Homepagina » Natuur en Milieu » Ik hoop dat de wetenschappers en politici die CO2 al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen. Hoogleraar ontkracht klimaatonzin
Ik hoop dat de wetenschappers en politici die CO2 al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen. Hoogleraar ontkracht klimaatonzin

Ik hoop dat de wetenschappers en politici die CO2 al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen. Hoogleraar ontkracht klimaatonzin

Koolstofdioxide heeft een enorm positieve impact op flora en fauna. De mogelijk schadelijke effecten van koolstofdioxide worden zwaar overdreven. Dat schrijft emeritus hoogleraar Freeman Dyson in het voorwoord van een rapport over de voordelen van koolstofdioxide dat geschreven is door de Amerikaanse overheidsanalist Indur Goklany.

“De mogelijke schade weegt niet op tegen de voordelen [van CO2],” stelt Dyson.

“Voor mij als onbevooroordeeld persoon zijn deze feiten duidelijk,” vervolgt hij. “Maar deze feiten zijn niet duidelijk voor de meeste wetenschappers en politici, die denken dat koolstofdioxide gevaarlijk en kwaadaardig is.”

Grootste mysterie

De mensen die worden gezien als de experts en die claimen de wetenschap te begrijpen, zijn precies de mensen die het bewijs niet willen zien, aldus de hoogleraar.

“Mijn wetenschappelijke collega’s die in het dogma over koolstofdioxide geloven, zullen het bewijs van Goklany niet overtuigend vinden,” klinkt het.

Hij zegt te hopen dat ze het bewijs toch willen bestuderen omdat het indruist tegen het dogma.

“Maar ik weet dat de meerderheid blind zal blijven,” zegt Dyson. “Dat is voor mij het grootste mysterie binnen de klimaatwetenschap. Het is geen wetenschappelijk mysterie, maar een menselijk mysterie.”

Sport

“Hoe kan het dat een hele generatie wetenschappelijke experts de feiten niet onder ogen wil zien?”

Hij wijst erop dat mensen in het verleden al vaak massaal geloofden in iets wat later niet bleek te kloppen. En wee je gebeente als je vraagtekens durfde te zetten bij de heersende overtuiging.

De oude cultuur van groepsloyaliteit en geloof in dogma’s bestaat nog altijd, en stuurt de gedachten van wetenschappers en de mening van gewone burgers, merkt Dyson op.

Nadenken over wetenschappelijke vraagstukken is nog steeds een sport, waarbij winnaars en verliezers zijn. Voor spelers die hun reputatie niet op het spel willen zetten is het belangrijker om bij het winnende team te horen dan het bewijs te bestuderen.

Blindelings demoniseren

Professor Dyson vergelijkt hedendaagse wetenschappers en politici met holbewoners.

Hij stelt vast dat Goklany een enorme stapel bewijsmateriaal heeft verzameld waaruit blijkt dat koolstofdioxide een overweldigend positief effect heeft.

Daarnaast laat hij zien dat de klimaateffecten [van CO2] in de echte wereld een stuk minder schadelijk zijn dan wordt voorspeld door de klimaatmodellen, en vaak juist gunstig zijn.

“Ik hoop dat de wetenschappers en politici die koolstofdioxide al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen en naar het bewijs kijken,” besluit Dyson.

[Power Line]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. CO2, dat is dat spul waar planten zo goed van groeien. Dat ten eerste gezegd.

  Ten tweede, de oceanen zorgen voor opslag van CO2. Iedere mensenlijke poging tot reductie van CO2 in de atmosfeer wordt teniet gedaan door het evenwicht tussen de oceanen en de atmosfeer.

  25 likes
  • Planten geven ‘s nachts CO2 af.
   CO2, dat is dat spul waar de oceaan van verzuurt, kost weer leven in de oceaan, het wordt niet opgeslagen maar omgezet.

   3 likes
   • “Planten geven ‘s nachts CO2 af”
    Klopt en nemen het overdag weer op.
    “Dat is dat spul waar de oceaan van verzuurt” anders gezegd: minder zout.
    Co2 wordt o.a door oceanen opgenomen als de temperatuur van het oceaanwater daalt.
    Dit houdt in dat, als de cijfers van het minder zout worden van de oceanen, correct zijn, dat de mondiale temperatuur dus al eerder aan het zakken is.
    De oceanen ijlen na.
    Nu zijn er in de geschiedenis van de aarde perioden geweest waarin het CO2 gehalte 10 – 200 maal hoger lag dan op dit moment.
    B.v. tussen 600 en 500 miljoen jaar geleden was er een periode dat het CO2 niveau in de atmosfeer rond de 7000 ppm lag.
    Zwommen er toen zoet water vissen in de oceanen?
    En pakweg 550miljoen jaar geleden 7000ppm CO2 in de atmosfeer, de mensheid moet toen wel over een verschrikkelijk zware industrie beschikt hebben?

    10 likes
   • Stikstof in de vorm van mest is de grootste boosdoener waarom oceanen eventueel verzuren en niet CO2 wat een kleurloos/geurloos vluchtig gas is.

    4 likes
    • Precies, die stikstofoxiden vormen laten nitraat or nitriet in de oceaan. Vervolgens ontstaat hierdoor salpeterzuur (HNO3), wat sterker is dan koolzuur (H2CO3).
     Zwaveloxiden spelen ook een rol daarin, die later zwavelzuur (H2SO4) en zwavelig zuur (H2SO3) vormen. Die zuren staan ook bekend als sterke zuren.

     1 likes
   • Fout!! Planten zetten CO2 om in zuurstof !! Punt uit

    0 likes
 2. De enige oorzaak van een verstoorde weersituatie zijn de chemtrails!

  23 likes
 3. wel eens gehoord van fotosynthese
  geen co2 ,geen plantengroei
  te weinig co2 .gaat de planeet eraan, en niet teveel co2.
  roepende in de woestijn, letterlijk en figuurlijk.

  18 likes
 4. De zon en z’n cyclische invloed is in dit hele CO2 waanzinsverhaal een stiefkind geworden en blijven de door de industrie en overheid gekochte WC-eend wetenschappers één richtingsverkeer kakelen en drammen.

  Zou me meer zorgen maken over het wereldwijd verdwijnen van de oerbossen en tropische regenwouden. Denk alleen niet dat het wetenschappelijke tuig is geïnteresseerd in bomen en bossen, omdat in die richting geen droog brood voor ze valt te verdienen.

  17 likes
 5. Freeman Dyson,wordt binnenkort 95.
  Heeft Einstein meegemaakt, wat zal die in zijn leven een hoop waanzin voorbij hebben zien komen, waarvan de “religie” man made climate change misschien wel een van de grootste is.
  https://www.youtube.com/watch?v=BiKfWdXXfIs

  7 likes
 6. CO2 reductie is massamoord. Alle verhalen eromheen kunnen de afvalbak in.
  Is al eens eerder gebeurd, min of meer per ongeluk. Van de ongeveer 22 miljard mensen die toen leefden en de lollige beschaving bleef niet veel over. Oops, foutje, mond voorbij gekletst.
  Denk nou niet dat wij niks weten.

  6 likes
 7. Demoniseren… dat heeft de mens al vanaf begin Zijn bestaan gedaan het is nooit anders geweest het geloofde en leefde gewoon met demonen die nu en dan bevochten moesten worden die ook weer voort kwam uit een geloof in een god en men zag overal wel een demon in tot aan de dag van vandaag toe komt het overal in voort men noemt het nu dan demoniseren en het leeft nu eenmaal in een demo[n]creatie] een wereld die bol staat van demonen geesten mysterieuze gedoe een hoop gedoe om niks geloven in nog van alles als het maar mysterieus genoeg is het voer voor vele mensen om zijn eigen gecreëerde concepten waar te maken naar de ander toe en vele nemen het klakkeloos aan als een waarheid die dan weer in groepsgedrag word gespiegeld.
  Deze planeet Aarde weet heus wel zich zelf te redden het is een Groot intelligentie die niet echt voorspelbaar is maar mensen proberen het Wel men doet natuurlijk pogingen maar elk poging word weer
  ondermijnt door de zelfde Mens als Voor en Tegenstanders Heeft de mens wel echt invloeit op deze
  Aarde ? Zo te zien niet, de Aarde gaat gewoon zijn eigen Gang en heeft een voortreffelijk Natuurlijke onderhouds systeem Wat van mensen niet gezegd kan worden leeft het altijd maar weer in een voorstander en een tegenstander dat had men met het geloof ook al ..het goddelijke en de demon
  traden altijd gezamenlijk op, Met eigen gecreëerde concepten leid het zichzelf eeuw in eeuw zijn leven daarin het vocht het om zijn eigen gelijk zijn eigen bedachten concepten die ook weer steeds veranderingen ondergaan en zo schiep de Mens zijn eigen goden demon beelden die voor hen werkelijkheid werden maar gewoon een illusie zijn ..en zo zijn eigen soort ermee begon te bestrijden
  wetenschap in inderdaad een onderdeel van demoniseren de een bestrijd de ander van waarheid en onwaarheid in voor en tegenstander een hoop gedoe om niks..
  Want de natuur heeft zijn eigen aanpassing systeem en doet alles om zijn evenwicht te bewaren en waarin nu eenmaal natuurlijke processen gebeuren die bij mensen overkomen als de natuur is in de war..mooi niet de mensen zijn in de WAR..

  3 likes
 8. Harvard Scientists to Release Sun-Dimming Sky Chemical in 2019
  But just a tiny bit, to see what happens.

  Now, in a first-of-its-kind experiment, researchers from Harvard are preparing to release calcium carbonate into the stratosphere in 2019 — a small-scale trial that could provide crucial data about the potential risks and rewards of a larger-scale geoengineering effort.

  https://futurism.com/sun-dimming-sky-chemical-geoengineering/?fbclid=IwAR0DQmG4rdRHL7Rkm2kLfpcl6e8vpcRZQCO31TyU5s5u6ne3rB6x4aJ00IQ

  1 likes
 9. maakten de politici zich maar net zo druk over opwarming van je hersenen met 4G en straks met 5G dan over de CO2 hoax.
  giga straling die nauwelijks onderzocht is of word !!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...