Homepagina » Buitenland » Waarom je de officiële cijfers over het aantal coronadoden niet moet geloven
coronadoden
Foto: https://www.vperemen.com/ CC BY-SA 4.0

Waarom je de officiële cijfers over het aantal coronadoden niet moet geloven

Van alle Italiaanse coronadoden is officieel slechts 12 procent gestorven aan Covid-19, blijkt uit gegevens van het Italiaanse gezondheidsinstituut ISS.

Volgens professor Walter Ricciardi, die de Italiaanse minister van Volksgezondheid adviseert, heeft dit te maken met de manier waarop de Italiaanse overheid overlijdensaktes laat opstellen.

Andere landen

“Alle mensen die in het ziekenhuis overlijden mét het coronavirus worden geacht te zijn gestorven dóór het coronavirus,” zei hij.

In Italië maakt men geen onderscheid tussen mensen die het virus in hun lichaam hebben en mensen die eraan sterven.

Andere landen doen hetzelfde. Op 20 maart zei de voorzitter van het Duitse Robert Koch Instituut dat Duitsland iedere overleden persoon die besmet was met het coronavirus als coronadode meetelt.

Er wordt dus geen onderscheid meer gemaakt tussen ‘besmetting’ en ‘ziekte’.

Geen flauw idee

De Duitse professor Hendrik Streeck noemde als voorbeeld een 78-jarige man met onderliggende aandoeningen die overleed aan de gevolgen van hartfalen.

“Omdat hij besmet was, verscheen hij toch in de statistieken,” zei hij.

Overheidsagentschappen in Groot-Brittannië hanteren dezelfde strategie.

Zo omschrijft het HSC Public Health Agency van Noord-Ierland coronadoden als volgt: “Individuen die binnen 28 dagen na een positieve test zijn overleden, ongeacht of Covid-19 de doodsoorzaak was’.

We hebben dus geen flauw idee hoeveel mensen er daadwerkelijk sterven aan corona.

Jongste coronaslachtoffer?

Zelfs de BBC merkte op: “Het virus kan de doodsoorzaak zijn, hebben bijgedragen aan de dood of simpelweg aanwezig zijn in het lichaam terwijl de persoon aan iets anders sterft.”

Als voorbeeld noemde de BBC een 18-jarige man uit Coventry die een dag voor zijn dood positief was getest op het coronavirus.

De media spraken van ‘het jongste coronaslachtoffer tot nu toe’.

Geen harde cijfers

Het ziekenhuis bracht later echter een verklaring naar buiten waarin stond dat de man was gestorven aan de gevolgen van een aandoening die niets met het virus te maken had.

Kunnen we de statistieken nog wel vertrouwen? Er is geen betrouwbare manier om erachter te komen hoeveel mensen zijn gestorven aan het coronavirus.

Er zijn gewoon geen harde cijfers. En overheden doen er alles aan om dat zo te houden. Waarom doen ze dat?

[OffGuardian]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. leuk dat dat gezegd wordt maar luisteren niet.
  maak niet uit hoe ziek je bent of wat je allemaal mankeert corona corona corona en niet dat iemand aan de nieren of het hart heeft of leukemie etc. etc. allemaal overleden aan corona en niet door corona.

  ik wil weleens weten hoeveel mensen werkelijk aan het virus zijn bezweken?
  maar dat zal nooit gebeuren want het is toch mooi om mensen op te sluiten en de economie een geweldige dreun geven om zo meteen de rest van het plan uit te voeren.

  in het gareel en niet ouwehoeren.

  21 likes
 2. Als ieder land op dezelfde manier meet, dan kun je daar wel betrouwbare relatieve gegevens uit afleiden.
  Mocht ieder land nu het op een eigen manier doen – wat meestal het geval is – dan zeggen de cijfers juist uberhaupt niets meer. Het gaat niet om de absolute cijfers maar om het relatieve op basis waarvan ook trend berekening plaatsvindt. Vergelijkingen met andere cijfers (uit andere onderzoeken), wordt al snel weer moeilijker.

  Het meest eenvoudig blijft gewoon om te kijken in je dagelijkse realiteit om te zien wat er gebeurt en informatie te halen bij vrienden en kennissen en deze te delen.

  17 likes
  • Net maar even dit stuk op nu.nl gezet, wat een reacties, omdat ik de term msm gebruik ben ik al niet meer te vertrouwen. Wat ‘n stel schapen zij het daar, volgens 1 iemand waar ik op had gereageerd zou zelfs heel de mensheid streven want de economie is niet relevant als er geen mensen meer zijn 😂😂

   4 likes
 3. Wat worden we belazerd in de Westerse wereld.
  In Nederland bv, gaat iedereen die op dit moment komt te overlijden, dood door Corona en een onderliggende oorzaak.
  Testen doen we al weken bijna niet, maar toch het klinkt zo spannend en de media geilt er op, allemaal gratis programma’s.
  Rutte is gelijk van de boze boeren en de boze onderwijzers en de boze agenten enz enz af.
  Maar hij vergeet één ding niet, die loopjongen van de club van Opa, om Timmerfrans het klimaat te laten vastleggen in akkoorden, die nooit meer zijn terug te draaien.

  8 likes
  • H.J. Is te gek voor woorden. We zijn zo vaak al misleid en belogen geworden door
   deze zittende regering, en nu ze met de corona aan de slag gaan,
   gelooft 90% van de bevolking deze kliek wel? Wat een dommeriken. Een zombie natie is het.
   Intellektuelle, die je voor “doemdenker” aanzien, ik weet het heb het ervaren.
   Het is een psychologie kennis wat zeer goed ondersteunend werkt.
   Die Menschliche Psyche Is dat wat zeer beinvloedbaar is. Zeer sterk middel ist Schuld en
   Angst om het Volk te mennen.
   Ik ben blij dat het hier nog mensen zijn, die nog gezond verstand hebben én gebruiken!

   7 likes
 4. tik maar op google The CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel en lees op pagiina 2 de 2e alinea beginnend met “results are for …” dan zie hier de ware reden. de PCR-test levert wel een indicatie m.b.t. infectie maar kan dit NIET toewijzen aan de coronavirus. De laatste zin is veelbetekenend want dat geeft impliciet aan dat elke infectie aan de corona wordt toegewezen.
  De PCR-test wordt de de WHO aan alle landen “aanbevolen”, beter gezegd dwingend voorgeschreven. Het is om deze reden dat de cijfers die bekend worden gemaakt niet betrouwbaar zijn omdat de PCR-test zelf niet betrouwbaar is. In de ICT een bekende slogan “garbage in, garbage out”.

  6 likes
 5. Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: ‘Voor de zekerheid’ (Bron AD)

  3 likes
 6. Natuurlijk willen ze het zo houden ,gezicht verlies geeft dan zeker problemen bij de bevolking,omdat ze zitten te goochelen met cijfers en ook met de overleden personen zelf die er helemaal niet er aan sterven, nou zal die overledenen niet er tegen kunnen protesteren .maar wel zijn naaste en de vraag kan stellen heeft de overledenen dan wel de juiste behandeling gehad,of wel de juiste zienswijze omtrent de ziekte zelf.. dat gaat dan problemen geven ,is deze persoon wel of niet gestorven aan Covid-19
  Cijfers zeggen dus niets, Maar toch doet men alsof, dat schept natuurlijk ook de nodige angsten bij het volk..
  Nee betrouwbaar zijn deze niet ,de tijd zal het wel leren ,en de onmacht daarin ook, natuurlijk, daardoor zal er veel veranderen , als deze nu naar een positieve kant gaat opgaat, dat heeft men wat gewonnen maar dat er grote fouten gemaakt zijn dat is wel haast Zeker. mocht het zo zijn dat regeringen of de medische wereld deze gemaakt hebben op grote schaal ,zal er wel heel veel claims eruit voort komen,

  3 likes
 7. Statistieken zijn altijd onjuist, de politici baseren hun beleid er op, media baseert hun show er op.

  VB: vorig jaar in België 3 weken heet weer gehad (temp van rond de 40 c) alle andere maanden waren normaal tot zelfs abnormaal fris/koud, dus maakt men er van, dat het in de top tien van de warmste jaren was.

  VB: men stelt dat de mens gemiddeld (gemiddeld) 82-85 jaar word, merendeel sterft thans rond hun 60/70 jaar…dus probeer uw kinderen/kleinkinderen dan maar eens uit te leggen waarom grootmoeder/grootvader is gestorven als ze amper 62/65 jaar zijn.

  3 likes
 8. nog een die ik bekeek. Luister goed wat hij zegt.

  https://www.youtube.com/watch?v=6LLgHMt-Lbo

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...