Buitenaards

Wetenschappers: “Aliens gebruiken mogelijk gigantische radiozenders om door de kosmos te reizen”

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee wetenschappers van de Harvard-universiteit hebben verklaard dat mysterieuze radioflitsen uit verre sterrenstelsels mogelijk bewijs zijn voor aliens die door de kosmos reizen.

Snelle radioflitsen zijn extreem felle flitsen die bestaan uit radiogolven en slechts een duizendste van een seconde duren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De eerste werd 10 jaar geleden ontdekt. Sindsdien zijn er in totaal 17 gedetecteerd met behulp van telescopen op aarde.

Duizenden

Wetenschappers denken dat iedere dag duizenden van dit soort radioflitsen de aarde passeren.

“Het leek erop dat de eenvoudigste verklaring was dat ze afkomstig zijn van sterren in de Melkweg,” vertelt Abraham ‘Avi’ Loeb aan de Huffington Post.

“Maar toen werd één van de snelle radioflitsen gelinkt aan een klein sterrenstelsel op ongeveer een miljard lichtjaar,” vervolgt hij.

Buitenaardse beschavingen

Dat betekent dat deze flitsen van de rand van het heelal komen en helderder zijn dan wat dan ook.

Loeb en collega Manasvi Lingam besloten te onderzoeken of snelle radioflitsen mogelijk het gevolg zijn van de activiteit van buitenaardse beschavingen.

“Omdat er veel meer sterrenstelsels zijn dan alleen de Melkweg, zou je verwachten dergelijke fenomenen vaker buiten de Melkweg te detecteren dan erbinnen,” aldus Lingam tegenover de krant.

Gigantische radiozenders

De twee wetenschappers speculeren dat snelle radioflitsen kunnen worden geproduceerd door gigantische radiozenders die andere beschavingen gebruiken om van het ene naar het andere sterrenstelsel te reizen.

Een door zonne-energie aangedreven radiozender ter grootte van een planeet zou genoeg energie opwekken om een interstellair ruimteschip aan te drijven, suggereren ze.

“We schatten dat een gemiddeld sterrenstelsel hooguit 10.000 van zulke beschavingen herbergt,” verklaart Lingam. “Waarschijnlijk valt het werkelijke aantal lager uit.”

Babystapjes

Loeb zit in de adviescommissie van het Starshot-project, dat erop gericht is een ruimteschip naar de ster Alpha Centauri te sturen.

Het idee is om krachtige lasers vanaf de aarde te richten op dunne zeilen die meer dan 1000 sondes bevatten.

Dat is niet hetzelfde als de radiogolven die mogelijk worden gebruikt door aliens, maar het verkennen van de ruimte gaat in babystapjes.

Kunstmatig

“Veel mensen denken de waarheid in pacht te hebben,” zegt Loeb. “Ze denken dat we speciaal zijn, dat er verder niets in de ruimte is.”

“We moeten ons niet laten leiden door vooroordelen. We moeten waarnemen,” vervolgt hij. “Als we iets ongewoons zien, moeten we rekening houden met de mogelijkheid dat het kunstmatig is.”

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
7 jaren geleden

Persoonlijk wordt ik een beetje flauw van deze theorieën. Het universum is zo allemachtig groot dat wanneer je iets wil zien er een technologie moet komen die er voor zorgt dat je niet fysiek een afstand moet overbruggen. Een ruimte vaartuig die niet sneller dan het licht kan is waardeloos en dus is het verhaal van radio flitsen niet echt logisch. Om het universum te kunnen verkennen moeten we ons gaan richten op de quantum technologie, bij de verstrengeling van quantum deeltjes is afstand namelijk niet relevant!

Coldshot
Coldshot
7 jaren geleden

Wellicht is sneller dan licht reizen niet mogelijk maar met snelheid komt ook een verandering van tijdwaarneming..Dicht bij de lichtsnelheid verloopt de tijd veel sneller zodat lange reizen veel korter (lijken te) worden.. Alleen bij terugkomst op aarde is het lullig dat iedereen die je kende al lang dood is..

Aad
Aad
7 jaren geleden

Misschien zitten er achter de radioflitsen ook gewone stervelingen die uit alle macht proberen contact met anderen te krijgen.
Niet wetende dat ze dat beter via de frequentie van een popzender kunnen doen of via GSM net.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Het zijn signalen die we zelf ooit die richting in hebben gestuurd. Reflectielicht via spiegels/iets wat het licht breekt/weerkaatst. Zie werking optisch licht.
Aliens=oude wijzen uit vorig tijdperk(en)=hoogpriesters uit de bijbel. El= kunstlicht god, Al=zonnelicht god. Is/ra/el. Isis= een satelliet met spiegels. Het alziend oog. We(elite) zijn het zelf.
Alles draait om het wiel des levens/zwarte zon/geologische klok. Het is bijna 12/24 uur. Niburu tijdsklok.
Laat je niet misleiden! De ufo’s(Alien nep invasie) zijn er om de huidige satellieten te vernietigen. Dan begint er weer een nieuw tijdperk. Technologie heeft geen eeuwig leven/beperkt leven. Kost veel grondstoffen etc.
Lees oude verhalen/geschiedenis/oude tijdperken/mythologie. Het is al vaker gebeurt. Ons tijdperk begon na de zondvloed/met Noach.De zondvloed zou wel eens door geo engeneering(klimaat satelliet/kunstmatige convectie) veroorzaakt kunnen zijn. Tenzij Nemenis etc een echte planeet/natuurlijke energie buiten ons om is.(dus niet door de mens zelf veroorzaakt is). Maar, daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen. Dat gaan ze niet vertellen.
Het draait om ons/de mensheid(wiel des levens), niet om buitenaardse aliens/gasten. Het is hier te doen/de agenda/technologie.
Loop de onderste weg van de Hopi indianen. Blijf trouw aan de aarde zelf.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x