Buitenland

Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen in thuisquarantaine als het vermoeden bestaat dat ze langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op corona of als het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn. Als blijkt dat ouders de regels niet strikt naleven of niet willen meewerken, worden kinderen onder dwang uit huis gehaald en in een gesloten inrichting geplaatst. De ouders riskeren bovendien een boete of gevangenisstraf, aldus Meldpunt Nederland in een bericht op Facebook.

Het meldpunt verwijst naar een toespraak van Tina Romdhani in Ravensburg enkele dagen geleden. Zij is van de beweging Eltern stehen auf (Ouders staan op) en houdt zich met deze kwestie bezig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er kwam een moeder naar haar toe met een brief van zes kantjes die ze van de GGD in Karlsruhe had gekregen. Een lerares met milde symptomen was positief getest op corona. Vervolgens bepaalde de GGD dat al haar 46 leerlingen in thuisquarantaine moesten.

“Wat houdt dat in? Thuisquarantaine betekent dat contact met familieleden vermeden dient te worden. Als er toch contact is met ouders, broers of zussen dan moet er een FFP1-masker gedragen worden. De kinderen moeten afgezonderd eten, het afval wordt apart ingezameld, ze moeten alleen slapen. Ze mogen het huis alleen verlaten als hun leven in gevaar is.”

Ongelooflijk

“Als ze zich niet aan deze maatregelen houden, kunnen de kinderen in een gesloten inrichting geplaatst worden. Ook riskeren de ouders in dat geval een gevangenisstraf van 2 jaar. Het maakt niet uit of de kinderen zich laten testen of niet, de maatregelen blijven meer dan 14 dagen van kracht.”

Advocaat Markus Haintz zei tijdens een toespraak in Crailsheim dat de brief authentiek is. “Ze weten niet wat ze doen. Ik ben benieuwd of het zal standhouden in de rechtbank. Als het standhoudt, is de Duitse rechtsstaat begraven. Dan is de rechtsstaat er niet meer om de mensen te beschermen. Dit is ongelooflijk.”

Eind maart zei Mike Ryan, topman van de WHO, in een verontrustende video dat de autoriteiten mogelijk huizen moeten binnenvallen en mensen moeten meenemen die ervan verdacht worden besmet te zijn met corona. “We moeten nu gaan kijken welke familieleden ziek zijn zodat we ze op een ‘veilige en waardige manier’ kunnen weghalen en isoleren,” zei hij.

Bekijk ook de video van Meldpunt Nederland over de situatie in Duitsland:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Dit is buitenproportioneel gestoord, degene die dit bedacht heeft moet in een gesloten inrichting, liefst in een dwangbuis en er nooit meer uitkomen…

Harry
Harry
3 jaren geleden

Als de bevolking passief blijft dan zullen de politici, niet meer dan ruggengraatloze executeurs van beleid die ze moeten uitvoeren van bankiers vn multinationals en ngo’s, en de rioolratten (msm die het helemaal gehad heeft met de kiezer), hun samenleving aan ons opleggen. Dan raken we alles kwijt, onze grenzen onze cultuur en onze vrijheid. Denk niet dat de media aan uw kant staat. Zij walgen van u en leve in hun bubbels. Ze smullen van beperkingen en gedwongen vaccinaties. Ze zullen doorgaan met demoniseren, framen en het verspreiden van misinformatie.

Alice
Alice
3 jaren geleden

Waarom pikken de Duitsers dit?? Dit beangstigd en verontrust mij. Tijd voor een massale volksopstand want het gaat van kwaad tot erger met dat Stasiwijf, Angela Ferkel.

M
M
3 jaren geleden

Om daarna verhandeld te worden?
Walg

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x