Bewustzijn

Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze tegen je, en dan win je

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De IJslanders hadden de moed om hun land terug te eisen van de rovende baronnen en het land schreef met hulp van haar inwoners een nieuwe grondwet.

Het is aan de Occupy-beweging om de wereldwijde financiële elite te ontmaskeren na zich te hebben gevestigd als een geloofwaardige beweging die niet zal wijken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De ineenstorting van de economie is net zo gecontroleerd als de ineenstorting van Gebouw 7 van het WTC op 9/11. Richard K. Moore omschrijft de heersende elite in zijn boek Escaping the Matrix: How We the People Can Change the World. De banksters blijven altijd achter de schermen, trekken aan de touwtjes die de media, de politieke partijen, de inlichtingendiensten, de markten en de regeringskantoren aansturen. Hun macht is absoluut maar zeer subtiel.

Het kapitalisme was een handig systeem in een tijdperk van groei, maar voor een tijdperk zonder groei wordt een geheel ander spel voorbereid. Het uitkopen van de banken zorgt dat de regeringen enorme schulden hebben uitstaan. Om deze schulden te kunnen afbetalen lenen de regeringen geld van dezelfde banken die ze tegelijkertijd uitkopen. Toen de bankencrisis in 2008 begon waren de banken niet te groot om failliet te gaan, maar te machtig. Ze deden de politici een voorstel waar ze geen nee op konden zeggen.

IJsland

IJsland heeft gedemonstreerd hoe een land zich kan loskoppelen van internationale banken en financiële instellingen. Nu zijn het de landen die uitgekocht willen worden, maar de banken stellen voorwaarden in de vorm van bezuinigingsmaatregelen. Dat zijn de regels van het spel.

In IJsland weigerden de mensen te betalen voor de fouten van het financiële monopolie. Ze dwongen een referendum af en de IJslanders kregen hun soevereine rechten terug. Er kwam zelfs een geheel nieuwe democratie doordat de inwoners van het land mochten meestemmen over een nieuwe grondwet. En daarom negeren de Westerse reguliere media de ontwikkelingen in IJsland.

Tijdens het referendum van maart 2010 stemde 93 procent tegen het terugbetalen van de schuld. Het Internationaal Monetair Fonds bevroor gelijk haar lening. Maar het volk was niet geïntimideerd. Met de steun van een woedende bevolking stelde de regering een onderzoek in naar de verantwoordelijke bankiers. Interpol vaardigde een internationaal arrestatiebevel uit voor oud-voorzitter van de raad van beheer van Kaupthing, Sigurður Einarsson en andere bankiers die medeplichtig waren bevonden aan het veroorzaken van de financiële crisis.

De IJslanders gingen nog een stap verder en schreven een nieuwe grondwet die het land zou bevrijden van de macht van internationale bankiers en virtueel geld. Deze grondwet werd geschreven op internet en mensen konden commentaar leveren en suggesties doen terwijl de nieuwe constitutie vorm kreeg. Het land maakte duidelijk aan de wereld dat haar inwoners soeverein zijn.

Demoniseren

Twee jaar geleden werd in de media de spot gedreven met eenieder die bezorgd was over de situatie in Europa (zie eerste video). Elke keer wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt wordt het vorige gedemoniseerd in een nieuwe mythologie. In het Hof van Eden werd de slang gedemoniseerd, met de komst van de Europese natiestaten werd de Katholieke Kerk gedemoniseerd en met de komst van de republieken werden monarchen gedemoniseerd.

Het lijkt er nu sterk op dat nationale soevereiniteit en democratie worden gedemoniseerd. Men hoopt daardoor dat mensen een totalitaire heerschappij als enige uitweg zien. Zonder vrijheid is er geen ambitie en dus geen accumulatie. En welke bank speelt dit spel volop in Europa? Goldman Sachs (zie tweede video). De gevolgen zijn binnen de VN al zichtbaar. Zonder Rusland en China is het gemakkelijk om de gewenste hervormingen door te voeren.

Tenzij de bevolking opstaat en haar vrijheid en democratie terugeist, zoals ze op empathische wijze deed in IJsland.

Verantwoordelijkheid

Onze collectieve activistische energie is zeker enigszins opgewekt, zoals zichtbaar is geworden na de Arabische Lente, de Occupy-beweging en de verschillende protesten in Europa, maar als we effectief willen zijn moeten er nieuwe manieren worden gevonden om onze energie te bundelen. Het is onze verantwoordelijkheid in het Westen om een andere toekomst te creëren. Zolang het Westen wordt gedomineerd door militaire macht, die wordt gecontroleerd door de gevestigde orde, is het lastig voor de rest van de wereld om een verschil te maken.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: links en rechts zijn illusies om ons verdeeld te houden. Het vreedzame protest is een krachtig wapen in handen van de Occupy-beweging die zich snel heeft ontwikkeld in een nationale en internationale beweging. Het ontmaskeren van de elite die ons controleert en manipuleert is belangrijk, maar onderschat niet de macht van een morele democratische beweging die opstaat.

Studenten van de Universiteit van Californië in Davis zijn een schoolvoorbeeld hoe je op vreedzame wijze kunt strijden tegen een tiran (zie derde video). Overtref ze in aantal en laat ze weten dat ze zich nergens kunnen verschuilen.

En dan win je

Mahatma Gandhi veranderde eigenhandig een moreel corrupt systeem. Zijn vreedzame strijd tegen de Britse Kroon bleek succesvol. Hij eiste van de Indiërs dat ze geen fysiek geweld gebruikten, zelfs als de Britten dat wel deden. Hij adviseerde ze Britse kleding, universiteiten, rechtbanken en wetten te boycotten. Hij slaagde erin de mensen te verenigen en de Britse onderdrukking te verdrijven omdat zijn zaak moreel rechtvaardig was.

Zijn woorden waren eenvoudig en maakten een einde aan een imperium: “Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze tegen je, en dan win je.”

Bron: Veteranstoday.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x