Homepagina » UFO » ‘Overdonderd’: UFO’s gezien boven Rotoruameer
Overdonderd: UFO's gezien boven Rotoruameer

‘Overdonderd’: UFO’s gezien boven Rotoruameer

Afgelopen donderdagavond zijn oranje lichtbollen gezien boven het Rotoruameer in Nieuw-Zeeland.

David Perfect maakte rond 21.15 uur plaatselijke tijd een wandeling toen zijn aandacht werd getrokken door twee feloranje bollen.

Perfect had nog nooit zoiets gezien. De lichten leken zijn kant op te komen en bevonden zich ‘op grote hoogte in de atmosfeer’.

Geen geluid

Ze deelden de avondhemel met vliegtuigen, die waren te herkennen aan hun knipperende lichten en motorgeluid, maar de mysterieuze bollen brachten geen geluid voort.

“Misschien vlogen ze gewoon op extreem grote hoogte,” zei Perfect. “Wie zal het zeggen.” Hij rende naar huis om zijn dochter Cheyenne te halen. Het tweetal keek vijf tot zeven minuten lang naar de lichten, die vervolgens versnelden en in het niets verdwenen.

“Het was verbazingwekkend,” zei Perfect. “Het was ongelofelijk. We waren overdonderd. We maakten veel lawaai – we waren verbaasd dat verder niemand naar buiten kwam.”

Lampionnen

Voorzitter van de Hamilton Astronomical Society Dave Owen zei dat het klonk alsof Perfect en zijn dochter wellicht Thaise lampionnen hadden gezien, maar hij kon het niet met zekerheid zeggen omdat hij er zelf niet bij was.

“Ze lijken soms tegen de wind in te gaan. Het is ’s avonds altijd moeilijk, zo niet onmogelijk, om de omvang, snelheid en afstand tot een object in de lucht nauwkeurig te bepalen,” zei hij. “De lampionnen zijn verantwoordelijk voor een aantal UFO-meldingen.”

De luchtverkeerstoren van het nabijgelegen Hamilton International Airport wordt na 20.50 uur niet meer bemand, dus luchtverkeersleiders konden niet zeggen wie of wat er rond de tijd van de waarneming boven het meer vloog.

Bron: Stuff.co.nz

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daniëlle
Daniëlle
8 jaren geleden

Er zijn regelmatig meldingen van oranje bollen, ook in Nederland. Een aantal weken geleden heb ik ze zelf mogen meemaken boven m’n woonwijk (Drunen). Ik heb met verbazing zitten kijken, ze vlogen met 4en in formatie en na een paar minuten schoot de één na de andere bol weg, mij verbijsterd achterlatend….

Mojomirosa
Mojomirosa
8 jaren geleden

En niemand komt op het idee om er een filmpje of foto van te maken?!

scalmer
scalmer
8 jaren geleden

Hetzelfde fenomeen heb ik een paar jaar geleden op Sicilië gezien.

Terwijl ik de koffers in de huurauto had gezet en de achterklep wilde sluiten viel mijn oog op een aantal lichtjes die uit de een laag gelegen bewolking kwamen, van noord naar zuid.
Mijn eerste gedachte was ook: Lampionnen.
Maar toen ik de hoeveelheid en de breedte van het “veld” bekeek hebben duizenden mensen over een afstand van een paar kilometer die dingen moeten oplaten. Zoiets komt normaliter wel in het nieuws.

Vreemd ook dat mijn ega en ik hier een aantal minuten naar hebben gekeken en er op straat geen mens op reageerde. Dit terwijl het nog niet donker was.

Wij zagen het als een goodbye van het mysterieuze eiland waarop ik zelf al meer heb mogen meemaken.

Peter II
Peter II
8 jaren geleden

Mooie melding, maar van weinig waarde. Aangezien geen foto of film is gemaakt. Ik vraag me af hoe een bericht als deze zoizo wereldnieuws wordt. Ik heb hier zelf foto s van een object met een bepaalde omtrek en of sta ik ook op de kop, geen krant die eraan wil, in dit “geweldig landje”, waarin we het liever over politiek hebben en hoe “fantastisch” alles geregeld is. En de dikkedeuren er ondertussen met al ONS geld vandoor gaan.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

meldpunt

Meldpunt Vaccinatie registreert 110 miskramen, Lareb wil meldingen niet aannemen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x