Natuur en Milieu

Ik hoop dat de wetenschappers en politici die CO2 al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen. Hoogleraar ontkracht klimaatonzin

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koolstofdioxide heeft een enorm positieve impact op flora en fauna. De mogelijk schadelijke effecten van koolstofdioxide worden zwaar overdreven. Dat schrijft emeritus hoogleraar Freeman Dyson in het voorwoord van een rapport over de voordelen van koolstofdioxide dat geschreven is door de Amerikaanse overheidsanalist Indur Goklany.

“De mogelijke schade weegt niet op tegen de voordelen [van CO2],” stelt Dyson.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Voor mij als onbevooroordeeld persoon zijn deze feiten duidelijk,” vervolgt hij. “Maar deze feiten zijn niet duidelijk voor de meeste wetenschappers en politici, die denken dat koolstofdioxide gevaarlijk en kwaadaardig is.”

Grootste mysterie

De mensen die worden gezien als de experts en die claimen de wetenschap te begrijpen, zijn precies de mensen die het bewijs niet willen zien, aldus de hoogleraar.

“Mijn wetenschappelijke collega’s die in het dogma over koolstofdioxide geloven, zullen het bewijs van Goklany niet overtuigend vinden,” klinkt het.

Hij zegt te hopen dat ze het bewijs toch willen bestuderen omdat het indruist tegen het dogma.

“Maar ik weet dat de meerderheid blind zal blijven,” zegt Dyson. “Dat is voor mij het grootste mysterie binnen de klimaatwetenschap. Het is geen wetenschappelijk mysterie, maar een menselijk mysterie.”

Sport

“Hoe kan het dat een hele generatie wetenschappelijke experts de feiten niet onder ogen wil zien?”

Hij wijst erop dat mensen in het verleden al vaak massaal geloofden in iets wat later niet bleek te kloppen. En wee je gebeente als je vraagtekens durfde te zetten bij de heersende overtuiging.

De oude cultuur van groepsloyaliteit en geloof in dogma’s bestaat nog altijd, en stuurt de gedachten van wetenschappers en de mening van gewone burgers, merkt Dyson op.

Nadenken over wetenschappelijke vraagstukken is nog steeds een sport, waarbij winnaars en verliezers zijn. Voor spelers die hun reputatie niet op het spel willen zetten is het belangrijker om bij het winnende team te horen dan het bewijs te bestuderen.

Blindelings demoniseren

Professor Dyson vergelijkt hedendaagse wetenschappers en politici met holbewoners.

Hij stelt vast dat Goklany een enorme stapel bewijsmateriaal heeft verzameld waaruit blijkt dat koolstofdioxide een overweldigend positief effect heeft.

Daarnaast laat hij zien dat de klimaateffecten [van CO2] in de echte wereld een stuk minder schadelijk zijn dan wordt voorspeld door de klimaatmodellen, en vaak juist gunstig zijn.

“Ik hoop dat de wetenschappers en politici die koolstofdioxide al 37 jaar blindelings demoniseren op een dag hun ogen openen en naar het bewijs kijken,” besluit Dyson.

[Power Line]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap
Schaap
5 jaren geleden

CO2, dat is dat spul waar planten zo goed van groeien. Dat ten eerste gezegd.

Ten tweede, de oceanen zorgen voor opslag van CO2. Iedere mensenlijke poging tot reductie van CO2 in de atmosfeer wordt teniet gedaan door het evenwicht tussen de oceanen en de atmosfeer.

Eddy
Eddy
5 jaren geleden

De enige oorzaak van een verstoorde weersituatie zijn de chemtrails!

Dommelectueel
Dommelectueel
5 jaren geleden

CO2 reductie is massamoord. Alle verhalen eromheen kunnen de afvalbak in.
Is al eens eerder gebeurd, min of meer per ongeluk. Van de ongeveer 22 miljard mensen die toen leefden en de lollige beschaving bleef niet veel over. Oops, foutje, mond voorbij gekletst.
Denk nou niet dat wij niks weten.

infootje
infootje
5 jaren geleden

Freeman Dyson,wordt binnenkort 95.
Heeft Einstein meegemaakt, wat zal die in zijn leven een hoop waanzin voorbij hebben zien komen, waarvan de “religie” man made climate change misschien wel een van de grootste is.
https://www.youtube.com/watch?v=BiKfWdXXfIs

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x