zelfs terrorist arafat was een egyptenaar.

  4 likes
  • Frits wees nou even voorzichtig ook hier op deze site kijken een hoop zwaar geponerizeerde mensen
   die arme wezens hebben een mening gevormd door de psychopatische Media .Daar moet je voorzichtig mee omgaan . Anders beschadig je die tere zieltjes.

   1 likes
   • Al die zieltjes zijn al beschadigd door de msm en overheden. Toch leuk om af en toe lekker feitelijk te zijn. 😉

    0 likes
    • Eerst de Joden verraden en het nu opeens opnemen voor de Joden. Lachwekkend. Jullie kennen de geschiedenis voor geen meter, alleen de MSM heeft jullie opgevoed.

     Een simpel zinnetje: ‘Holocaust’, en vervolgens geeft Engeland een grondgebied (Palestina) cadeau aan de Joden, want tja die moeten nu wel ergens heen he (Europa is niet meer veilig).

     Achterlijke mensen hier die de MSM volgen, ongelooflijk. Doe je huiswerk en vergeet die boeken uit groep 8 😉 Doe zelf onderzoek.

     5 likes
     • Zolang ik me kan herinneren ben ik het ook altijd eens geweest met jou. Gelukkig zijn er nog mensen die nog nadenken zeg ik dan altijd.

      2 likes
     • Ben het altijd eens met jou, wij zitten op 1 lijn!

      1 likes
     • Vind jij nou ook dat sinds Trams aan de macht is de verdeeldheid groter is. Nederland allen maar rechtser aan het worden is? Is dit niet precies wat ze willen? Al die nationaliteiten naar Europa halen om een identiteitsloos Europa te creëren om zo de verdeeldheid toe te laten nemen.

      ORDO AB CHAOS (ze werken er hard aan en trappen de makke lammetjes er allemaal in)

      0 likes
     • Sorry voor de fouten, mijn toetsenboord werkt niet echt mee

      0 likes
     • Geen probleem. En beste Derek, we hoeven (en kunnen) het zeker niet altijd eens te zijn met elkaar, maar een ding staat vast…

      In deze heb je zeker gelijk en het is nog steeds gaande natuurlijk. Heel lang geleden zijn ze hiermee begonnen en zoals je weet is Soros een van de belangrijkste personen die dit veroorzaakt. Deze man wordt gezien als een linkse rakker, maar ik hoef jou niet uit te leggen wat voor spelletjes hij speelt. Hij en zijn maatjes hebben niet alleen plannen voor Europa, maar zeker ook voor de VS; laten we gerust zeggen wereldwijde destabilisatie. Maar in Europa is het natuurlijk heel erg gaande.

      Kan het tegengehouden worden? Jazeker. We moeten zo snel mogelijk vrede sluiten met de juiste landen, waaronder Rusland en Iran; en China moeten we ook zeker te vriend houden.

      0 likes
  • Liever een jood in de achtertuin dan een Palestijn op straat.

   1 likes
 2. Het lijkt wel een jodenstreek!

  Hoe is het woord jodenstreek tot stand gekomen. Moet toch ergens mee te maken hebben!

  2 likes
  • Je vraagt waar de uitdrukking jodenstreek wegkomt.
   eigenlijk is het een uitdrukking die zegt dat de jood iemand te slim af is.

   Volgende voorbeeld: In New York loopt een Agent iedere dag door zijn wijk voorbij een Joodse Delicatessen winkel. Op een dag maakt hij een praatje met de eigenaar Sam. Hij vraagt Sam : hoe komt het toch dat jullie Joden altijd weer slimmer zijn dan anderen? Zegt Sam ; Oh dat is heel eenvoudig joh , wij eten allemaal van deze lekkere speciaal ingemaakte augurken. Vanaf die dag koopt de agent iedere dag bij Sam voor 50 cent een augurk. na maanden komt hij opeens bij Sam binnengestormd en brult: Jij smerige afzetter heb je mij al die tijd 50 cent voor die dingen berekend terwijl ze een straat verderop voor 30 cent verkocht worden. Sam lacht en zegt : Zie je nou wel ze beginnen te werken!

   1 likes
   • Is dat je eigen definitie, te slim? Het heeft weinig met slim te maken. Je zou de politiek in moeten gaan.
    Jodenstreek is een rotstreek. Rotten is het proces van bederven, wordt in gang gezet als iets over datum is, bijvoorbeeld.

    2 likes
 3. Blijft een walgelijk iets dit, de wereld kijkt gewoon toe en doet niks. Ook Netanyahu’s vriendje Tramp zal dit gewoon goedkeuren en lekker de andere kant opkijken. In wat voor wereld leven we zeg!

  3 likes
 4. Van Israël zou je toch beter gedrag mogen verwachten gezien het verleden. Ze lijken echter de verkeerde lessen te hebben getrooken met hun apartheid, etnische zuiveringen en de uitbereiding van hun lebensraum. Doet me meer dan een beetje denken aan iemand die in de 30’er jaren in Duitsland aan de macht kwam, maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden…

  2 likes
  • voor je je mond opendoet om je gedachten te uiten over geschiedenis wees eerst zeker dat je de hele geschiedenis kent. Dan kun je ook niet beschuldigd worden dat je je conformeert aan de algemene opinie gebaseerd op onwetendheid van het onderwerp.dus spitten joh!

   1 likes
 5. Als je op de link naar het rapport klikt krijg je een page not found.

  1 likes
 6. Het artikel van hier boven komt van Israeltoday, en ik vindt dat het ook goed is om de andere kant te laten horen, want daar staat deze site toch voor. Het verhaal van apartheid klopt niet en er zijn zelfs arabische partijen in de politiek. Zelfs in de ziekenhuizen wordt iedereen behandeld ongeacht je afkomst.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

VN

VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ‘tanden’. We hebben nog tot 2030

De wereld heeft een overkoepelend, multilateraal bestuur ...

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...