Buitenland

66 landen doen oproep tijdens Algemene Vergadering VN: ‘Maak einde aan oorlog in Oekraïne’

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York hebben 66 landen opgeroepen een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne. De leiders van deze landen pleiten voor diplomatie en onderhandelingen in plaats van sancties en het sturen van wapens.

Wij roepen op tot de-escalatie en het stoppen van de vijandelijkheden in Oekraïne, zei Macky Sall, de president van Senegal. De 66 landen die oproepen tot vrede in Oekraïne vertegenwoordigen het grootste deel van de wereldbevolking. Onder de landen bevinden zich namelijk ook India, China, Indonesië, Bangladesh, Brazilië en Mexico.

Ook vijf Europese landen – Hongarije, Malta, Portugal, San Marino en het Vaticaan – hebben zich bij de groep aangesloten. Premier Philip Pierra van de eilandnatie Saint Lucia riep de betrokken partijen op om onmiddellijk een einde te maken aan het conflict in Oekraïne.

Dubbele moraal

President José Ramos-Horta van Oost-Timor bekritiseerde de dubbele moraal die het Westen hanteert. Hij wees erop dat de reactie op de oorlog in Oekraïne in schril contrast staat met de reactie op oorlogen elders, waarbij vrouwen en kinderen bij duizenden om het leven zijn gekomen.

Sjeika Hasina Wajed, de minister-president van Bangladesh, waarschuwde in New York dat de hele mensheid – inclusief vrouwen en kinderen – wordt gestraft door de sancties en tegensancties. Het effect ervan blijft niet beperkt tot één land, maar brengt het leven en bestaan van de inwoners van alle landen in gevaar, zei Wajed. “Stop de wapenwedloop, stop de oorlog en de sancties.”

Eén van de belangrijkste boodschappen

Het uitstellen van onderhandelingen zal alleen maar resulteren in meer slachtoffers en de rampzalige gevolgen voor Europa, Rusland en de wereldeconomie verergeren, zei Tamim bin Hamad bin al-Thani, de emir van Qatar.

De Congolese minister van Buitenlandse Zaken Jean-Claude Gakosso stelde dat buitenlandse mogendheden moeten stoppen met olie op het vuur te gooien.

Voorzitter van de Algemene Vergadering Csaba Korosi zei in zijn slotwoord dat het beëindigen van de oorlog in Oekraïne één van de belangrijkste boodschappen was die tijdens deze Algemene Vergadering weerklonk in de vergaderzaal.

[Common Dreams]

4.9 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mart
Mart
5 maanden geleden

Wil Nederland ook, behalve rutte en kaag.

Prometheus
Prometheus
5 maanden geleden

Echt een schande dat Nederland daar ook niet bijhoort. Onze ‘regering’ bestaat helaas uit een stel Wef-trekpoppen…..

Marrob BE
Marrob BE
5 maanden geleden

Hè, hè, eindelijk een stel normale lui.
Weg met von der Leyen, Rutte en de rest van die tering lui.

theo
theo
5 maanden geleden

amen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

145
0
We lezen graag je reactie!x