Buitenland

Ongevaccineerde inwoners Australische regio in harde lockdown: werk is geen reden om huis te verlaten

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Ongevaccineerde inwoners van de Australische regio Noordelijk Territorium zitten sinds donderdag in een harde lockdown. De lockdown duurt tot maandag, de dag waarop een coronapassysteem wordt ingevoerd in de regio.

Op donderdag zijn er 256 nieuwe ‘coronagevallen’ geregistreerd in het territorium. Ongevaccineerde inwoners mogen alleen hun huis verlaten voor een medische behandeling, essentiële diensten en goederen, of om iemand te helpen die zichzelf niet kan verzorgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Grootste kans

“Werk is geen reden voor de ongevaccineerden om het huis te verlaten,” zei eerste minister Michael Gunner. Sporten is de komende vier dagen niet essentieel. Ongevaccineerde mensen moeten binnen een straal van 30 kilometer van hun huis blijven.

“Mensen hebben genoeg tijd gehad om zich te laten vaccineren. Mensen die niet gevaccineerd zijn, hebben de grootste kans om het virus te verspreiden en ernstig ziek te worden als ze het virus krijgen,” beweerde Gunner.

‘Niet radicaal’

Mensen die volledig gevaccineerd zijn, mogen hun gang gaan, zolang ze zich houden aan de mondkapjesplicht. De eerste minister zei ook dat de invoering van een vaccinatiepas ‘niet radicaal’ is. Die pas is binnenkort nodig om toegang te kunnen krijgen tot onder meer cafés, bioscopen, restaurants en evenementen.

Gunner riep mensen op om ‘onruststokers’ die zich niet aan de regels houden aan te geven bij de politie.

Ondanks de lockdowns en vaccinatierondes gaat het aantal positieve testen in Australië al weken door het dak:

4.9 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
2 jaren geleden

Raar dat al de ongevaccineerden alleen maar weinig ziek zijn ….tja als de grootste macht van het land in de vaccinindustrie zit……Djokovic weet het ondertussen ook wel

Don
Don
2 jaren geleden

Hoe lang accepteren we de leugens nog? Geprikt of ongeprikt, als je nu nog steeds niet ziet dat dit hele wereldwijde beleid niets, maar dan ook niets met een virus of volksgezondheid te maken heeft dan ben je stekeblind, stront eigenwijs of te dom om je eigen naam te kunnen schrijven.
Er wordt hier op héél sluwe wijze een luguber en misdadig plan uitgerold met Autralië als voorloper en testcase. Mensen word niet alleen WAKKER, maar sta op en verzet je met alle middelen die je hebt. Alleen als massa kunnen we de regimes dwingen zich over te geven en ze arresteren. Sterkte in de strijd! Vergeet niet de volgende grote demonstratie op de eerste zondag van februari! Eendracht maakt Macht! X

Rick
Rick
2 jaren geleden

En dan nog steeds ontkennen dat dit geen parallelle zijn met 1933 dit zijn gewoon fascistische praktijken en dat voor 1 virus met een IFR van 0,15 zelfde als een stevige griep als de mensen dit nog niet zien dat dit niks meer met volksgezondheid heeft te maken hier snapt tog een normaal relativerend mens dat er een duister plan achter zit de nazi’s zouden hier jaloers op zijn geweest dit is gewoon beangstigend

Alex Shao
Alex Shao
2 jaren geleden

Bij langdurig onvoldoende beweging heb je meer kans op allerlei kwalen,dus sporten is in deze essentieel.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x