Homepagina » Gezondheid » Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19
canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd dat lokale cannabisvarianten een ‘veelbelovend’ middel lijken tegen Covid-19. De onderzoekers, Igor en Olga Kovaltsjoek, zeiden dat ze al meer dan vijf jaar onderzoek doen naar de medicinale eigenschappen van cannabis. Sinds kort houden ze zich ook bezig met het coronavirus.

“Er is veel informatie beschikbaar over het effect van cannabis op kanker, ontstekingen, angst en obesitas,” zei Igor Kovaltsjoek. “Toen Covid-19 opdook, kwam Olga met het idee om te kijken of we het kunnen gebruiken tegen Covid.”

Ze begonnen de speciale eiwitten, zogeheten receptoren, te bestuderen die het virus ‘kaapt’ om het lichaam binnen te komen. De onderzoekers hebben inmiddels hun eerste paper ingediend over de effecten van medicinale cannabis op Covid-19.

Helemaal verbijsterd

“We waren in eerste instantie helemaal verbijsterd,” zei Olga. “Daarna waren we vooral heel blij.”

De wetenschappers van de Universiteit van Lethbridge claimen dat de ontstekingsremmende eigenschappen van cannabisextracten met een hoge concentratie CBD receptoren in de mond, longen en darmen kunnen aanpassen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat sommige cannabisvarianten zogeheten ACE2-receptoren kunnen aanpassen, die volgens onderzoekers een belangrijke rol spelen bij virusbesmettingen.

70 procent

Covid-19 kan via ACE2-receptoren het lichaam binnendringen. “Het virus hecht zich aan de receptor, die fungeert als een soort deur naar de cel,” zei Olga. “Sommige cannabisextracten helpen de ontsteking terug te dringen en het virus te vertragen.”

“Stel je een cel voor als een groot gebouw,” zei Igor. “Cannabinoïden verminderen het aantal deuren in dat gebouw met 70 procent, waardoor het lastiger is voor het virus om binnen te komen.”

De Canadese onderzoekers pleiten nu voor klinische onderzoeken.

[Zero Hedge via CTV News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

Geen grote verrassing de proteinen van cannabis zijn hetzelfde van vorm als in 50% van onze geneesmiddelen .
Dat wist men al heel erg lang geleden op top bestuur niveau ,Chinese Keizers zo’n 5000 jaar geleden en in Egypte 3500 jaar geleden.
Alleen de huidige bestuurders willen het niet weten wan dan moeten zij macht inleveren en dat kan niet want zij zijn aan macht verbonden dopeamine verslaafden en daar kan je niet of heel moeilijk vanaf komen.
En nu koffie met voorgeschreven medicinale Cannabis.

Mvrg,Marcel

exegese
exegese
1 jaar geleden

cannabis is de meest weldadige plant die de mensheid ooit gezien heeft of ooit zal zien. Toch blijven ze zo moeilijk mogelijk doen over die plant alsof het levensgevaarlijk zou zijn. De vuile huichelaars!

x

Check Also

sterf

FVD eist opheldering over enorme toename sterfgevallen sinds start vaccinatiecampagne

In Nederland en diverse andere Europese landen ...

ziekenhuis

Voormalig ziekenhuisdirecteur: het is helemaal niet zo druk in de ziekenhuizen

In de media verschenen de afgelopen dagen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x