Mens en Dier

12 keer gebruikt NRC het woord radicaal om lezers ervan te overtuigen dat Eva Vlaardingerbroek steeds radicaler wordt

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!

Vrijdag publiceerde NRC een ‘hit piece’ over Eva Vlaardingerbroek. Maar liefst 12 keer (13 keer als je de titel meetelt) gebruikte de krant het woord radicaal om lezers ervan te overtuigen dat ze ‘steeds radicaler’ wordt.

Niemand ‘op rechts’ werkte mee aan het ‘profiel’, dat gemaakt is door NRC’ers Wilmer Heck en Eva Peek. Journalist Joost Niemoller vindt dat hartverwarmend om te zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Tja, niks kwaad gevonden tegen Eva door de NRC-activisten. Dan moeten ze de krant volschrijven met wat flauwe ouwe koeien, want meer krijgen ze niet,” merkt Niemoller op.

Extra gênant

Ook neuroloog Jan Bonte is niet onder de indruk van het stuk. “Dit is het beste wat je in huis hebt?” vraagt hij aan Heck. “Gut. I’m impressed. Dus zelfs als je een laag-bij-de-grondse karaktermoord wilt begaan, bak je er dus helemaal niks van.”

Data-analist Cees van den Bos recenseert: “Het staat zo vol met valsheden en leugens dat het activisme er vanaf spat. De waarheden staan tussen aanhalingstekens en de leugens zijn gelardeerd met bijvoeglijke naamwoorden van activisme.”

“De schrijver probeerde op gluiperige wijze nog beschadigende feitjes te verzamelen, maar niemand werkte mee. Het zielige van dit smeerstukje is dat je tussen de regels door leest dat de schrijvers dit eigenlijk helemaal niet wilden. Het was een vervelende opdracht voor ze uit hypotheekbehoud. Het moest van de baas. En nu heel X al wist van de kwade intenties van dit schrijfsel, maakt dat het extra gênant voor ze,” voegt Van den Bos toe.

Onleesbare lap tekst die iedere schoolkrant zou weigeren

“Eva bereikt steeds meer mensen, en NRC steeds minder. Niemand wil nog dit soort politiek rancuneuze en denigrerende verzinsels lezen,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur doorprikt alvast één van de leugens. Zo schrijft NRC: ‘Een jaar later werkt ze mee aan een bundel van Cliteur over cultuurmarxisme’. Cliteur: “Had gekund (goed idee zelfs), maar feitelijk onjuist. Hadden jullie kunnen checken door de inhoudsopgave van dat boek te bekijken, toch?”

“Hoe meer adjectieven hoe krachtiger ons stuk, moet de gedachte zijn geweest bij de bijvoeglijke naamwoorden-boeren van NRC. Resultaat is een onleesbare lap tekst die iedere schoolkrant zou weigeren,” benadrukt adjunct-hoofdredacteur van OpinieZ.com Uri van As.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mickey
Mickey
1 maand geleden

Eva is een schatje, de ideale schoodochter!

Bzn
Bzn
1 maand geleden

NRC klein kut krantje die door de overheid in leven wordt gehouden. Krantje is allang failliet. Vraag maar op hoeveel betalende abonnees ze nog hebben.

Astrid
Astrid
1 maand geleden

Een topper van een vrouw ..die is gelukkig niet te manupileren ..you go eva

poekie
poekie
1 maand geleden

Vind dat wel goed, 3x hetzelfde!
Nu gaat men dus echt kijken wat Eva Vlaardingenbroek zoal schrijft en zegt.
Misschien dat men nu de slaap uit de oogjes wrijft.
Eva, zet ‘m op je doet keigoed werk!

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x