Universum

Een enkeltje Mars in 2023 (video)

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mars One is een nieuw initiatief voor een bemande ruimtemissie naar de rode planeet. Eerst zal een bedag van zo’n vijf miljard euro moeten worden verzameld.

Ongeacht wat de eventuele Marsbewoners van het idee vinden is Mars One van plan in 2023 de eerste bemande nederzetting op Mars te vestigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In dat jaar zouden de eerste vier mensen van aarde naar Mars moeten emigreren waarna elke twee jaar een team vertrekt. Voordat de eerste vier astronauten landen wordt door robots een basis opgebouwd waarin ze kunnen overleven. Onder meer wordt er water en zuurstof gewonnen.

Bestaande technologieën

Met bijna vijf miljard zit Mars One ver onder officiële schattingen over de kosten van een bemande missie naar Mars. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ging in 2009 nog uit van een bedrag van 75 miljard dollar. Het geld zou bijeengeschraapt moeten worden tijdens een grote mediacampagne.

“Iedereen die dit ziet zal als eerste reactie zeggen: Dit gaat nooit lukken,” aldus Nobelprijswinnaar en hoogleraar natuurkunde Gerard ’t Hooft. “Maar wat hier wordt voorgesteld kan wel.”

De onderdelen voor Mars One moeten geleverd gaan worden door grote, internationale ruimtevaartbedrijven. Op basis van bestaande technologiëen is een zo eenvoudig mogelijk technisch plan opgesteld.

Bron: Mars-one.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of Light
King of Light
11 jaren geleden

Je hoeft alleen maar “Obama on Mars” te googlen en je weet genoeg, ddarnaast is op wanttoknow.nl een zeer interessant interview te vinden van een anonieme overheidsbekleder die het een en ander uit de doeken doet wat men al heeft en kan.

Joker
Joker
11 jaren geleden

2023… dus over 11 jaar. Voorop gesteld dat de situatie op aarde tegen die tijd niet verslechterd is door natuurrampen, een Derde Wereldoorlog, geldontwaarding, etc., zal het bedrag van 75 miljard waarschijnlijk al 10 keer drastisch verhoogd zijn geworden.

foxtrot 2.0
foxtrot 2.0
11 jaren geleden

Waarom naar Mars terwijl al meerdere planten ontdekt zijn door Nazi(jah je leest het goed)Die hetzelfde als de aarde zijn?

anouk
anouk
11 jaren geleden

ik wil mee!!!

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x