Het Complot

Nieuwe mediatrainer van de paus: Fox News-verslaggever en lid van schaduwgroep Opus Dei

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om de relatie met de media te verbeteren heeft de paus iemand ingehuurd die bij Fox News vandaan komt, lid is van het geheime genootschap Opus Dei en in een huis met enkel mannen woont dat door vrouwen wordt schoongehouden.

De 52-jarige Greg Burke wordt de nieuwe communicatieadviseur van paus Benedictus en stopt als correspondent in Rome.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het lijkt erop dat paus Benedictus XVI inmiddels alle controle over zijn onderdanen is kwijtgeraakt. Er lijkt een machtsstrijd te zijn uitgebroken en de persoonlijke butler van de paus werd gearresteerd op verdenking van het lekken van vertrouwelijke stukken naar Italiaanse journalisten.

Politieke ideologie

Het schandaal viel samen met het moment waarop het Vaticaan onder vuur kwam te liggen in de Amerikaanse media vanwege de jihad die de Heilige Stoel voerde tegen Amerikaanse nonnen. Ook de slechte relatie met de pers bij de VatiLeaks-affaire heeft het imago van het pauselijke bolwerk geen goed gedaan.

burke2934794832423434Te midden van alle schandalen, intriges en witwaspraktijken is het gemakkelijk om te zien waarom het Vaticaan zich wendde tot Greg Burke. Op papier is Burke geknipt voor zijn nieuwe rol als mediatrainer. Het Vaticaan deelt het grootste gedeelte van de politieke ideologie die wordt verspreid door Fox News.

Waar Fox News op succesvolle manier het gewone volk laat geloven dat deze politieke ideologie op de één of andere manier goed is voor de mensen lijkt de Katholieke Kerk niet langer in staat zijn gedachtegoed te verkopen aan katholieke gelovigen, waarvan velen de nonnen steunen die worden aangevallen door het Vaticaan.

Telefoonschandaal

Net als het Vaticaan zijn de leiders van News Corporation, het moederbedrijf van Fox News, doortrapt, stiekem en wraakzuchtig. Men hoeft alleen maar te kijken naar het telefoonschandaal dat heel Groot-Brittannië afgelopen jaar in zijn greep hield. Openbaringen dat News of the World illegaal de voicemails had afgeluisterd van tientallen beroemdheden, politici en slachtoffers van misdrijven, dwongen algemeen directeur Rupert Murdoch in juli vorig jaar de krant op te heffen.

Verschillende bestuursleden van het bedrijf zouden opdracht hebben gegeven tot het afluisteren van telefoons en het omkopen van politiefuctionarissen.

Opus Dei

Burke wordt niet alleen vertrouwd door het Vaticaan vanwege zijn baan bij Fox News. Hij is ook lid van Opus Dei, de geheime, misogynistische, elitaire katholieke cultus die in 1982 door paus Johannes Paulus II werd verheven tot personele prelatuur van de Katholieke Kerk. Burke is niet zomaar lid, hij is een speciaal numerair lid. Numeraire leden leven celibatair en wonen doorgaans in huizen van het Opus Dei die door celibataire leken worden bestuurd. Het huis waar Burke in woont staat in Rome.

Vrouwelijke numerairs worden numerair-auxiliair genoemd. Het Jezuïtische tijdschrift America omschreef het leven van de vrouwelijke numerair in 1995 als volgt:

Vrouwelijke numerairs moeten mannelijke centra schoonhouden en voor ze koken. Wanneer de vrouwen arriveren om schoon te maken verwijderen de mannen zich zodat ze niet in contact komen met de vrouwen. Hebben de vrouwen daar problemen mee? In het geheel niet. Het wordt gezien als betaald werk voor ‘de familie’ van Opus Dei.

Oud-numerair Ann Schweninger was het daar niet mee eens. “Ik had geen keuze,” legde ze uit. “Eenmaal in Opus Dei krijg je te horen wat je moet doen.” Het zou des duivels zijn om te weigeren. Vrouwen krijgen te horen dat het belangrijk is huishoudelijke taken lief te hebben.

Da Vinci Code

Het is lastig voor te stellen dat Greg Burke een dergelijke mentaliteit aan de media kan verkopen. De tweede man van het Vaticaan, Tarcisio Bertone, deed de berichtgeving over het Vaticaan af als sprookjes die zijn verzonnen door journalisten die voor Dan Brown willen spelen, meldt Reuters. In de complotthriller de Da Vinci Code van Brown speelt Opus Dei een belangrijke rol in een samenzwering binnen het Vaticaan.

Paus Benedictus XVI heeft volgens Vatican Insider afgelopen zaterdag de eerste signalen gegeven dat hij van Bertone af wil. Zo zou de tweede man bij een overleg met kardinalen niet uitgenodigd zijn.

Bron: Alternet.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

Greg Burke heeft m.i. een onmogelijke taak op zich genomen, het Vaticaan is reddeloos verloren.
Een Nieuw Tijdperk is aangebroken,

daarin is voor dit soort cultussen geen plaats meer

Jeffrey
Jeffrey
11 jaren geleden

het begin van het einde van het begin.
De dag dat de religies worden aangevallen.
En terecht om hun valsheid en machtsmisbruik.

O. Westerman
O. Westerman
11 jaren geleden

Het Vaticaan is niets anders dan één grote sekte en cult en waar Jezus voor stond hebben ze in de eerste eeuwen gelijk al de das omgedaan en verdraaid er is een hoop plagiaat gepleegd er is misleiding geweest. Stop het Vaticaan NU. Stop de poppenkast van deze vrouwen onderdrukkers. Overigens is er nog meer poppenkast die gestopt moet worden en Jeffrey weet wat ik bedoel.

Lil
Lil
11 jaren geleden

Het ‘uiterlijk vertoon’ van het Vaticaan is puur camouflage geweest voor wat er werkelijk ‘ondergronds ‘afspeeld..het is countdown..

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x