Homepagina » Universum » Een enkeltje Mars in 2023 (video)

Een enkeltje Mars in 2023 (video)

Mars One is een nieuw initiatief voor een bemande ruimtemissie naar de rode planeet. Eerst zal een bedag van zo’n vijf miljard euro moeten worden verzameld.

Ongeacht wat de eventuele Marsbewoners van het idee vinden is Mars One van plan in 2023 de eerste bemande nederzetting op Mars te vestigen.

In dat jaar zouden de eerste vier mensen van aarde naar Mars moeten emigreren waarna elke twee jaar een team vertrekt. Voordat de eerste vier astronauten landen wordt door robots een basis opgebouwd waarin ze kunnen overleven. Onder meer wordt er water en zuurstof gewonnen.

Bestaande technologieën

Met bijna vijf miljard zit Mars One ver onder officiële schattingen over de kosten van een bemande missie naar Mars. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ging in 2009 nog uit van een bedrag van 75 miljard dollar. Het geld zou bijeengeschraapt moeten worden tijdens een grote mediacampagne.

“Iedereen die dit ziet zal als eerste reactie zeggen: Dit gaat nooit lukken,” aldus Nobelprijswinnaar en hoogleraar natuurkunde Gerard ’t Hooft. “Maar wat hier wordt voorgesteld kan wel.”

De onderdelen voor Mars One moeten geleverd gaan worden door grote, internationale ruimtevaartbedrijven. Op basis van bestaande technologiëen is een zo eenvoudig mogelijk technisch plan opgesteld.

Bron: Mars-one.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Je hoeft alleen maar “Obama on Mars” te googlen en je weet genoeg, ddarnaast is op wanttoknow.nl een zeer interessant interview te vinden van een anonieme overheidsbekleder die het een en ander uit de doeken doet wat men al heeft en kan.

  0 likes
 2. 2023… dus over 11 jaar. Voorop gesteld dat de situatie op aarde tegen die tijd niet verslechterd is door natuurrampen, een Derde Wereldoorlog, geldontwaarding, etc., zal het bedrag van 75 miljard waarschijnlijk al 10 keer drastisch verhoogd zijn geworden.

  0 likes
 3. Waarom naar Mars terwijl al meerdere planten ontdekt zijn door Nazi(jah je leest het goed)Die hetzelfde als de aarde zijn?

  0 likes
 4. ik wil mee!!!

  0 likes
 5. [quote name=”foxtrot 2.0″]Waarom naar Mars terwijl al meerdere planten ontdekt zijn door Nazi(jah je leest het goed)Die hetzelfde als de aarde zijn?[/quote]

  Mars is dichtbij en altijd fascinerend geweest voor mensen. En de meeste exoplaneten zijn vaak meerder lichtjaren ver en zal met onze technologie duizenden jaren duren voordat we die bereiken.

  En waarom NAZI?

  Tenzij deze kerel veel geld krijgt:

  http://www.buildtheenterprise.org/

  0 likes
 6. NASA ging in 2009 nog uit van een bedrag van 75 miljard dollar. Het geld zou bijeengeschraapt moeten worden tijdens een grote mediacampagne.
  Voor één zaak is er nooit te weinig geld(space)defensie: ufo-coverups black budgets dan toveren ze ongezien geld uit de mouwen vb de kredietcrisis, piramidesysteem madoff
  de vuile geldtrucks van die illuminatie bankiers blijft een gesloten kluis voor het publiek….

  0 likes
 7. [quote name=”Dimitri”][quote name=”foxtrot 2.0″]Waarom naar Mars terwijl al meerdere planten ontdekt zijn door Nazi(jah je leest het goed)Die hetzelfde als de aarde zijn?[/quote]

  Mars is dichtbij en altijd fascinerend geweest voor mensen. En de meeste exoplaneten zijn vaak meerder lichtjaren ver en zal met onze technologie duizenden jaren duren voordat we die bereiken.

  En waarom NAZI?

  Tenzij deze kerel veel geld krijgt:

  http://www.buildtheenterprise.org/%5B/quote%5D
  Die exoplaneten liggen al binnen handbereik met transportmiddelen wat door de gemiddelde burger word omschreven als UFO. En om verder op u vraag in te gaan waarom Nazi, zou ik zeggen google eens naar Nasa met daarachter Nazi.Ik zou daar zo veel over kunnen vertellen wat ook laatst hier naar voren is gekomen in een radioprogramma. Enken mag u lekker zelf op onderzoek uit.(positief bedoelt natuurlijk)
  Namaste

  0 likes
 8. [quote name=”Dimitri”][quote name=”foxtrot 2.0″]Waarom naar Mars terwijl al meerdere planten ontdekt zijn door Nazi[/quote]

  En de meeste exoplaneten zijn vaak meerder lichtjaren ver en zal met onze technologie duizenden jaren duren voordat we die bereiken.

  /[/quote]
  De Nazi’s zijn niet naar Mars geweest of een andere planeet dat is maar een mythe en misschien wilden ze het wel maar dat is nooit geluk !
  De US black project hebben allang antigravity craft die ons naar de sterren kunnen brengen, afstand is niet het probleem met dat tuig. Er word gevlogen via hyperspace ten tweede is het iets als de ruimte naar je toe buigen. Een antigravity craft word niet ”aangedreven”maar valt naar voren als het ware en werkt niet volgens een raket principe van aktie achter en reactie voor. Men weet in US allang hoe het werkt maar Nasa als ze het weten gaat dat natuurlijk niet voor het argeloze publiek laten zien en ze mogen het niet eens. Nasa is militair.

  0 likes
 9. [quote name=”King of Light”]Je hoeft alleen maar “Obama on Mars” te googlen en je weet genoeg, ddarnaast is op wanttoknow.nl een zeer interessant interview te vinden van een anonieme overheidsbekleder die het een en ander uit de doeken doet wat men al heeft en kan.[/quote]
  Extra info bij deze, zoek op Andrew Basiago.

  0 likes
 10. Zou het niet beter zijn als al die geheimen en black ops etc naar voren zouden komen en geaccepteerd worden door iedereen, zodat alle technologie beschikbaar komt. Zou het niet cool zijn om een auto te hebben die op water duizenden kilometer ver kan rijden. dat iedereen zo naar mars kon gaan, iedereen naar een andere planeet kon reizen. wij mensen zijn een nieuwsgierige ras, wij willen alles ontdekken. en dan worden we tegen gehouden door een paar rijke elite die alles voor zichzelf willen hebben.

  0 likes
 11. doe maar een enkeltje ben wel een avonturier

  0 likes
 12. [quote name=”O. Westerman”]Extra info bij deze, zoek op Andrew Basiago.[/quote]Nu je hem toch noemt: er is één detail bij Basiago vergeleken Bill Wood’s verhalen dat mij opviel. Dat was namelijk dat Bill Wood altijd sprak over een “muur”. Dat als ze verder wilden kijken dan 2012 (Project Looking Glass) dan stuitten ze op een witte muur en een fysieke “bump” wat hen dus weerhield om verder in de toekomst te kijken. Maar Basiago spreekt over een bezoek aan een toekomstig tijdstip waarin hij een vredig en groene aarde tegenkwam. In zijn verhaal moet hij dokumenten oppikken uit een kantoorgebouw in de toekomst, om die terug te halen naar zijn eigen tijd. Iets wat mij sinds de twee verhalen gehoord te hebben heeft verwonderd.

  0 likes
 13. Met de verlofmaanden juli en augustus voor de deur, in Vlaanderen waar kan men gemakkelijk ufo’s spotten of Etnauten tegen het lijf lopen.
  Een juiste richtingslijn is moeilijk uit de ufogeschiedenis af te lijden. In de buurt van wat afgelegen gebieden zoals natuurparken, boerderijen, openluchtfestiviteiten, luchthavens, kustplaatsen…
  In het Antwerpse springt onmiddellijk de Kalmthoutse heide in het oog, een groot natuurpark van om en bij de 3750 ha, op de Belgische Nederlandse grens.
  De Vlaamse Westkust, de zwoele zomeravonden aan de Noordzee met heldere sterrenhemel, volop in het toeristenseizoen, ufowaarnemingen gebeuren zowel over dag als nachts.
  De voorbije jaren zijn de ufowaarnemingen gestadig enorm gestegen volgens de relazen van amateurs astronomen. Aan iedereen prettig verlof…

  0 likes
 14. Dit zou ik dus echt super gaaf vinden als het lukt! We zullen zien..

  0 likes
 15. naar mijn idee is
  Total Recall (1990) geen toekomstvisie.
  (‘we’ hebben al “nederzettingen” op Mars)

  nog interessanter is misschien de werkelijke geschiedenis van Mars, de waterwereld:
  http://galacticlauratyco.blogspot.nl/2012/06/message-from-king-neptune-of-mars.html

  0 likes
 16. wat kunnen we dan doen als we er zijn,ik hou van kamperen maar na een maand wil ik mijn tent wel weer uit,vertel eens wat zouden jullie gaan doen?

  0 likes
 17. [quote name=”Eden”] Dat was namelijk dat Bill Wood altijd sprak over een “muur”. Dat als ze verder wilden kijken dan 2012 (Project Looking Glass) dan stuitten ze op een witte muur en een fysieke “bump” Basiago spreekt over een bezoek aan een toekomstig tijdstip waarin hij een vredig en groene aarde tegenkwam. Iets wat mij sinds de twee verhalen gehoord te hebben heeft verwonderd.[/quote]

  De legende van de ”muur” en dromerige waarneming stamt uit de tijd van Het Montauk project en PX experiment en een deel zo niet alles hiervan is disinformatie. Al Bielek verspreide (overleden) disinfo. Ik heb hem gezien overigens op een lecture in nederland heb nog gesproken met hem ook maar dat terzijde. Project looking glass is van Al Burisch. Ik denk toch dat Basiago’s story de meest betrouwbare is, en wie weet komt het door de methode van kijken in de toekomst. Ik ken alle verhalen van Basiago.

  0 likes
 18. False flag operation.
  Meer funding voor black projects en perspectieven om NASA levend te houden?
  Ze zijn al vele jaren op Mars en op vele andere plaatsen in ons zonnestelsel. Waarschijnlijk al sins de 50 of 60er jaren.
  Ze zijn alleen ons vergeten te vertellen dat ze al decennia lang de techniek hebben om naar de sterren te reizen.

  0 likes
 19. … Mars schijnt niet echt rood te zijn.

  0 likes
 20. [quote name=”mb”]… Mars schijnt niet echt rood te zijn.[/quote]

  Dat klopt Mars grond is vrij donker en ietsje rose rood. De image voorop de video hierboven is vals. Als je op Mars staat ziet de lucht hetzelfde eruit als hier op aarde, dus een blauwe lucht. Mogelijk dat de grond van Mars zelf veel ijzer bevat vandaar de rode kleur. Die rode fotos die ze in de vikingen tijd publiceerden waren dus ook fout. We mochten blijkbaar jarenlang niet weten dat Mars niet zo rood was en gewoon een blauwe lucht had.

  0 likes
 21. [quote name=”jasper”]False flag operation.
  Meer funding voor black projects en perspectieven om NASA levend te houden?
  Ze zijn al vele jaren op Mars en op vele andere plaatsen in ons zonnestelsel. Waarschijnlijk al sins de 50 of 60er jaren.
  Ze zijn alleen ons vergeten te vertellen dat ze al decennia lang de techniek hebben om naar de sterren te reizen.[/quote]

  De Nasa heeft niet die black projects, die projects zijn voornamelijk van het secret space program en van NSA en NRO.

  0 likes
 22. hahahahahaha grappige reactie’s sommige van jullie hebben zo een humor .

  0 likes
 23. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”mb”]… Mars schijnt niet echt rood te zijn.[/quote]

  Dat klopt Mars grond is vrij donker en ietsje rose rood. De image voorop de video hierboven is vals. Als je op Mars staat ziet de lucht hetzelfde eruit als hier op aarde, dus een blauwe lucht. Mogelijk dat de grond van Mars zelf veel ijzer bevat vandaar de rode kleur. Die rode fotos die ze in de vikingen tijd publiceerden waren dus ook fout. We mochten blijkbaar jarenlang niet weten dat Mars niet zo rood was en gewoon een blauwe lucht had.[/quote]

  moet je maar es deze artikel lezen:

  http://io9.com/5717358/why-martian-sunsets-are-blue

  0 likes
 24. [quote name=”Dimitri”][quote name=”O. Westerman”][quote name=”mb”]… Mars schijnt niet echt rood te zijn.[/quote]

  Dat klopt Mars grond is vrij donker en ietsje rose rood. De image voorop de video hierboven is vals. Als je op Mars staat ziet de lucht hetzelfde eruit als hier op aarde, dus een blauwe lucht. Mogelijk dat de grond van Mars zelf veel ijzer bevat vandaar de rode kleur. Die rode fotos die ze in de vikingen tijd publiceerden waren dus ook fout. We mochten blijkbaar jarenlang niet weten dat Mars niet zo rood was en gewoon een blauwe lucht had.[/quote]

  moet je maar es deze artikel lezen:

  http://io9.com/5717358/why-martian-sunsets-are-blue%5B/quote%5D

  De sky op Mars is niet rose of rood maar blauw net als hier en dit is te zien op vele Marsfotos die we de laatste jaren onder ogen krijgen. De viking fotos waren fake colored. Als je me niet gelooft ga maar kijken op die fotos, zoek ze maar op.

  0 likes
 25. ik vind het spijtig dat nasa foto’s bewerkt .zoals bij onze maan het schijnt zelfs dat onze maan mooie kleuren heeft en niet saai grijs , ook dit mogen wij niet weten .

  0 likes
 26. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”mb”]… Mars schijnt niet echt rood te zijn.[/quote]

  Dat klopt Mars grond is vrij donker en ietsje rose rood. De image voorop de video hierboven is vals. Als je op Mars staat ziet de lucht hetzelfde eruit als hier op aarde, dus een blauwe lucht. Mogelijk dat de grond van Mars zelf veel ijzer bevat vandaar de rode kleur. Die rode fotos die ze in de vikingen tijd publiceerden waren dus ook fout. We mochten blijkbaar jarenlang niet weten dat Mars niet zo rood was en gewoon een blauwe lucht had.[/quote]

  Als ik mij niet vergis heeft Niburu.nl wel eens een foto laten zien van een medewerker van de NASA die 2 breedbeeldschermen met daarop MARS. Dat was bepaald niet rood of roze te noemen. Misschien afhankelijk van waar de foto’s zijn genomen, maar het leek wel aards.

  0 likes
 27. [quote name=”King of Light”][quote name=”O. Westerman”][quote name=”mb”]… Mars schijnt niet echt rood te zijn.[/quote]

  Als ik mij niet vergis heeft Niburu.nl wel eens een foto laten zien van een medewerker van de NASA die 2 breedbeeldschermen met daarop MARS. Dat was bepaald niet rood of roze te noemen. Misschien afhankelijk van waar de foto’s zijn genomen, maar het leek wel aards.[/quote]
  Ja aardsachtig maar niet van de aarde, die opnames met blauwe lucht en natuurgetrouwe grondkleuren en blauwige rotsblokken zijn oopgenomen op Mars. Nasa heeft deze feiten voor ons verborgen gehouden jarenlang maar sinds de rover fotos erzijn weten we wel beter een blauwe lucht dus. Je kunt ook gewoon zien dat er een filter layer opzit op die oude Viking fotos, je ziet dat het niet klopt. Ik heb 16 jaar in Kodak photolab gewerkt heb meer fotos gezien dan iedereen op deze pagina bij elkaar en dat alleen al binnen 1 jaar.

  0 likes
 28. [quote name=”O. Westerman”]De legende van de ”muur” en dromerige waarneming stamt uit de tijd van Het Montauk project en PX experiment en een deel zo niet alles hiervan is disinformatie. Al Bielek verspreide (overleden) disinfo. Ik heb hem gezien overigens op een lecture in nederland heb nog gesproken met hem ook maar dat terzijde. Project looking glass is van Al Burisch. Ik denk toch dat Basiago’s story de meest betrouwbare is, en wie weet komt het door de methode van kijken in de toekomst. Ik ken alle verhalen van Basiago.[/quote]
  Puur uit nieuwsgierigheid: vind ik het toch wel boeiend om te weten waar je het dan met hem over gehad hebt 😀 Wat voor disinformatie bedoel je dan? En wat wil je zeggen met het feit dat je alle verhalen van Basiago kent? Het lijkt dat je meer te vertellen hebt dan je prijs geeft 🙂

  0 likes
 29. [quote name=”cr”]ik vind het spijtig dat nasa foto’s bewerkt .zoals bij onze maan het schijnt zelfs dat onze maan mooie kleuren heeft en niet saai grijs , ook dit mogen wij niet weten .[/quote]

  Die kleuren op de maan ? Men weet nu wat dat is dat heeft te maken met de nano bubbles die in het fijna maanzand voorkomt.

  0 likes
 30. [quote name=”Eden”][quote name=”O. Westerman”[/quote]
  Ik vroeg hem wanneer Tesla overleden was hij zei in 1952 en dat hij vermoord zou zijn geweest. Dit is echter niet vastgesteld. Ten tweede zegt Al B. dat hij Edward Cameron was en hij laat een pasfoto van Uni zien op zijn site. Deze foto is echter gestolen uit een jaarboek van een Uni en de foto is van Edward Cameron maar die leeft nog gewoon. Hier heeft dus identity theft plaatsgevonden. Zijn Px Montauk story veranderde steeds en het verhaal werd maar onwaarschijn-lijker enz. Er is wel wat gebeurt op Montauk en kan inderdaad mindcontrol en dingen met timetravel geweest zijn.
  Wat Basiago betreft wilde ik alleen zeggen dat ik zijn story kennende hem wel geloof. Nee ik houd niets achter. Alles wat ik beweer is op internet zo te vinden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...