
Van alle Italiaanse coronadoden is officieel slechts 12 procent gestorven aan Covid-19, blijkt uit gegevens van het Italiaanse gezondheidsinstituut ISS.
Volgens professor Walter Ricciardi, die de Italiaanse minister van Volksgezondheid adviseert, heeft dit te maken met de manier waarop de Italiaanse overheid overlijdensaktes laat opstellen.
Andere landen
āAlle mensen die in het ziekenhuis overlijden mĆ©t het coronavirus worden geacht te zijn gestorven dóór het coronavirus,ā zei hij.
In Italiƫ maakt men geen onderscheid tussen mensen die het virus in hun lichaam hebben en mensen die eraan sterven.
Andere landen doen hetzelfde. Op 20 maart zei de voorzitter van het Duitse Robert Koch Instituut dat Duitsland iedere overleden persoon die besmet was met het coronavirus als coronadode meetelt.
Er wordt dus geen onderscheid meer gemaakt tussen ābesmettingā en āziekteā.
Geen flauw idee
De Duitse professor Hendrik Streeck noemde als voorbeeld een 78-jarige man met onderliggende aandoeningen die overleed aan de gevolgen van hartfalen.
āOmdat hij besmet was, verscheen hij toch in de statistieken,ā zei hij.
Overheidsagentschappen in Groot-Brittanniƫ hanteren dezelfde strategie.
Zo omschrijft het HSC Public Health Agency van Noord-Ierland coronadoden als volgt: āIndividuen die binnen 28 dagen na een positieve test zijn overleden, ongeacht of Covid-19 de doodsoorzaak wasā.
We hebben dus geen flauw idee hoeveel mensen er daadwerkelijk sterven aan corona.
Jongste coronaslachtoffer?
Zelfs de BBC merkte op: āHet virus kan de doodsoorzaak zijn, hebben bijgedragen aan de dood of simpelweg aanwezig zijn in het lichaam terwijl de persoon aan iets anders sterft.ā
Als voorbeeld noemde de BBC een 18-jarige man uit Coventry die een dag voor zijn dood positief was getest op het coronavirus.
De media spraken van āhet jongste coronaslachtoffer tot nu toeā.
Geen harde cijfers
Het ziekenhuis bracht later echter een verklaring naar buiten waarin stond dat de man was gestorven aan de gevolgen van een aandoening die niets met het virus te maken had.
Kunnen we de statistieken nog wel vertrouwen? Er is geen betrouwbare manier om erachter te komen hoeveel mensen zijn gestorven aan het coronavirus.
Er zijn gewoon geen harde cijfers. En overheden doen er alles aan om dat zo te houden. Waarom doen ze dat?
leuk dat dat gezegd wordt maar luisteren niet.
maak niet uit hoe ziek je bent of wat je allemaal mankeert corona corona corona en niet dat iemand aan de nieren of het hart heeft of leukemie etc. etc. allemaal overleden aan corona en niet door corona.
ik wil weleens weten hoeveel mensen werkelijk aan het virus zijn bezweken?
maar dat zal nooit gebeuren want het is toch mooi om mensen op te sluiten en de economie een geweldige dreun geven om zo meteen de rest van het plan uit te voeren.
in het gareel en niet ouwehoeren.
Als ieder land op dezelfde manier meet, dan kun je daar wel betrouwbare relatieve gegevens uit afleiden.
Mocht ieder land nu het op een eigen manier doen – wat meestal het geval is – dan zeggen de cijfers juist uberhaupt niets meer. Het gaat niet om de absolute cijfers maar om het relatieve op basis waarvan ook trend berekening plaatsvindt. Vergelijkingen met andere cijfers (uit andere onderzoeken), wordt al snel weer moeilijker.
Het meest eenvoudig blijft gewoon om te kijken in je dagelijkse realiteit om te zien wat er gebeurt en informatie te halen bij vrienden en kennissen en deze te delen.
Wat worden we belazerd in de Westerse wereld.
In Nederland bv, gaat iedereen die op dit moment komt te overlijden, dood door Corona en een onderliggende oorzaak.
Testen doen we al weken bijna niet, maar toch het klinkt zo spannend en de media geilt er op, allemaal gratis programma’s.
Rutte is gelijk van de boze boeren en de boze onderwijzers en de boze agenten enz enz af.
Maar hij vergeet ƩƩn ding niet, die loopjongen van de club van Opa, om Timmerfrans het klimaat te laten vastleggen in akkoorden, die nooit meer zijn terug te draaien.
Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: āVoor de zekerheidā (Bron AD)