Buitenland

Econoom Kees de Kort geeft messcherpe analyse van oorlog in Oekraïne: ‘Hier is alles fout aan. Alles!’

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Eigenlijk heb je drie oorlogen, zei macro-econoom Kees de Kort in de studio van Marianne Zwagerman, die allebei tot voor kort werkzaam waren als columnist bij BNR.

Ten eerste: de echte oorlog, die wordt uitgevochten in Oekraïne. Winnaar: Rusland, big-time. Ten tweede: de psychologische oorlogvoering tussen Rusland en Oekraïne. Winnaar: Zelenski, want we geloven nog steeds wat die gozer allemaal uitkraamt, onbegrijpelijk, zei De Kort.

“Oppositiepartijen worden verboden. Als jij je vinger opsteekt daar, dan word je opgepakt en ga je de bak in. Dus zo’n democraat is het ook niet. Zelenski bombardeert zijn eigen bevolking.”

Ten derde is er een geopolitieke oorlog: het beeld van Amerika als grote leider van de wereld begint te veranderen en de rest van de wereld begint zich te verzamelen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat vind ik niet zo’n goeie deal eerlijk gezegd

Wat wint Nederland door zich met de oorlog te bemoeien? “Het zijn alleen maar minpunten,” aldus De Kort. “Het conflict duurt voort. Het gaat ten koste van de Oekraïners. Er gaan veel mensen dood in Oekraïne die gedwongen worden om te knokken door Zelenski, die door Amerika wordt gepusht om te blijven knokken. De Oekraïners worden door de Amerikanen gebruikt als wisselgeld in hun conflict ten opzichte van Rusland en wij doen mee ten koste van onze eigen economie. Dat vind ik niet zo’n goeie deal eerlijk gezegd.”

“Wat is nou in godsnaam het perspectief met dit beleid voor Nederland en Europa? Wie helpen we? Wie wordt hier beter van? Voor ons is het al niet leuk wat er nu gebeurt, maar in de derde wereld gaat het als een zeis door die economie heen. Hogere energie- en voedselprijzen betekent gewoon: terug de armoede in. Niet een paar mensen, heel veel mensen. Dat is de consequentie van het feit dat wij – Nederland, Duitsland – even stoer moeten doen ten opzichte van Rusland en Oekraïne, waar we de Oekraïners niet mee helpen en de rest van de wereld mee in de problemen brengen,” zei De Kort.

Ons parlement heeft voor dictator staan applaudisseren

“Als je een afweging maakt tussen plussen en minnen, korte en lange termijn, dan is daar toch alles fout aan? Alles!” riep de econoom.

“We lopen als schoothondjes achter de VS aan. Je kunt wel zeggen: de Amerikanen hebben ons bevrijd, maar de Russen hebben meer offers gebracht. Die Amerikanen spelen een krankzinnig dubieuze rol om allerlei redenen. Wij gaan als schoothondjes erachteraan, terwijl alle negatieve consequenties voor ons zijn. Wat worden wij er beter van?” vroeg De Kort.

Over Zelenski zei hij: “Het Nederlandse parlement heeft voor die man staan applaudisseren. Een anti-democraat, een dictator. Je bombardeert je eigen bevolking, je pakt de oppositie op, als je je vinger opsteekt, dan ga je de bak in. Dat lijkt me nou niet echt een vrije democratie.”

4.7 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naam*
Naam*
9 maanden geleden

Alles moet kapot zodat de NWO (vanguard, blackrock, BIS bank, WEF, WHO, UN, NATO, EU en alle centrale banken) de macht kan overnemen. We worden wereldwijd gegijzeld met situaties zoals de coronascam, de gecreëerde oorlog in Oekraïne en de bergen met crisissen die ze tot 2030 over ons gaan uitstorten om de mensheid en het verzet en de liefde te breken. We moeten straat voor straat, dorp voor dorp en stad voor stad alles zuiveren van WEF/EU marionetten en alles opnieuw opbouwen.

Hans
Hans
9 maanden geleden

wat een openbaring Amerika is the evil Empire after all.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
9 maanden geleden

De Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie heeft in de Oekraïne 8 jaar lang Rusland geprovoceerd, door eerst de Regering omver te werpen, vervolgens een NAZI-Regime te installeren, Burgers te bombarderen, Biowapen-Laboratoriums te bouwen, NAZI-Terroristen Bewapend & getraind, Enorme Wapenleveranties door de NAVO op dit moment zullen vanzelf escaleren in WOIII…eerst Conventioneel vrij snel daarna Nucleair…

snappie
snappie
9 maanden geleden

Spijker op zijn kop

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

98
0
We lezen graag je reactie!x