Buitenland

Doorgewinterde journalist neemt ontslag en schrijft vernietigende brief over de mainstream media. Lees ‘m hier

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NBC-journalist William Arkin heeft na 30 jaar de handdoek in de ring gegooid. In een vernietigende brief bekritiseert hij de huidige staat van de journalistiek.

Arkin, een legerveteraan die ruim drie decennia als verslaggever en commentator werkzaam was voor NBC, schreef een 2228 woorden tellende interne memo waar CNN de hand op heeft weten te leggen.

Volgens hem verkeert de huidige journalistiek in een crisis.

Trump-circus

“Mijn expertise lijkt minder gewaardeerd te worden op dit moment,” schreef Arkin. “Het netwerk en ik verschillen te veel van elkaar. Ik ben bijvoorbeeld niet geïnteresseerd in het Trump-circus.”

“Wij hebben eraan bijgedragen dat de nationale veiligheid is veranderd in een soort politiek verhaal,” vervolgde hij.

“Ik vind het teleurstellend dat we niet berichten over de fouten van generaals en nationale veiligheidsdirecteuren,” zei Arkin.

Gestuntel

“Ik vind het schokkend dat we het Amerikaanse gestuntel in het Midden-Oosten en nu Afrika goedkeuren,” klonk het.

Er is geen land in het Midden-Oosten waar het vandaag de dag veiliger is dan 18 jaar geleden. De wereld is er alleen maar gevaarlijker op geworden, benadrukte hij.

De journalist beschuldigde NBC en andere nieuwsmedia ervan ‘Washington en het systeem te beschermen’.

Onderbelicht

In de brief haalde Arkin fel uit naar NBC News en MSNBC. Hij zei dat de netwerken worden gegijzeld door de nationale veiligheidsstaat, pro-oorlog zijn om president Donald Trump te stoppen en nu het voornaamste propaganda-instrument van de oorlogsmachine zijn.

Hierdoor is de nationale veiligheidsstaat gevaarlijk sterk, nog onafhankelijker en vrijwel ongevoelig voor kritiek geworden, schreef hij.

Arkin merkte op dat veel onderwerpen onderbelicht blijven en dat hij om die reden een stap terug wil nemen om na te denken over waarom er zo weinig verandert als het gaat om Amerika’s oorlogen.

Black operations

William Arkin is vooral bekend van zijn baanbrekende artikelenreeks voor de Washington Post over de alom aanwezige nationale veiligheidsstaat die na 9/11 is ontstaan.

De reeks, die hij schreef met tweevoudig Pulitzerprijs-winnaar Dana Priest, ging onder meer over black operations, programma’s waar zelfs de president en het Congres niet van op de hoogte zijn.

Foto: Emw Wikimedia Commons

[Fox News, Collective Evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flardinga
flardinga
4 jaren geleden

Heel jammer dat zo iemand stopt in de VS natuurlijk!!!

Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Speciaal voor de lefties, als ze het kunnen opbrengen om niet gauw door te zappen:
https://www.youtube.com/watch?v=HmdiisLr5ug

Janssen
Janssen
3 jaren geleden

Een vijand buiten je grenzen zoeken of in stand houden houdt de bevolking bevreesd en goed voor de oorlogsindustrie Kennedy is niet voor niets vermoord, die was geen voorstander van al die onzin. ( Romeinen – VERDEEL EN HEERS ).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x