Mens en Dier

Minister Hugo de Jonge zei het echt: ‘Vrijheid is niet vrijblijvend’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge wil gevaccineerden meer vrijheden geven. “We moeten hen de mogelijkheid gunnen om weer terug naar normaal te gaan en ons niet langer te laten beperken door de groep die de vaccinatiemogelijkheid niet heeft aangegrepen,” zei hij.

Van een tweedeling is volgens De Jonge geen sprake. “Juist niet. We willen die samenleving juist bij elkaar houden en met elkaar een volgende stap zetten in de versoepelingen. Maar vrijheid is niet vrijblijvend. Die komt met de verantwoordelijkheid om dat te doen wat je zelf kunt doen om bij te dragen om die bladzij om te slaan en de beperkende maatregelen achter ons te laten,” zei de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dit zijn niet de woorden van een dictator in een ver land

Hij beweerde verder dat ‘er geen sprake is van vaccinatiedwang of -drang’ als het coronatoegangsbewijs wordt ingevoerd in de horeca.

De uitspraken van minister De Jonge schoten bij jurist Ghislen Nysten in het verkeerde keelgat. “Vrijheid is niet vrijblijvend. Dit zijn niet de woorden van een dictator in een ver land, maar gewoon van eigen bodem: Hugo de Jonge. Vrijheid is alleen vrijheid ZONDER afrekening door de Staat,” schrijft hij. “Stop met de leugen dat ongevaccineerden een gevaar zijn voor gevaccineerden.”

Totalitaire Staat

“Het ergste is nog dat onbesproken blijft hoelang de uitsluiting zal duren,” voegt Nysten toe. “Ga je door en zet je net zoveel dwangmiddelen in totdat 100 procent zich heeft onderworpen aan de wil van de nieuwe Totalitaire Staat, De Jonge? Dat zal nooit lukken! Altijd en overal is er goed volk.”

Enkele dagen geleden zei de minister nog dat ‘vrijheid nooit onbegrensd is’, waarna een storm van kritiek volgde.

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het zijn de meelopers die het allemaal mogelijk maken. Niet de een of andere paljas van een onderwijzer.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Heel geraffineerd zet Hugo de Jonge met AL deze kreten JUIST de gevaccineerde mensen op tegen de ongevaccineerde mensen. No doubt about that!
Als je er goed over nadenkt, is het te zot voor woorden dat mensen, zoals Hugo de Jonge, niet meer dan een onderwijzer en dat enge wijf van een Christine Lagarde, wat verstand hebbende van bankzaken, zich allemaal bemoeien met, in mijn ogen, het allerbelangrijkste dat een mens bezit: zijn gezondheid.
Ghislen Nysten maakt de opmerking, dat dit niet de woorden van een dictator van een ver land zijn. Verrassing! Nederland is allang geen democratie meer. Dat is alleen nog maar in naam.
Toch blijft het zaak voor ons, ongevaccineerde verstandige mensen, om NOOIT te zwichten voor deze tirannen.
Zolang onze groep bestaat uit een paar miljoen en misschien hebben wij mazzel en komen er van de andere kant nog wat spijtoptanten bij, zullen ze ons niet klein krijgen.
Wat zou het mooi zijn, als wij een prachtige, eerlijke nieuwe wereld kunnen creëren, zonder uitsluiting, met ECHTE artsen, die nog weten wat de Eed van Hypocrates daadwerkelijk inhoudt.
Ik heb laatst al gehoord over initiatieven om eigen scholen op te richten. Ook zag ik een plan langskomen een eigen ziekenhuis te openen. Uiteindelijk zijn er de afgelopen jaren genoeg gesloten.
I HAVE A DREAM!

Underground
Underground
2 jaren geleden

Wat een Droeftoeter is deze Flapdrol. En het loopt nog steeds vrij rond. ?

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 jaren geleden

Dat klopt wat de Jonge zegt, dat hele kabinet moeten we opsluiten en nooit meer loslaten. Wanneer wordt dit een keer geregeld? Er zijn nu al zoveel wetten overtreden.

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x