Buitenland

VN-rapport: Israël heeft apartheidsregime opgericht dat het Palestijnse volk vervolgt

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VN-organisatie voor economische en sociale projecten in het westen van Azië (ESCWA) heeft Israël er in een rapport van beschuldigd een apartheidsregime te hebben opgericht.

Onder-secretaris-generaal van de VN Rima Khalaf zei in een persverklaring dat Israël een apartheidssysteem heeft gevormd dat het Palestijnse volk vervolgt.

In het rapport wordt gesteld dat de Palestijnen door verschillende wetten en regels worden onderdrukt en daarnaast worden verzwakt.

Gezuiverd

“Het staat vast dat Israël schuldig is aan beleidspraktijken die de misdaden van apartheid omvatten, zoals die worden omschreven in het internationaal recht,” klinkt het.

Tot deze praktijken worden onder meer de etnische zuivering van bijna 800.000 Palestijnen in 1948 en het ontzeggen van het recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen gerekend.

De Israëlische minister van Defensie Lieberman zei deze maand nog dat ‘de Joodse staat uiteindelijk etnisch moet worden gezuiverd van alle Palestijnen’.

Wettelijk verplicht

Regeringen zijn volgens de Apartheidsconventie van 1973 wettelijk verplicht om actie te ondernemen tegen de misdaad van apartheid.

Zij moeten onder meer gerechtelijke vervolgingen toelaten van Israëlische vertegenwoordigers die aantoonbaar verbonden zijn met het apartheidssysteem.

Jaren

De Israëlische cabaretier Assaf Harel vroeg in de laatste aflevering van zijn talkshow aandacht voor apartheid in Israël.

De apartheid is al jaren hier in Israël, aldus Harel. “Wij Israëliërs misbruiken de Palestijnen dagelijks.”

[DeWereldMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
5 jaren geleden

Lol, de vn is zeker vergeten dat er voor 1967 geen palestijnen bestonden. Zelfs terrorist arafat was een egyptenaar.

Derek
Derek
5 jaren geleden

Blijft een walgelijk iets dit, de wereld kijkt gewoon toe en doet niks. Ook Netanyahu’s vriendje Tramp zal dit gewoon goedkeuren en lekker de andere kant opkijken. In wat voor wereld leven we zeg!

YoYo
YoYo
5 jaren geleden

Als je op de link naar het rapport klikt krijg je een page not found.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x