Gezondheid

Bloemen kunnen helpen bij depressie

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bloemen zijn mogelijk de sleutel tot een effectieve behandeling van depressie, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Wetenschappers hebben ontdekt dat stoffen in Zuid-Afrikaanse soorten sneeuwklokjes en narcissen de bloed-hersenbarrière kunnen passeren.

De bloed-hersenbarrière scheidt de bloedsomloop af van het buiten de cellen gelegen extracellulaire vocht van de hersenen. De barrière houdt door middel van eiwitten medicatie tegen waardoor hersenaandoeningen zoals depressies niet eenvoudig met gangbare behandelmethoden zijn te genezen.

Transporters

Negen van de tien aangetroffen stoffen bleken niet tot het brein te kunnen doordringen, zo toonde het onderzoek aan. Professor Birgen Brodin van de Universiteit van Kopenhagen toonde aan dat stoffen uit de Zuid-Afrikaanse haaklelie en cyrtanthus wel de bloed-hersenbarrière kunnen passeren.

“Verschillende stoffen uit de plant kunnen waarschijnlijk langs de eiwitten in de bloed-hersenbarrière worden gesmokkeld,” legde Brodin uit. “We onderzochten van elk van de verschillende stoffen welke invloed ze precies hebben op de transporters in het brein.” Het onderzoek is verschenen in het Journal of Pharmacy and Pharmacology.

Natuurlijke therapieën

“De meeste stoffen kunnen de bloedvaten van het brein niet binnendringen, onder meer vanwege de zeer actieve transporters,” ging Brodin verder. “We proberen te ontdekken welke stoffen door de verdedigingslinie kunnen breken.”

narcis9234872394872934234

“Onderzoek naar natuurlijke therapieën is een belangrijke inspiratiebron en geeft ons inzichten die ook in andere contexten kunnen worden toegepast,” besloot Brodin. Hij waarschuwde dat het onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevindt.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Diny Visser
Diny Visser
9 jaren geleden

Het lijkt op Bach bloesems dat bestaat al heel lang..

Kees
Kees
9 jaren geleden

verschillende psychedelica gaat ook door je bloed-hersenbarrière. ehm.. Ene… Daar kan menig depressie mee bestreden worden hoor. Geloof mij ! Al deze moeite voor niks… Al is studie natuurlijk wel leuk :-).. Maar de echte medicijnen worden van ons weg gehouden.

Debb3
Debb3
9 jaren geleden

Ben wel benieuwt. En een wietplant geeft ook bloemen want een top wordt genoemd. lol

sjaakuul
sjaakuul
9 jaren geleden

Laten we hopen dat de Farmaceutische fanaten-het te druk hebben om deze site een blik waardig te gunnen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x