Homepagina » Mens en Dier » Minister Hugo de Jonge zei het echt: ‘Vrijheid is niet vrijblijvend’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Minister Hugo de Jonge zei het echt: ‘Vrijheid is niet vrijblijvend’

Zorgminister Hugo de Jonge wil gevaccineerden meer vrijheden geven. “We moeten hen de mogelijkheid gunnen om weer terug naar normaal te gaan en ons niet langer te laten beperken door de groep die de vaccinatiemogelijkheid niet heeft aangegrepen,” zei hij.

Van een tweedeling is volgens De Jonge geen sprake. “Juist niet. We willen die samenleving juist bij elkaar houden en met elkaar een volgende stap zetten in de versoepelingen. Maar vrijheid is niet vrijblijvend. Die komt met de verantwoordelijkheid om dat te doen wat je zelf kunt doen om bij te dragen om die bladzij om te slaan en de beperkende maatregelen achter ons te laten,” zei de minister.

Dit zijn niet de woorden van een dictator in een ver land

Hij beweerde verder dat ‘er geen sprake is van vaccinatiedwang of -drang’ als het coronatoegangsbewijs wordt ingevoerd in de horeca.

De uitspraken van minister De Jonge schoten bij jurist Ghislen Nysten in het verkeerde keelgat. “Vrijheid is niet vrijblijvend. Dit zijn niet de woorden van een dictator in een ver land, maar gewoon van eigen bodem: Hugo de Jonge. Vrijheid is alleen vrijheid ZONDER afrekening door de Staat,” schrijft hij. “Stop met de leugen dat ongevaccineerden een gevaar zijn voor gevaccineerden.”

Totalitaire Staat

“Het ergste is nog dat onbesproken blijft hoelang de uitsluiting zal duren,” voegt Nysten toe. “Ga je door en zet je net zoveel dwangmiddelen in totdat 100 procent zich heeft onderworpen aan de wil van de nieuwe Totalitaire Staat, De Jonge? Dat zal nooit lukken! Altijd en overal is er goed volk.”

Enkele dagen geleden zei de minister nog dat ‘vrijheid nooit onbegrensd is’, waarna een storm van kritiek volgde.

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Het zijn de meelopers die het allemaal mogelijk maken. Niet de een of andere paljas van een onderwijzer.

Annette
Annette
1 maand geleden

Heel geraffineerd zet Hugo de Jonge met AL deze kreten JUIST de gevaccineerde mensen op tegen de ongevaccineerde mensen. No doubt about that!
Als je er goed over nadenkt, is het te zot voor woorden dat mensen, zoals Hugo de Jonge, niet meer dan een onderwijzer en dat enge wijf van een Christine Lagarde, wat verstand hebbende van bankzaken, zich allemaal bemoeien met, in mijn ogen, het allerbelangrijkste dat een mens bezit: zijn gezondheid.
Ghislen Nysten maakt de opmerking, dat dit niet de woorden van een dictator van een ver land zijn. Verrassing! Nederland is allang geen democratie meer. Dat is alleen nog maar in naam.
Toch blijft het zaak voor ons, ongevaccineerde verstandige mensen, om NOOIT te zwichten voor deze tirannen.
Zolang onze groep bestaat uit een paar miljoen en misschien hebben wij mazzel en komen er van de andere kant nog wat spijtoptanten bij, zullen ze ons niet klein krijgen.
Wat zou het mooi zijn, als wij een prachtige, eerlijke nieuwe wereld kunnen creëren, zonder uitsluiting, met ECHTE artsen, die nog weten wat de Eed van Hypocrates daadwerkelijk inhoudt.
Ik heb laatst al gehoord over initiatieven om eigen scholen op te richten. Ook zag ik een plan langskomen een eigen ziekenhuis te openen. Uiteindelijk zijn er de afgelopen jaren genoeg gesloten.
I HAVE A DREAM!

Underground
Underground
1 maand geleden

Wat een Droeftoeter is deze Flapdrol. En het loopt nog steeds vrij rond. ?

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 maand geleden

Dat klopt wat de Jonge zegt, dat hele kabinet moeten we opsluiten en nooit meer loslaten. Wanneer wordt dit een keer geregeld? Er zijn nu al zoveel wetten overtreden.

x

Check Also

de jonge

De Jonge noemt verhalen over vruchtbaarheidsproblemen na coronavaccin ‘evidente onzin’

Donderdag was zorgminister Hugo de Jonge te ...

agema

Fleur Agema veegt vloer aan met coronabeleid De Jonge: ‘Café dicht. Strikte QR-code. Toch iedereen besmet’

Café Camelot in Zutphen moest dit weekend ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

155
0
We lezen graag je reactie!x