Homepagina » UFO » ‘Overdonderd’: UFO’s gezien boven Rotoruameer
Overdonderd: UFO's gezien boven Rotoruameer

‘Overdonderd’: UFO’s gezien boven Rotoruameer

Afgelopen donderdagavond zijn oranje lichtbollen gezien boven het Rotoruameer in Nieuw-Zeeland.

David Perfect maakte rond 21.15 uur plaatselijke tijd een wandeling toen zijn aandacht werd getrokken door twee feloranje bollen.

Perfect had nog nooit zoiets gezien. De lichten leken zijn kant op te komen en bevonden zich ‘op grote hoogte in de atmosfeer’.

Geen geluid

Ze deelden de avondhemel met vliegtuigen, die waren te herkennen aan hun knipperende lichten en motorgeluid, maar de mysterieuze bollen brachten geen geluid voort.

“Misschien vlogen ze gewoon op extreem grote hoogte,” zei Perfect. “Wie zal het zeggen.” Hij rende naar huis om zijn dochter Cheyenne te halen. Het tweetal keek vijf tot zeven minuten lang naar de lichten, die vervolgens versnelden en in het niets verdwenen.

“Het was verbazingwekkend,” zei Perfect. “Het was ongelofelijk. We waren overdonderd. We maakten veel lawaai – we waren verbaasd dat verder niemand naar buiten kwam.”

Lampionnen

Voorzitter van de Hamilton Astronomical Society Dave Owen zei dat het klonk alsof Perfect en zijn dochter wellicht Thaise lampionnen hadden gezien, maar hij kon het niet met zekerheid zeggen omdat hij er zelf niet bij was.

“Ze lijken soms tegen de wind in te gaan. Het is ’s avonds altijd moeilijk, zo niet onmogelijk, om de omvang, snelheid en afstand tot een object in de lucht nauwkeurig te bepalen,” zei hij. “De lampionnen zijn verantwoordelijk voor een aantal UFO-meldingen.”

De luchtverkeerstoren van het nabijgelegen Hamilton International Airport wordt na 20.50 uur niet meer bemand, dus luchtverkeersleiders konden niet zeggen wie of wat er rond de tijd van de waarneming boven het meer vloog.

Bron: Stuff.co.nz

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Hetzelfde fenomeen heb ik een paar jaar geleden op Sicilië gezien.

  Terwijl ik de koffers in de huurauto had gezet en de achterklep wilde sluiten viel mijn oog op een aantal lichtjes die uit de een laag gelegen bewolking kwamen, van noord naar zuid.
  Mijn eerste gedachte was ook: Lampionnen.
  Maar toen ik de hoeveelheid en de breedte van het “veld” bekeek hebben duizenden mensen over een afstand van een paar kilometer die dingen moeten oplaten. Zoiets komt normaliter wel in het nieuws.

  Vreemd ook dat mijn ega en ik hier een aantal minuten naar hebben gekeken en er op straat geen mens op reageerde. Dit terwijl het nog niet donker was.

  Wij zagen het als een goodbye van het mysterieuze eiland waarop ik zelf al meer heb mogen meemaken.

  1 likes
 2. Er zijn regelmatig meldingen van oranje bollen, ook in Nederland. Een aantal weken geleden heb ik ze zelf mogen meemaken boven m’n woonwijk (Drunen). Ik heb met verbazing zitten kijken, ze vlogen met 4en in formatie en na een paar minuten schoot de één na de andere bol weg, mij verbijsterd achterlatend….

  0 likes
 3. En niemand komt op het idee om er een filmpje of foto van te maken?!

  0 likes
 4. Mooie melding, maar van weinig waarde. Aangezien geen foto of film is gemaakt. Ik vraag me af hoe een bericht als deze zoizo wereldnieuws wordt. Ik heb hier zelf foto s van een object met een bepaalde omtrek en of sta ik ook op de kop, geen krant die eraan wil, in dit “geweldig landje”, waarin we het liever over politiek hebben en hoe “fantastisch” alles geregeld is. En de dikkedeuren er ondertussen met al ONS geld vandoor gaan.

  0 likes
 5. Als de bollen boven het meer zweefden zouden meer mensen dat gezien moeten hebben. Ook zat huizen die aan het meer staan , toeristen , ea.

  0 likes
 6. renevanveldhoven

  vanaf 6 hoog flatbalkon zag ik links ter hoogte van mijn schouder een grote vlammende oranje bol.
  onder de wolken met een geschatte snelheid van 2 á 3 keer een verkeersvliegtuig, geluidloos bewegen in rechte lijn van ozo naar wnw.
  de lichtintensiteit veranderde niet en object werd kleiner en verdween uit zicht door groter wordende afstand. als het object het dichtst bij mij was en op het oog het duidelijkst (grootst) leek het mij bolvormig met een geschatte diameter van een verkeersvliegtuig.
  Ik neb vaak genoeg zgn. gelukslampionnen gezien om zeker te weten dat dit er beslist geen was.
  Kijk eens op: http://www.ufomeldpunt.nl/
  voor veel gelijksoortige meldingen!!!

  0 likes
 7. [quote name=”Peter II”]Mooie melding, maar van weinig waarde. Aangezien geen foto of film is gemaakt. Ik vraag me af hoe een bericht als deze zoizo wereldnieuws wordt. Ik heb hier zelf foto s van een object met een bepaalde omtrek en of sta ik ook op de kop, geen krant die eraan wil, in dit “geweldig landje”, waarin we het liever over politiek hebben en hoe “fantastisch” alles geregeld is. En de dikkedeuren er ondertussen met al ONS geld vandoor gaan.[/quote]
  Door onze alomtegenwoordige foto- en filmspullen zijn we niet meer in staat mensen op hun woord te geloven. Jammer.

  0 likes
 8. Twee lichtende bollen verschijnen in de lucht en opeens verdwijnen ze weer in het niets… Wat moet je nou met zo’n bericht?

  0 likes
 9. Dat die verpakking bestaat weten we nu zo langzamerhand wel. Wanneer gaan we praten over de inhoud Niburu ?

  0 likes
 10. wat ik niet begrijp is de meeste mensen beschikken over een smartfoon en toch nog geen beeld of foto’s hiervan maar ja sommige mensen mogen hun filmen en foto’s nemmen en anderen niet.

  0 likes
 11. ruim twee maanden terug ging ik om 1.30 uur uit bed om even iets te drinken, stond voor mijn keukenraam en zag een oranje bol in het zuid – westen, de bol bleef voor mijn gevoel misschien 10 seconden te zien en verdween ineens achter de wolken, het was er 1 die ik zag, misschien waren er wel meer achter de wolken, dit was Rotterdam zuid

  0 likes
 12. [quote name=”Octane”]Dat die verpakking bestaat weten we nu zo langzamerhand wel. Wanneer gaan we praten over de inhoud Niburu ?[/quote]
  vermoedelijk op het allerlaatste moment.gelukkig worden steeds meer mensen wakker.Maar durven nog niet openlijk naar buiten te treden.Jammer,want het is heel kort dag.maar als je reacties hier een beetje bijhoud,Dan! begrijp je.En je weet eerst geloven,vertrouwen en je krijg alles te zien, bij mij soms 10 en 26 jaar te vroeg.balen soms.Niemand geloofd je.En als het dan bewaarheid is.Lopen velen met een grote boog om je heen.nu op dit moment is het rustig. In de tijd voor en na de z.g sluiting van Soesterberg wemelde het in de regio van de I.f.o.s en orbs (ruimte taxi,s voor mij) .En wat er klaar ligt om te komen helpen loopt in de vele miljoenen.

  0 likes
 13. American Indian relationships with extraterrestrials have existed since the beginning of time. The creation stories of Indian people say, “We came from the stars”; evidence of Indian contact with ETs has been carved on rocks and hides, choreographed in sacred dances, and beaded on wampum belts over many thousands of years. In Mayan temple rituals, in the tobacco blessing, in crop circle formations and petroglyph inscriptions, the contact continues.

  Deze native (zie filmpjes)vertelt de waarheid…..
  Gelukkig worden we allemaal ”wakker”….
  The Shift in Consciousness voorspelt door de natives 100 jaren geleden..

  Ancient Aliens Star Chief GLE Tells of Visitation by Star Beings
  http://youtu.be/K1xBWwaCXgU

  Ancient Aliens Star Says 18 Star Ships Crashed In 1947
  http://youtu.be/X1EVqc2GoE4

  Chief Shares Knowledge About Star Nations, UFO’s
  http://youtu.be/JLYW2RC8LIY

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

mondkapjes

Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...