Homepagina » Buitenaards » Wetenschappers: “Aliens gebruiken mogelijk gigantische radiozenders om door de kosmos te reizen”
Wetenschappers: "Aliens gebruiken mogelijk gigantische radiozenders om door de kosmos te reizen"

Wetenschappers: “Aliens gebruiken mogelijk gigantische radiozenders om door de kosmos te reizen”

Twee wetenschappers van de Harvard-universiteit hebben verklaard dat mysterieuze radioflitsen uit verre sterrenstelsels mogelijk bewijs zijn voor aliens die door de kosmos reizen.

Snelle radioflitsen zijn extreem felle flitsen die bestaan uit radiogolven en slechts een duizendste van een seconde duren.

De eerste werd 10 jaar geleden ontdekt. Sindsdien zijn er in totaal 17 gedetecteerd met behulp van telescopen op aarde.

Duizenden

Wetenschappers denken dat iedere dag duizenden van dit soort radioflitsen de aarde passeren.

“Het leek erop dat de eenvoudigste verklaring was dat ze afkomstig zijn van sterren in de Melkweg,” vertelt Abraham ‘Avi’ Loeb aan de Huffington Post.

“Maar toen werd één van de snelle radioflitsen gelinkt aan een klein sterrenstelsel op ongeveer een miljard lichtjaar,” vervolgt hij.

Buitenaardse beschavingen

Dat betekent dat deze flitsen van de rand van het heelal komen en helderder zijn dan wat dan ook.

Loeb en collega Manasvi Lingam besloten te onderzoeken of snelle radioflitsen mogelijk het gevolg zijn van de activiteit van buitenaardse beschavingen.

“Omdat er veel meer sterrenstelsels zijn dan alleen de Melkweg, zou je verwachten dergelijke fenomenen vaker buiten de Melkweg te detecteren dan erbinnen,” aldus Lingam tegenover de krant.

Gigantische radiozenders

De twee wetenschappers speculeren dat snelle radioflitsen kunnen worden geproduceerd door gigantische radiozenders die andere beschavingen gebruiken om van het ene naar het andere sterrenstelsel te reizen.

Een door zonne-energie aangedreven radiozender ter grootte van een planeet zou genoeg energie opwekken om een interstellair ruimteschip aan te drijven, suggereren ze.

“We schatten dat een gemiddeld sterrenstelsel hooguit 10.000 van zulke beschavingen herbergt,” verklaart Lingam. “Waarschijnlijk valt het werkelijke aantal lager uit.”

Babystapjes

Loeb zit in de adviescommissie van het Starshot-project, dat erop gericht is een ruimteschip naar de ster Alpha Centauri te sturen.

Het idee is om krachtige lasers vanaf de aarde te richten op dunne zeilen die meer dan 1000 sondes bevatten.

Dat is niet hetzelfde als de radiogolven die mogelijk worden gebruikt door aliens, maar het verkennen van de ruimte gaat in babystapjes.

Kunstmatig

“Veel mensen denken de waarheid in pacht te hebben,” zegt Loeb. “Ze denken dat we speciaal zijn, dat er verder niets in de ruimte is.”

“We moeten ons niet laten leiden door vooroordelen. We moeten waarnemen,” vervolgt hij. “Als we iets ongewoons zien, moeten we rekening houden met de mogelijkheid dat het kunstmatig is.”

[Huffington Post]

Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

25 reacties

 1. Persoonlijk wordt ik een beetje flauw van deze theorieën. Het universum is zo allemachtig groot dat wanneer je iets wil zien er een technologie moet komen die er voor zorgt dat je niet fysiek een afstand moet overbruggen. Een ruimte vaartuig die niet sneller dan het licht kan is waardeloos en dus is het verhaal van radio flitsen niet echt logisch. Om het universum te kunnen verkennen moeten we ons gaan richten op de quantum technologie, bij de verstrengeling van quantum deeltjes is afstand namelijk niet relevant!

  16 likes
  • Ik vind het nu echt ongezond worden dat mensen hun heil van Aliens verwachten ipv van hun eigen liefde, karma en kennis. Aliens is pure wanhoop. Als ze ooit om ons gegeven hebben, hebben ze ons ook weer snel verlaten met de boodschap: ga nu op je eigen benen staan. En de mens van nu maar weer achter Aliens aanhollen, want hoewel we meer kennis hebben dan ooit, twijfelen we ook meer dan ooit.

   2 likes
   • Waar staat in dit artikel dat wij heil verwachten van aliëns? En waarom hollen wij achter buitenaardsen aan? Wellicht kun je mij uitleggen waarom ik dat zou doen? Het lijkt me overigens een enorm interessant issue, als ineens een intelligente levensvorm landt op Aarde. En verder vind ik je reactie buitengewoon onbegrijpelijk…..

    5 likes
    • Wij hebben nu eenmaal onze eigen missie als mens!
     Die is buitengewoon uniek! Die is uiterst zeldzaam ook! De aarde, onze Moeder aarde heeft samen met de mens een plan. Dat is de weg tot vrijheid! De weg tot vrijheid. Deze houdt in dat wij als mens ons ook weer vrij maken van de hang naar materie!
     Weer moet de mens zich losmaken van iets, en dat is de juist de materie.
     Je ziet het tegengestelde momenteel om je heen!
     Ales , maar dan ook alle tendensen willen dat we verzuipen in de materie als enig gelukkig makende.
     God is afgeschaft in 50 jaar tijd.
     De kijkers, materiele kijkers richten zich naar de ruimte, naar de kosmos.
     Op zoek naar leven, ander leven. Wat we daar ook in willen zien is een meer intelligente soort!
     Dat betekent meteen dat wij ons als dom neerzetten.
     En als dan zo’n meer intelligente vorm naar de aarde komt dan moet die weer materieel gericht zijn. Want intelligentie is toch niet meer dan kennis. of het vermogen kennis te verzamelen.
     De mens moet de weg naar binnen gaan. Als je dat nu combineert met een bezoek van een alien op een achternamiddag dan leert die alien van jou. Die alien wordt dan intelligenter.

     0 likes
     • Met alle respect. Je verkondigt jouw mening. Niets is gebaseerd op deugdelijk wetenschappelijk onderzoek. Klinklare onzin.

      2 likes
   • Ons heil verwachten van de eigen mensheid is ook niet alles, de geschiedenis heeft dat t/m heden uitgebreid bewezen. Persoonlijk snak ik naar contact met een vergevorderde beschaving dat ons kan helpen in onze ontwikkeling.

    2 likes
  • Inderdaad, deze wetenschappers blijken niet verder te kunnen denken dan LDL-snelheden, waarbij je als je door de kosmos wilt reizen, je op z’n minst SDL-snelheden moet halen in welke vorm dan ook…

   5 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Alles dat een mens kan bedenken, kan bewaarheid worden…
   Dus laten we vooral zwijgen en afwachten !

   1 likes
  • Alsof je een paard voor een ferrari zet om ergens snel te komen

   1 likes
 2. Het zijn signalen die we zelf ooit die richting in hebben gestuurd. Reflectielicht via spiegels/iets wat het licht breekt/weerkaatst. Zie werking optisch licht.
  Aliens=oude wijzen uit vorig tijdperk(en)=hoogpriesters uit de bijbel. El= kunstlicht god, Al=zonnelicht god. Is/ra/el. Isis= een satelliet met spiegels. Het alziend oog. We(elite) zijn het zelf.
  Alles draait om het wiel des levens/zwarte zon/geologische klok. Het is bijna 12/24 uur. Niburu tijdsklok.
  Laat je niet misleiden! De ufo’s(Alien nep invasie) zijn er om de huidige satellieten te vernietigen. Dan begint er weer een nieuw tijdperk. Technologie heeft geen eeuwig leven/beperkt leven. Kost veel grondstoffen etc.
  Lees oude verhalen/geschiedenis/oude tijdperken/mythologie. Het is al vaker gebeurt. Ons tijdperk begon na de zondvloed/met Noach.De zondvloed zou wel eens door geo engeneering(klimaat satelliet/kunstmatige convectie) veroorzaakt kunnen zijn. Tenzij Nemenis etc een echte planeet/natuurlijke energie buiten ons om is.(dus niet door de mens zelf veroorzaakt is). Maar, daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen. Dat gaan ze niet vertellen.
  Het draait om ons/de mensheid(wiel des levens), niet om buitenaardse aliens/gasten. Het is hier te doen/de agenda/technologie.
  Loop de onderste weg van de Hopi indianen. Blijf trouw aan de aarde zelf.

  1 likes
 3. Wellicht is sneller dan licht reizen niet mogelijk maar met snelheid komt ook een verandering van tijdwaarneming..Dicht bij de lichtsnelheid verloopt de tijd veel sneller zodat lange reizen veel korter (lijken te) worden.. Alleen bij terugkomst op aarde is het lullig dat iedereen die je kende al lang dood is..

  1 likes
 4. De wetenschappers weten niets.
  Dit is geen theorie, maar eerder een staat van verwarring.

  1 likes
  • Ik denk eerlijk gezegd dat je bedoelt, dat je deze materie niet begrijpt. Het gevolg is dat je je eigen onkunde projecteert op wetenschappers. In de wetenschap weten we niet alles. We proberen slechts de wereld om ons heen te begrijpen en gebruiken daar theorievorming, modellen, onderzoek en analyses bij. Vanzelfsprekend is dat een dynamische omgeving waarin theorieën geformuleerd worden, bevestigd danwel ontkracht en verbeterd. Wat betreft deze theorie van de mannen van harvard: het is een theorie op basis van zeer beperkte waarneming. Meer waarnemingen zal uiteindelijk bepalen of deze theorie met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stand zal houden. Zelf ben ik nogal sceptisch.

   2 likes
 5. @Lisa van Wijk

  Het is niet relevant of ik deze materie begrijp.
  Het gaat erom dat deze hypothese is gebaseerd op aannames.
  Aannames die gebaseerd zijn op een onbekend iets.

  Ooit al eens iets vernomen van het holografische universum?
  Er is nog zoveel wat wij mensen en onze ‘gekaderde’ wetenschappers niet weten of ooit achter zullen komen.
  Iemand anders verwijten van onvermogen en onkunde betreffende deze materie is eigenlijk hilarisch, net zoals dat gezegde.
  ‘ De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’. Snappie? 😉

  0 likes
  • Beste Robin, het is zeker relevant of je deze materie begrijpt of niet. Zeker als je een inhoudelijke discussie over deze materie voeren. Om te spreken van een hypothese vind ik wat voorbarig. Er is geen prake van een gereviewd document en al helemaal is er geen specifieke onderzoeksmethode aan gekoppeld. M.a.w er is hier sprake van een wetenschappelijk “ballonnetje oplaten”.
   Een holografisch universum is een theorie, die binnen het huidige standaardmodel niet past. Echter, ook dit is een gedachte, die vooralsnog geen vaste grond krijgt, omdat wetot op heden nog geen sluitend theoretisch model hebben, laat staan het kunnen onderzoeken. Het is één van de mogelijkheden, die geschetst wordt in het Model voorbij het Standaardmodel.
   Ik pretendeer als wetenschapster juist dat mijn kennis zeer beperkt is. Wiskundig echter zijn we theoretisch in staat alle kennis te vergaren. De praktijk is echter weerbarstig 🙂 je opmerking over de pot verwijt de ketel is dan ook ongefundeerd en gebaseerd op de aanname dat ik alles zou weten. Absurd, die eer behoort mij niet toe. Echter, roeptoeteren is leuk aan de bar met een biertje……..

   2 likes
 6. Ach qua aandrijving.. 150 jaar geleden hadden we de snelheid van een concorde ook niet uit kunnne leggen.. Als aliens hier naartoe zouden willen en kunnen komen hebben ze al wat meer technische ontwikkeling
  onder de knie met bijbehorende kennis. Misschien denken wij over 50 jaar wel compleet anders over de manier van lange afstand reizen.
  Het laser aangedraven schip is trouwens wel interessant.. maar waarom vanaf aarde met al zijn lagen.. vanaf de maan zou toch veel efficienter zijn? Paar vierkante km’s zonnecellen, richtbare laser, slimme software en hup!

  1 likes
 7. Erg dom om te zeggen dat wij mensen niet lukt om sneller dan het licht te gaan dan de aliens ook niet
  dus als of de mens beter weet dan de rest…wij komen net om de hoek kijken en wie weet zijn we zo primitief vergeleken dan hun dat wij nooit zo ver kunnen denken en nooit dat kunnen,weet jij veel.

  1 likes
 8. Puma punku in Bolivia. Daar kan je zo naar toe. Wie heeft dat gemaakt?

  1 likes
 9. Misschien zitten er achter de radioflitsen ook gewone stervelingen die uit alle macht proberen contact met anderen te krijgen.
  Niet wetende dat ze dat beter via de frequentie van een popzender kunnen doen of via GSM net.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

TV-uitzending onderbroken door mysterieuze boodschap over aliens en Armageddon. Dit is hoe mensen erop reageerden

TV-uitzending onderbroken door mysterieuze boodschap over aliens en Armageddon. Dit is hoe mensen erop reageerden

Amerikaanse tv-kijkers keken donderdag raar op toen ...

Marine heeft topgeheim programma voor onbekende objecten in zee. UFO-expert vertelt over zijn opmerkelijke ervaring

Marine heeft topgeheim programma voor onbekende objecten in zee. UFO-expert vertelt over zijn opmerkelijke ervaring

De Amerikaanse marine komt in de oceaan ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+