Gezondheid

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd dat lokale cannabisvarianten een ‘veelbelovend’ middel lijken tegen Covid-19. De onderzoekers, Igor en Olga Kovaltsjoek, zeiden dat ze al meer dan vijf jaar onderzoek doen naar de medicinale eigenschappen van cannabis. Sinds kort houden ze zich ook bezig met het coronavirus.

“Er is veel informatie beschikbaar over het effect van cannabis op kanker, ontstekingen, angst en obesitas,” zei Igor Kovaltsjoek. “Toen Covid-19 opdook, kwam Olga met het idee om te kijken of we het kunnen gebruiken tegen Covid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze begonnen de speciale eiwitten, zogeheten receptoren, te bestuderen die het virus ‘kaapt’ om het lichaam binnen te komen. De onderzoekers hebben inmiddels hun eerste paper ingediend over de effecten van medicinale cannabis op Covid-19.

Helemaal verbijsterd

“We waren in eerste instantie helemaal verbijsterd,” zei Olga. “Daarna waren we vooral heel blij.”

De wetenschappers van de Universiteit van Lethbridge claimen dat de ontstekingsremmende eigenschappen van cannabisextracten met een hoge concentratie CBD receptoren in de mond, longen en darmen kunnen aanpassen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat sommige cannabisvarianten zogeheten ACE2-receptoren kunnen aanpassen, die volgens onderzoekers een belangrijke rol spelen bij virusbesmettingen.

70 procent

Covid-19 kan via ACE2-receptoren het lichaam binnendringen. “Het virus hecht zich aan de receptor, die fungeert als een soort deur naar de cel,” zei Olga. “Sommige cannabisextracten helpen de ontsteking terug te dringen en het virus te vertragen.”

“Stel je een cel voor als een groot gebouw,” zei Igor. “Cannabinoïden verminderen het aantal deuren in dat gebouw met 70 procent, waardoor het lastiger is voor het virus om binnen te komen.”

De Canadese onderzoekers pleiten nu voor klinische onderzoeken.

[Zero Hedge via CTV News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.koningen
m.koningen
3 jaren geleden

Geen grote verrassing de proteinen van cannabis zijn hetzelfde van vorm als in 50% van onze geneesmiddelen .
Dat wist men al heel erg lang geleden op top bestuur niveau ,Chinese Keizers zo’n 5000 jaar geleden en in Egypte 3500 jaar geleden.
Alleen de huidige bestuurders willen het niet weten wan dan moeten zij macht inleveren en dat kan niet want zij zijn aan macht verbonden dopeamine verslaafden en daar kan je niet of heel moeilijk vanaf komen.
En nu koffie met voorgeschreven medicinale Cannabis.

Mvrg,Marcel

exegese
exegese
3 jaren geleden

cannabis is de meest weldadige plant die de mensheid ooit gezien heeft of ooit zal zien. Toch blijven ze zo moeilijk mogelijk doen over die plant alsof het levensgevaarlijk zou zijn. De vuile huichelaars!

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x